Gönderen Konu: mayın temizleme  (Okunma sayısı 1836 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
mayın temizleme
« : Mayıs 29, 2009, 11:05:02 »
değerli arkadaşlar, ülkemizin birliği bütünlüğü ülke menfaatlerinin ön planda tutulması gerektiği şu hassas dönemlerde, özellikle de sınır bölgelerinden başka ülkelere toprak satışı ya da kiralamanın yılanın kovuğuna girmek düpedüz ateşle oynamk olduğunu düşünenlerdenim. bu işe karşıyız sonuna kadar. ne ki hangi sebeple olursa olsun bu doğru değil. letonya estonya gibi ülkeler dahi sınır bölgelerinde gayri menkul satış ya da kiralamasına kesinlikle izin vermeyen kanunlar çıkarırken bizdeki bu rahatlık niye? anlamak mümkün değil, israil denen ülke o toprakları yani filistin'i nasıl işgal etti. hatırlayalım. aynı senaryolar büyük israil projesi kapsamında güneydoğu anadolu için de düşünülüyor. bu bilinen bir gerçek. bu hayati konuda bir TCT üyesi olarak kaygılarımı paylaşmak istedim sadece. herhangi bir siyasi önyargım yoktur.
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

mayın temizleme
« : Mayıs 29, 2009, 11:05:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Araç: Corolla
Ynt: mayın temizleme
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2009, 11:22:06 »
Haklısın Ceyhun bey başka bir ülkenin oraları kiralayıp kullanmaktansa mayınlı kalsın daha iyidir.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2009, 11:50:50 »
Ceyhun hocam, mayınlı bir konu açmışsın :) Yapılacak yorumların siyasi olmamasını temenni edeceğim ama nasıl olabilir ben de bilmiyorum. Benim şahsi fikrim, temizleme bu konuda uzmanlaşmış bir şirkete yaptırılır ve parası neyse ödenir. Büyük bölümü hazineye ait olan araziler de uygun bedellerle bölgedeki çiftçilere satılabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2009, 11:52:24 »
Merak etmeyin arkadaşlar mecliste tasarı geri çekildi bilginize
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2009, 11:55:42 »
zaten mantıklı olanda bu değil mi hakkı abi?bizim sahamız bizim alanımız ama biz kullanamıyacaz başkalarına verecez bu nasıl bir mantıktır pek anlıyamadım aslında böle şeylerde pek mantık aranmıyor.satılan diger yerlerde var tekel,petkim,telekom vs...iskenderundaki demirçelik fabrikası işçilerle anlaşma imzalayıp 16 ay boyunda % 42 maaş düşüşüne gitti 16 ay sonrada ne olacagı belli değil.kocaman fabrika limanı haddaneleri lojmanları yeşil alanıyla devhasa bi alan korelilere satılacagı konuşuluyor.satalım bakalım bitene kadar satalım bittiginde """ne satacaz""" onu merak ediyorum  !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2009, 12:14:13 »
Mayınların temizlenmesi gerekiyor arkadaşlar. 3 nedenden ötürü
1- Güçlü bir ülkeyle zayıf bir ülkenin arasındaki sınır boyunca böyle kalın ve geniş bir engelin bulunması stratejik açıdan zayıf ülkeye yarar sağlar. Yani askeri açıdan bize dezavantaj yaratır, Suriye'ye avantaj.
2- Topraklar atıl kaldığı için bir sürü zarar ederiz. O topraklar istimlak edilirken ödenen paralar ve faizleri kaybedilmiştir.
3- Dünyada kara mayınları artık bir insanlık suçu olarak görülmektedir, çünkü çoluk çocuk demeyen bacağını kopartan bir silahtır.
Gerisi teknik mesele.. Kırsal arazilerin yabancılara satılması zaten kanunen yasak bildiğim kadarıyla.. Ben kiralanmasına da karşıyım.. Fakat yabancıların gelip Türkiyede fabrika kurmaları teşvik edilmesi gereken birşeydir. Özelleştirme ise ayrı bir tartışma.. Bence onu hiç karıştırmayalım..
Bana kalsa hepsini içinde çalışan işçilere hibe ederim.. Ama almıyorlarsa kapatırım..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2009, 23:49:57 »
ben inanıyorum ki bütün kalbimle türk silahlı kuvvetlerinin bu mayınları er ya da geç temizleyecek gücü ve yeterliliği var.
bunlar kimi kandırıyorlar abi. bıraksınlar kılıf aramayı bazı şeylere. dünyanın en modern 6. ordusu mu temizleyemiyecek onları.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2009, 00:14:23 »
Maaliyet meselesi. Bu işi yapan makineler var.. Ordu eğer az bir maaliyetle temizleyecekse onlar yapsın tabi.. Ben pek gönüllü olacaklarını sanmıyorum. Hükümet yap işlet devret gibi bişey düşünmüş ama tepki geldi.. İsrail firmaları bölgede pek istenmiyor anladığım kadarıyla. Şöyle bir gerçek var ki gizli servisler bu gibi projeleri paravan olarak kullanarak iş yapabiliyorlar. Pek hoş bi durum değil..
Onun dışında ben İsrail'in gücünün abartıldığını düşünüyorum..Bu ülkenin eni boyu belli.. Bizim gibi bir imparatorluk eskisiyle başa çıkamaz. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2009, 00:32:10 »
Maaliyet meselesi. Bu işi yapan makineler var.. Ordu eğer az bir maaliyetle temizleyecekse onlar yapsın tabi.. Ben pek gönüllü olacaklarını sanmıyorum. Hükümet yap işlet devret gibi bişey düşünmüş ama tepki geldi.. İsrail firmaları bölgede pek istenmiyor anladığım kadarıyla. Şöyle bir gerçek var ki gizli servisler bu gibi projeleri paravan olarak kullanarak iş yapabiliyorlar. Pek hoş bi durum değil..
Onun dışında ben İsrail'in gücünün abartıldığını düşünüyorum..Bu ülkenin eni boyu belli.. Bizim gibi bir imparatorluk eskisiyle başa çıkamaz. :)
ahmet bey tabiki israil bizimle başa çıkacak bi güç değil olamaz da zaten. biz israili tükürüğümüzde boğarız tabiri caizse. ama burda yani ortadoğuda öyle hesaplar dönüyorki bu israili de aşıyor.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2009, 01:07:08 »
Amerika var malum ama çevresi düşmanlarla sarılı küçük israilin çok sağlam bir kale olmadığını Amerika 'da biliyor. Bölgede herkes şöyle veya böyle Türkiye'ye muhtaç.

