Gönderen Konu: Kaput koruma filmi  (Okunma sayısı 12196 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
Kaput koruma filmi
« : Mayıs 30, 2009, 17:54:36 »
Arkadaşlar  arabam daha 4bin km civarında 2009 cororolla kaputta 2-3 taş izi var canım çok sıkıldı bende daha fazla olmasın diye kaput koruyucu film yaptırmayı düşünüyorum. yaptığım araştırmalar sonucu toyota servisi 3M markalı 30cm 170 tl diyor. bunun yanısıra ankarada ivedik organizede çölgeçen otomotivle görüştüm adamlarda CLEARSHIELD adlı markayı söyledi  onlarda 30 ve 45 cm varmış kalınlığı 200 mikronmuş 30 cmye 170 tl diyor, 45cm 200 tl diyor aklıma yapmışken 45 cmlik geçiyor. ama acaba uygulamayı yaptırdıktan sonra bir sıkntı yaşarmıyım yani filim kalkarmı kendi kendine, yada kaldırdıktan sonra iz kalırmı ne dersiniz arkadaşlar lütfen yardımcı olun çünkü araba konusunda çok titizim telafisi olmayacak bir hata yapmak istemiyorum. ayrıca servis ömürboyu garanti veriyor.
not önceki  2006 corola sol aracımda alırken kaput koruma filmi vardı memnundum.

Toyota Club Türkiye

Kaput koruma filmi
« : Mayıs 30, 2009, 17:54:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Kaput koruma filmi
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2009, 00:01:27 »
ben parkda bi arabada görmüştüm kaput koruma filmi yaptırmış... ama sökülmüş bazı yerler yapışkan bazı yerler normal görünüyordu...

ya adam kendi sökmüş yada ezik bi usta yapmış :D
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2009, 00:16:36 »
Aracıma ziebart ta yaptırmıştım ben  kaput filmini bu bölgede 3m yada farklı markalar olmadığı için hatta tampon dahildi. Epey tuzluya malolmuştu bana ama aracınızı seviyorsanız ve önem veriyorsanız kesinlikle yaptırın. Hatta yıkarken dikkat ettiğimde taşların bu filmi birkaç yerde zedelediğini gördüm ancak altında yani boyada bişey yoktu. Hoş artık yok ne kaputumda ne tamponumda ama olsun nasılsa kaputum boyalı tamponumda değişti :(   

Özcan Abi Volt minibüsüne yaptırmıştı. sanırım konuyu gördüğünde detaylı bilgi verecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2009, 00:52:02 »
Kaput filmi yaptırırken belki bir 50 tl daha fazla verirseniz en azından mideniz bulanmaz hemde verdiğiniz paranın karşılığını alırsınız. Yaptıracaksanız Ziebart gibi yerlerde yaptırmanızı öneririm.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2009, 15:08:55 »
arkadaşlar kafam araştırdıkça karıştı 43 cm solargart 200 yapıyorlar bende düşünüyorum madem yaptırıyorsam 60 cm olsun diyorum böyle olunca fiyat 250 oluyor nedersiniz 60 cm yapım yoksa 45 cm iş görürmü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2009, 16:05:34 »
Buradan tahmini yürütemiyor iseniz elinize bir metre alın ve aracınızın başına gidin.45 cm yi ölçün kaputun uç tarafından bir bakın nereye kadar geliyor.Taş parçalarının asıl vurduğu yerleri görmek içinde park ettiğiniz alanda modeli daha az biraz km li arabaların kaputunu inceleyin.Taş vurma izlerinin kaçıncı cm ye kadar yoğun olduğuna bir bakın.
Bence 45 cm yeterli maddi yönden sıkıntı çekmem diyor iseniz 60 cm yapmak 45 cm e göre daha iyi koruma sağlicaktır.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2009, 16:59:31 »
birazdan alcam metreyi arbanın yanına incem ölçüp biçip sizinle tekrar paylaşcam ama dediğim gibi 45 cm yaptırırsam pişman olurmuyum bilmiyorum selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2009, 17:24:13 »
İvdeki'teki aradığınız yer çok iyi yapar. Benim Corolla'nın camları da orda ypatırılmıştı, 3-4 yıl oluyor tahminen ve hiçbir kalkma vs olmadı şimdiye kadar. Zaten adam garantisini de veriyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2009, 17:32:37 »
alper hocam ivedikteki yere güvenebilirim ozaman çünkü siz memnunsunuz anladığım kadarıyla
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
İvdeki'teki aradığınız yer çok iyi yapar. Benim Corolla'nın camları da orda ypatırılmıştı, 3-4 yıl oluyor tahminen ve hiçbir kalkma vs olmadı şimdiye kadar. Zaten adam garantisini de veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2009, 17:40:37 »
güvenebilirsiniz, zaten forumda ararsanız o zamandan kalan konulara rastlayabilirsiniz büyük ihtimalle.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2009, 18:20:14 »
Bana sorarsanız - tabiki yine kendiniz bilirsiniz hesabınıza karışamayız- 60 cm olandan yaptırın derim ben. Ziebarta gittiğimde bende 45 cmlik yaptıracaktım, fakat kaputu ölçünce 52 53 cm civarında bile taş vuruğu vardı ve 60 cm'lik yaptırdım. Sonuçta birkere yaptırılıyor ve yararlıda oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #11 : Haziran 06, 2009, 23:35:37 »
bir kere yaptırılıyor demek 3 yıl sökmeden bırakılıyo mu?yenilenemeniz lazım diyolar bazıları

