Gönderen Konu: pert olmuş araç  (Okunma sayısı 10104 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: pert olmuş araç
« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2009, 08:02:24 »
  Yukarıdaki yazımda yanlışlıkla aracın kontrolünden sorumlu taraf satıcı yazmışım, düzelttim ve doğrusu alıcıdır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2009, 08:02:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Haziran 02, 2009, 10:59:04 »
pert aracı toplatıp satmak ve bun söylememek yasal olmayan bir durum değilki,pert demek kaskolu aracın ağır hasar görüp kaskodan para alınması demek değil mi?bahsi geçen araç aynı hasarla kaskosu olmayıp sanayide toplansa hiçbiryerde pert diye geçmiycekti boyalı denicekti şunlar şunlar değişmiş denicekti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 02, 2009, 13:55:53 »
  Aslında benzer durumlarla ilgili bir düzenleme yapılmak istenmişti kanun tasarısı ile. Yani aracını ikinci el olarak satan bir satıcı aracından belli bir süre (1 ya da 2 yıl) sorumlu olacaktı. Ancak böyle bir uygulamanın daha çok karmaşaya yol açacağı açık. Ayrıca herkesin otomobil duayeni olmasıda beklenemez. Bu yüzden hep söylediğim giib bu durum bazı kuruluşlara ve belli şartlarda (daha önce çeşitli paylaşımlarda bahsettiğim şartlar) verilmeli ve kurumsallaşmalı. Herkes nasıl bir araç aldığını baştan bilmeli ve satılan araçlarda değerine yakın satılmış olmalı, ne altına, ne üstüne.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Haziran 02, 2009, 22:45:24 »
Benzer durumda bizde direkten döndük... Aracı yetkili serviste ekspertize sokmak istedik adam mırınkırın etti. servise girdik aracın lifte alındığında bende yanındaydım. Kayıt personeli koşarak yanıma geldi ve "Bu araç kayıtlarımızda pert olarak gözüküyor." dedi. Satıcı adama (bu sıfata uymayan şahsiyetsiz herif) ile durumu anlatınca ben sana söyledim dedi ve arabamı verin işim gücüm var diyerek yayagara çıkardı....
Yazıklar olsun...
Ticarette bu ahlaksızlık sınırlarını zorlayan insanlar yüzünden toplumun geneline güvensizlik hakim oluyor...
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın....
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Haziran 03, 2009, 22:52:29 »
bu adama güzel bi kazık atmak lazım..
buna güvendiğin birini pahalı ve hasarsız temiz bi araçla gönderecen..aracını satacakmış gibi gidecek.
piyasa değerinin bayaa altında bi fiyat isteyecek,acil paraya ihtiyacı olduğunu söyleyecek..ama bu konularda hassas olduğunu ve o galerici sahteker arkadaşın arabayı noterden üstüne alması gerektiğini yoksa başka yere gideceğini söyleyecek..
o çakal karlos üstüne direkt atlar tabi..parayı da noterden önce isteyecek..
parayı alacak,cebine koyacak..notere gidecekler..noterde satıcı el çabukluğu marifet misali sana satılan aracın ruhsatını verecek noterde..(dış kılıfların aynı olmasına dikkat et)..tabi burda yakalanma riski var ama dikkatli olursan ve kalabalık bi notere gidersen iş daha kolay olur..
iş bitecek,sonra galeriye döndüklerinde bu kazıkçı arkadaşa gülerek kazığı anlatıp sana sattığı aracı verecen olup bitecek..
ömrü billah unutmaz bi daha.. :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #25 : Haziran 04, 2009, 00:49:35 »
gecmıs olsun arkadasım..malesef boyle seyler cok olmaya basladı..artık kımseye guven kalmadı...o kısı sana resmen ayıplı mal satmıs...tuketıcı kanununu incele kaymakamlıklarda tüketici hakem heyetleri var..onlarla konuyu paylas..gerekirse iyi bir avukat tut..bence mahkeme yolu acık..bide tüketici kanunu şöyle der...

