0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle herkese merhaba..ben bir şey sormak istiyordum. Yaklaşık 20 gün önce aldım corolla 4D'mi, 2006 model ve üzerinde 195/60/15 bridgestone b390 var. ancak lastiklerimi değiştirmek istiyorum.1. limitler içerisinde arabamı yumuşak kullanan biriyim. çukurlardan elimden geldiğince kaçıyorum.2. max. 170-180 km hız yapıyorum (o da çok nadir)3. yollardaki çukur, yol sesi vs. fazla hissetmek istemiyorumbunlar için biraz araştırma yaptım. (fantezi de yapmak istemediğim için) michelin energy saver veya bridgestone er300 arasında karasızım..acaba bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz??bir de 195/55/16 olarak lastik ebatlarımı değiştirsem ne farkeder acaba?? (torpido da bu ebatlarda verilmiş de..)
güle güle kullanın...
Adamlar test yapmış ve sonucunu ortaya koymuşlar. Michelin en iyi lastik değil diyorlar. Bence de fiyatını hakeden bir lastik değil.Ayrıca lastik üreticilerinin yaptıkları benchmark testlerine bakmak lazım. Şu test sıfır lastikler üstünde yapılmış. Bunu 10 bin km, 20 bin km, 30 bin km, 40 bin km yapmış lastiklerde yapıyor firmalar.
Insallah memnun kalirsin Mesut. Cooper burada cok satilan ve fiyatlari da genelde cok uygun olan bir lastik markasi.
Ahmet abi öncelikle teşekkür ederim , sanırım yurtdışındasın profilinden gördüğüm kadarıyla , buralarda çok bulunmayan bi marka , bakalım deneyince görücez, izlenimlerimi bu başlık altında paylaşıcam
Senin aracin üstünde deney yapalimErkan bana da bunu söyleyip duruyor ama ben Uniroyal isterim diye tutturdum.Begenirsen bir sette ben ismarliyacagim Erkan'dan.Bu arada Erkan'i görürsen, "Kilitci Erkan aga'ya selam" iletirsen sevinirim.
Eski yeni lastik arasinda cok fark olacaktir. Onu görmek icin ilginc olabilir ama bence yeni lastiklerini hemen eskitme.
michelin pahalı ama uzun km yapıyor ve yumuşak aynı zamanda inanılmaz güzel yol tutuyor.