Gönderen Konu: Lastik seçimi fikirleriniz  (Okunma sayısı 12849 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik seçimi fikirleriniz
« Yanıtla #40 : Haziran 10, 2009, 08:00:03 »
  İyi bir test ile omuzları bir kaç 100 km. de bitirebilirsin Mesut. Bu da gelecekte aracın virajlarda daha az yol tutmasına sebep olur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 10, 2009, 08:00:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #41 : Haziran 15, 2009, 00:21:27 »
corolla sedan 14 d4d m/mt  kullanıyorum.. aracın fabrika cıkıslı bridgestone lastigi  felaket  otesiydi  hatta okadar kotuydu ki servis 30bin bakımında dgeistirilmesi gerekli diye uyarmıstı... bizde virajlarda, ıslak zeminde  filan memnun dgeildik ve bridgestone turanza ile degistirdik... aracın performansından tutun yol tutusuna kadar  herseyi degisti...  tavsiye ederim.
06, 1.4  d4d m/mt sedan terra

ross lgn 158
vaude mark III
thule snow 2

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #42 : Haziran 15, 2009, 00:26:46 »
benim aracımda da dunlop sp30 lastikler var çok memnunum.ses olayı da çok rahatsız edici değil.
ok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 19, 2009, 14:00:31 »
hayırlı olsun bende şu lastik konusunda hazır konu açılmışken sorim boşuna konu açmaya bence gerek yok 185/65/14 boyutlarında lastşk araştırıyorum ama biraz fiyatı iyi olmalı birazda uzun gitmeli bana yardımcı olabilirmisiniz hee unutmadan spor latik değil normal binici laastiği lazım şimdidien teşekkürlr
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 19, 2009, 20:54:53 »
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #45 : Haziran 20, 2009, 13:56:36 »
michelin derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 20, 2009, 14:45:56 »
teşekkürler arkadaşlar fiyatlarınıdayazarsak veya ben şimdi netten bi bakim ama bana hep michelin enerj saver önerdiler onlar nasıldır acaba
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 20, 2009, 23:19:48 »
Guzeldir, ama Yokohama'nin saydigim lastiklerine gore daha pahalidir. Fiyat onemli dediginiz icin....
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 22, 2009, 11:52:25 »
@Mesut: Lastikler takildi mi?

@Ahmet: Sizin oradaki yollar ile Avrupa'daki yollar cok cok farkli. Amerika'da yollar daha cok tirtikli, beton gibi bir malzeme oldugu icin buradaki lastiklerle, orada satilanlar arasinda cok fark var. Genelde modeller bile ayni degil. Isimler ayni ama hamur ve profil cok farkli olabiliyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 22, 2009, 12:36:10 »
Murat abi lastikler takıldı hatta yeni jantlarımda takıldı :) fotoğraf makinamı bi arkadaşım istedi tatile giderken. bugün dönmüş yarın makinamı alınca resim çekip ekliycem hemen :) lastiklerden çok memnunum konfor diğerleri ile aynı ancak ses konusunda biraz azalma var % lik üzerinden değerlendiricek olursam yaklaşık %30 %40 bu lastikler daha sessiz,

Murat abi bu arada dikkatimi çeken bişey oldu eski lastiklerle bu lastikler arasında, 90 100 ile giderken direksiyonu biraz sert çevirip diğer şeride geçtiğimde (istanbul park yolunda trafiksiz ortamda denedim) arabanın kasası direksiyona göre geç tepki veriyor, yani direksiyonu kırdığımda araba 1sn sonra tepki veriyor , sanki kasa sandal gibi sallanıyormuş hissi veriyor, neden olduğunu çözemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Haziran 22, 2009, 13:58:36 »
Murat abi lastikler takıldı hatta yeni jantlarımda takıldı :) fotoğraf makinamı bi arkadaşım istedi tatile giderken. bugün dönmüş yarın makinamı alınca resim çekip ekliycem hemen :) lastiklerden çok memnunum konfor diğerleri ile aynı ancak ses konusunda biraz azalma var % lik üzerinden değerlendiricek olursam yaklaşık %30 %40 bu lastikler daha sessiz,

Murat abi bu arada dikkatimi çeken bişey oldu eski lastiklerle bu lastikler arasında, 90 100 ile giderken direksiyonu biraz sert çevirip diğer şeride geçtiğimde (istanbul park yolunda trafiksiz ortamda denedim) arabanın kasası direksiyona göre geç tepki veriyor, yani direksiyonu kırdığımda araba 1sn sonra tepki veriyor , sanki kasa sandal gibi sallanıyormuş hissi veriyor, neden olduğunu çözemedim

Hayirli olsun. Aklima 2 nokta geliyor.
- Dogru lastik basinci
- Lastik yanaklarinin daha yumusak olmasi - daha konforlu mu?
- Kac km yapti? Az km ise halen üstünde ilk tabaka vardir. O tabaka 200-300 km sonra gider. Lastiklerin tam alismasi 1000 km civarini bulur.

Direksiyon tepkisi hamurdan daha ziyade yanak yapisi ile alakali.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 22, 2009, 14:10:30 »
Hayirli olsun. Aklima 2 nokta geliyor.
- Dogru lastik basinci
- Lastik yanaklarinin daha yumusak olmasi - daha konforlu mu?
- Kac km yapti? Az km ise halen üstünde ilk tabaka vardir. O tabaka 200-300 km sonra gider. Lastiklerin tam alismasi 1000 km civarini bulur.

Direksiyon tepkisi hamurdan daha ziyade yanak yapisi ile alakali.

Teşekkür ederim Öncelikle , sırasıyla cevap verim Murat abi,

- Lastik basınçlarını Erkan abinin ustası ayarladı 32 PSI dedi sorduğumda.

- Konfor konusunda diğerleri ile aynı aslında ancak yol gürültüsünü daha az alıyor sanırım diğer lastiklere oranla daha yumuşak.

- kilometresi az sanırım 220 KM civarında yol yaptı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #52 : Haziran 24, 2009, 01:41:26 »
Mesut Bey, öncelikle lastik havalarını bir de kendinizin kontrol etmesini öneririm. Ben ne zaman lastik değiştirsem her lastiğimde farklı bir basınç görüyorum:)

Lastik markasına gelince, benim araçta standart Dunlop lastikler çıktı. Aracım yeni kasa benzinli. Bu araçlarda Michelin ve Bridgestone da çıkabiliyor. Ve yeni kasa Corolla'lar Japonya veya Güney Afrika'daki Toyota fabrikalarında üretiliyor. Sanırım marka farkları bundan kaynaklanıyor. (Aracınızın nerde yapıldığını merak ediyorsanız şöför kapı içine bakınız) :)
Herneyse, ben sessizlik konusunda Dunlop'tan memnunum. Ama yol tutuş kesinlikle berbat. Hem kuru hem de ıslak zeminde. Kardan bassetmiyorum bile:)
Kar lastiği olarak asimetrik desenli Kumho kullanıyorum. Tabii ki biraz daha sesli ama çok daha güvenli.
Lastiklerim ne yazık ki daha 30000 yaptılar. Ama değiştirmem gerektiğinde ben de Michelini tercih ederim herhalde param yeterse:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Temmuz 20, 2009, 17:38:17 »
Mesut,

Cooper lastik konusunda herhalde bir fikrin olusmustur.
Paylasirsan sevinirim.