AYIPLI MAL

* Aldığınız mal hatalı çıktığı zaman 15 gün içinde değiştirilmesini, paranın geri verilmesini, ücretsiz tamir edilmesini, ayıbın neden olduğu değer kaybının malın bedelinden indirilmesini isteyebilirsiniz.

* Eger ayıp, gizli ve tüketici de bunu sonradan fark ediyorsa, o zaman 15 gün sınırı, 2 yıla çıkıyor.

98 corolla xei special..(efsanee)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 16, 2009, 23:56:09 »
arkadaşlar ben bu konun bizzat içerisindeyim pert deiğinz cümle sigorta hasar kayıtlarında TAM ZİYA olarak geçer..araçlar çekme belgeli olup trafikten çekilir hiçbir borcu harcı olmaz..sıfır araç gibi ama hasrlı hasar oranları duruma göre değişir..bu işin tam ortasındayım birebir içindeyim..yasal hakkı var alan kişi satan kişiye ayıplı mal diye nitelendirilen konu üzerinde hak talep edebilir.. zaman aşımı sürelerine dikkat tabiki..aman satan şahıs alan kişiye bunu belirterek satışı gerçekleştirisre  elindede bunula ilgili bi evragı varsa  hak talep edemez..ben çok hasarlı araç sattım ve satarkende buna özen gösterdim kendimi ve karşımdaki rsike atamam ..yıkarıda anlatılan olay gerçekten üzücü..bu adam hakkında yasal işelem başlatılabilir..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 16, 2009, 23:59:36 »
ve buradan arkadaşlara tekraa söylüyorum araç satın alırken en önemli dkkate dilecek husus şu..
aracın plakası ve şasi no su ile en yakın bir tarfik müşavirliği yapan bir esnaf yada en sağlamı bi sigorta şirketien TRAMER KAYDINA baktırmak olucaktır.. bu çok basit ve kolay bi işlem.. sonra içiniz rahat etsin..böyle sorunlar yaşamamanız dileği ile..bu işleri takip eden biri olarak..tavsiyem budur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 17, 2009, 00:02:17 »
bu konu önemli bir konu..konu ile ilgili daha detaylı bilgiler için mesajlara cevap verebilirim..saygılar..pert (TAM ZİYA) AGIR HASAR HAFİFİ HASAR NOKTA HASAR vs vs...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 17, 2009, 00:05:35 »
ha bu arada pert araçlar büyük sigorta şirketleri hariç diğer sigorta şirketleri tarafndan sigorta olabiliyor... yani kasko..içlerinde en iyi cevabı.. RAY SİGORTA vermektedir...tabi birçok alternatif varr...arayıp plaka vererek teklif alabiliyorsunuz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 17, 2009, 10:30:26 »
Öncelikle geçmiş olsun. Benzer bir durum bir yakınımızın başına geldi 2 yıl önce. İnternetten bulduğu bir aracı gidip Ankara'dan bir galeriden satın aldı, satan adamlar "kesinlikle darbesiz,hatasız" diyerek satmışlar aracı. Hatta Ankara'da gittikleri özl serviste de aynısı söylenmiş. (Belki de satıcıyla anlaşmalı). Bu da tabi Düzceye dönünce emin olmak için babama gösterdi aracı, komple boyalı sağ taraftan bazı parçaların değişmiş olduğunu öğrendiğinde inanmadı, hatta birkaç yere daha gösterdi Düzcede. Sonuç: Araç gerçekten de boyalı, sağ taraftan değişenler mevcut vs.
Ankaradaki galeri hemen arandı, mahkeme işlemlerinin başlatılacağı kendilerine bildirildi, adamlar anında çark edip 2000 TL (iki bin TL) yi mahkemeye vermemenin karşılığı olarak aynı gün alıcının hesabına yatırdılar.
Bence de yukarıda bazı arkadaşların dediği gibi yasal hakkınızı kullanacağınızı arkadaşınıza belirtin, hatasını maddi-manevi telafi etmemekte ısrarcıysa mahkemeye verin. Ne olursa olsun hakkınızı alacağınızdan eminim ;)