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 07, 2009, 00:10:38 »
Arkadaşlar bildiğiniz gibi corolla comfort arcım için kaput karuma filim yaptırmak için araştırıyodum sonunda solargart markasına karar kıldım. bugün gidip görüştüm 45cm lik var 60 cmlik var ikisinede 250 tl dedi pazarlıkla 200 tlye karar verdi şimdi sizden öğrenmek istediğim iksinide aynı fiyata yaptırcağına göre sizce 45cm lik mi yoksa 60 cmlikmi çeksem elemanın dediğine göre 45 yeterli ama bende nekadar kaplarsam okadar iyi olacağını düşünüyorum yani gönlüm 60 cmlikten yana bu konuda yardımcı olabilirseniz.. Ayrıca 5 yıl garanti veriyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 07, 2009, 01:49:34 »
1-Çölgeçen iyi bir firmadır.İşini sağlam yapıyorlar.
2-Crafter'a cam filmimi orada yaptıramamanın ezikliğini yaşıyorum
3-Crafter'ın motor kaputunun tamamına koruma filmi çektirdim.Gayet iyi durumda.KDV dahil 360 TL ye mal oldu bana.450 TL'de cam filmi tuttu.Toplam 800 TL ödedim.Ama cam filminden memnun  kalmadım.Ya iyi çekemediler yada bilemediğim bir problem oldu.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 07, 2009, 07:58:08 »
ÖZCAN HOCAM çölgeçende 60 cmlik filim yoktu 45 lik vardı bende 60 cmlik çektirmek istiyordum çok aradım en son şazmazda solargartın dağıtımını yapan yerde buldum hatta dün gittiğimde bir porşeye cam filmi çekiyorlardı. anladığım kadarıyla sizde 60 cmlik çekin diyorsunuz siz bütününe çektirdiğinize göre mmnunsunuz kafama takılan acaba 60 cmlik görüntü olarak kötü görünürmü bu konuda ne düşnüyorsunuz
1-Çölgeçen iyi bir firmadır.İşini sağlam yapıyorlar.
2-Crafter'a cam filmimi orada yaptıramamanın ezikliğini yaşıyorum
3-Crafter'ın motor kaputunun tamamına koruma filmi çektirdim.Gayet iyi durumda.KDV dahil 360 TL ye mal oldu bana.450 TL'de cam filmi tuttu.Toplam 800 TL ödedim.Ama cam filminden memnun  kalmadım.Ya iyi çekemediler yada bilemediğim bir problem oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Haziran 07, 2009, 21:22:01 »
Yunus Bey benim corollamda 60 cm lik vardı ve inanın kötü falan durmuyordu. hatta tamponumda da vardı ve kıvrımları keserek yapacaklardı güzel olmaz endişesi yaşıordum fakat işlem bittiğinde kıvrımlı bölgelerde kesik yerler dikkatli bakmadan belli olmuyordu.
Konuyu dağıtmadan ben size 60 cm lik öneririm. Varlığıyla yokluğu sadece filmin bitiş yerinde anlaşılıyor zaten.
Bulunduğum bölgede ziebart ve sonax harici daha ucuza yapan yer bulursam bende tekrardan yaptırcam 60 cm lik kaput filmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #16 : Haziran 07, 2009, 22:04:45 »
arkadaşlar bende düşünüyorun hem kaput filmi hemde cam filmi
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 07, 2009, 22:37:45 »
mustafa hocam değerli bilgilerin için teşekkür ederim. senden bunları duyduktan sonra kesin 60 cm liği uyguluycam hatta corollanın ön kaputu 78 cm eğer uygun fiyat derse hepsini kaplatcam ozaman o iz dahi olmaz arkadaşlar okadar çok araştırdımki solargartın clirşhild markası en iyisiymiş ve ankaradaki dağıtıcı bayisini buldum ordaki mühendis arkadaş yakından ilgilendi 60 cmyi 210 anlaştık eğer uygunsa hepsini kaplatcam
Yunus Bey benim corollamda 60 cm lik vardı ve inanın kötü falan durmuyordu. hatta tamponumda da vardı ve kıvrımları keserek yapacaklardı güzel olmaz endişesi yaşıordum fakat işlem bittiğinde kıvrımlı bölgelerde kesik yerler dikkatli bakmadan belli olmuyordu.
Konuyu dağıtmadan ben size 60 cm lik öneririm. Varlığıyla yokluğu sadece filmin bitiş yerinde anlaşılıyor zaten.
Bulunduğum bölgede ziebart ve sonax harici daha ucuza yapan yer bulursam bende tekrardan yaptırcam 60 cm lik kaput filmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Haziran 07, 2009, 23:32:41 »
Yunus abi Ben adana ziebart ta yaptırdım -mecburiyetten  uçuk bi fiyata- ve buyüzden sizin dediğiniz fiyat bana çok makul geliyor. Mayıs ayında geçirdiğin talihsiz bi kaza sonucu ön tamponum ve sağ çamurluğum değişti, kaput uç kısmıda düzeltilerek boyandı. Dolayısıla benim 900tl ve filmler çöpe gitti. Keşke ankara a yakın olsam hiç düşünmeden gelip kaplatırım tekrardan. Ayrıca bişey hatırlatmak isterim filmi yaptırırken artan parçalardan yada ustanız nasıl yapar bilemeyeceğim sinyallerin üst kısmında kalan çamurluk köşeleri küçük üçgen bir yer var orayıda kaplatırsanız yada ustanız yapmıyacak olursa hatırlatırsanız daha sağlıklı olacağı kanısındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #19 : Haziran 11, 2009, 16:50:32 »
adanada ki ziebart hariç hangi ziebart ta yaparsanz çok güzel olur emin olun... ziebart ve sonax bu işte ustalar ama ziebart daha köklü bi firma bu konuda...  adana daki ziebart sadece para için yapıo bu işi içlerindne gelerek yapmıyorlar bizim a6 mız  vardı rezil bi kaput filmi çektiler hiç memnun kalmadık...
hesap iptal :)