Biz birliğimizi bozmayalım. Ortak değerlerimizi unutmayalım. Aynı düşünmesek de birbirimizi sevelim. İçerde güçlü olalım gerisi kolay..
Güçlü bir Türkiye ortadoğu için kumarhanedeki kasa gibidir.. Gün bittiğinde kazanan hep o olur. :) Biraz güvenelim kendimize..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2009, 01:20:22 »
Amerika var malum ama çevresi düşmanlarla sarılı küçük israilin çok sağlam bir kale olmadığını Amerika 'da biliyor. Bölgede herkes şöyle veya böyle Türkiye'ye muhtaç.

Biz birliğimizi bozmayalım. Ortak değerlerimizi unutmayalım. Aynı düşünmesek de birbirimizi sevelim. İçerde güçlü olalım gerisi kolay..
Güçlü bir Türkiye ortadoğu için kumarhanedeki kasa gibidir.. Gün bittiğinde kazanan hep o olur. :) Biraz güvenelim kendimize..
aynen katılıyorum.
+1
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2009, 15:58:15 »
ben inanıyorum ki bütün kalbimle türk silahlı kuvvetlerinin bu mayınları er ya da geç temizleyecek gücü ve yeterliliği var.
bunlar kimi kandırıyorlar abi. bıraksınlar kılıf aramayı bazı şeylere. dünyanın en modern 6. ordusu mu temizleyemiyecek onları.

Askerler biz yap(a)mayiz diyorlarmis.
Turkiye Israil'le ne zaman dusman oldu? Israil kuruldugu gun onu ilk taniyan Musluman ulke Turkiye oldu, ozellikle de 28 Subat sonrasi Turkiye-Israil etle tirnak gibi.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2009, 21:30:10 »
Askerler biz yap(a)mayiz diyorlarmis.
Turkiye Israil'le ne zaman dusman oldu? Israil kuruldugu gun onu ilk taniyan Musluman ulke Turkiye oldu, ozellikle de 28 Subat sonrasi Turkiye-Israil etle tirnak gibi.
dış politikamızda dost ülke olarak yanlış adres israil
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 02, 2009, 18:17:28 »
Dost ülke kelimesi dış politikada duygusal açıdan bişey ifade etmez. Aslında dış politikada pek duygusallık olmaz zaten.
Bu bir çıkar ilişkisi. İsraille ciddi bir sorunumuz yok. Geçmişte yardımlaştığımız bazı konular oldu. Avrupa'nın bir "katolik birliği" 'ne dönüşme ihtimali, Rusya'nın orta doğu ve orta asyaya geri dönme ihtimali gibi tehlikeler bizi doğal müttefik haline getiriyor. Bu konulardaki diğer bir müttefiğimiz de İngiltere.. Bu demek değil ki sarılalım öpüşelim.. :) bi çeşit düşmanımın düşmanı dostumdur felsefesi.. Dünya böyle..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 02, 2009, 18:23:29 »
ahmet bey israili boşverin. dünyada sinsiliğin ve kalleşliğin tarihini yazar bunlar...
bunların dost ve müttefik gibi görünmesi daha da farklı bi şey
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 02, 2009, 21:51:59 »
ahmet bey israili boşverin. dünyada sinsiliğin ve kalleşliğin tarihini yazar bunlar...
bunların dost ve müttefik gibi görünmesi daha da farklı bi şey
Boşverdim gitti .. Sizi mi kırıcam :)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 02, 2009, 22:05:35 »
Arkadaşlar ben 'dost ülke' terimine katılmıyorum.Çünkü uluslararası ilişkilerde dostluk değil ülke menfaatleri geçerlidir.İsrail'e yarım yüzyıla yakın bir süre ülkemizin en problemli sınır boylarını teslim etmeye yeltenmekte ben iyi bir niyet göremiyorum;menfaatte göremiyorum.Bu ülkenin çiftçisi yok mu ki organik tarım için Yahudilere topraklarımızı açıyoruz.Bence referanduma gidilsin,herkes boyunun ölçüsünü alsın.One minute'lik dayılığa 44 yıllık bedel ağır olmuyor mu sizcede???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 02, 2009, 22:13:25 »
Yorum Y.O.K yani diyicek bişi bulamıyorumm.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 03, 2009, 00:10:43 »
Boşverdim gitti .. Sizi mi kırıcam :)
teşekkür ederim abi  :)
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #19 : Haziran 03, 2009, 00:21:42 »
Seçim öncesi İsrail başkanının koluna vurup one minute diyen şimdi mayın bahanesi ile topraklarımızı o başkanın himayesine teslim etmek istiyor aldatılan yine Türk Halkı.Ama oneminuteden sonra bayraklarla havalimanına giden yurdum insanı nerede ?