Arkadaşlar aracı tavsiye edilen bir servisin tavsiye edilen bir ustasına tekrar kontrol ettirttim sağolsun bayağı ilgilendi.Özel ses dinleme cihazıyla dinlemiş,sesin yeni nesil corollalarda kullanılmaya başlanan eski nesillerde olmayan bir triger zincir aksamından geldiğini söyledi .Söylediğine göre eski nesillerde bunun yerine klasik kayış varmış, eski trigerlerde zincir yokmuş demedim yanlış anlamayın ama işin teknik yönünü fazla bilmiyorum sadece bana söylenen bu,zincir sesiymiş bu.Şimdi araç daha 4bin km'de ben motordaki bu sistemi komple değiştirsem bile garanti edemem ses çıkmamasını bence dokunmayalım dedi.
Bana birçok yeni nesil birçok corollada bu ciyaklama sesini duyduğunu çoğu kişinin farketmediğini söyledi.Ben test aracıyla test sürüşü yapmayı teklif ettim,kabul etti.Hakikaten test aracında da aynı ses vardı.Cik cik cik ötüyordu belli devirlerde.
Şimdi toyotasa'ya tekrar bir şikayet maili atacağım,sizin yaptığınız yapacağınız aracı yiyeyim diye.
Bu ses konforumu bayağı bozdu.Yalnız ilginçtir bu sesten rahatsız olan fazla kişiyi görmüyorum forumlarda.Sadece tek tük birkaç kişi kuş sesine benzer bir sesten şikayetçiyim demiş,herhalde çoğunluk pek kulak kabartmıyor.