Gönderen Konu: Tapu  (Okunma sayısı 1376 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Tapu
« : Mayıs 14, 2009, 16:12:08 »
  Selam.
 Biliyorsunuz Tapularda bazı düzenlemelere gidilmeye çalışılıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Toyota Club Türkiye

Tapu
« : Mayıs 14, 2009, 16:12:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Tapu
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2009, 16:49:25 »
Bilmiyorum. Biraz aciklasan?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2009, 16:53:00 »
Vatan sana canım feda diyorum :) Başka söze gerek var mı?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2009, 16:54:37 »
tapum yok derdim yok :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2009, 16:59:19 »
 Abi bence 81 ilin her köşesindeki tapu dairesinde aynı olan şu evraklar arasında Merkez Bankası'nın evrakı eksik ibaresine bi çözüm bulmalılar...
 Abi bi kurumda adam karaktersiz olur, ama bu bütün kurumu karalamak için yeterli sebep değildir. Yani o mesleği yapan her insana o gözle bakamayız. Fakat Tapu Daireleri'nin hangisine gittiysem böyle yaa...
 Bütün evrakları tamamlayıp gidiyorsun adam/bayan bakıyo ve şöyle bi tepki veriyor...
- Aaa Merkez Bankası'nın evrakı eksik. Onu da tamamlayıp öyle gelin beyfendi...

Abi bu nedir yaaa... Kucağıma düştün diyo adam resmen... Ama bende tabi elimdeki imkanların yettiğince bu arkadaşları memnun ediyorum çalıştığım iş yerinde... 40 yılda bir işim düşüyo bu tapulara ama; kinim, kızgınlığım hiç geçmiyor...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2009, 17:18:30 »
  :) Durumu tam çözeemdiğim için aslında bir açıklamada bulamıyorum. Yani nasıl olacak diye ama belki duymuşsunuzdur; 2009 Kasım tarihine kadar Tapularda Kat ittifakı vs. Mülkiyete dönüşecekmiş. Açıkçası ayrıntıları bilmiyorum ve gerçekten kafam karıştı. Yani daha önce tüm harçları vs. ödenerek alınan Tapular neye göre tekrar harç vs. kesilerek değiştirilecek nalamış değilim. Tabi bu işlem için istenen belgelere nasıl erişileceğide bir muamma.
 HaberTürk internet sitesi kaynaklı bulduğum bir haberi aktarayım.
 ''Kat irtifaklı tapuların kat mülkiyetine dönüştürülmesini öngören yasal düzenlemeye ilişkin tartışma sürüyor. Dün bir televizyon programına katılan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, iskânı olmayan binalar için tapuları yenileme zorunluluğu olmadığını söyledi. Yasaya göre ev ya da işyerinin tapusunda kat irtifakı yazan malikler, bunu kat mülkiyetine dönüştürmek zorunda.   

Tapu dairelerinde yenileme işlemi için binanın iskân belgesi isteniyor. Memurlar, iskânı olmayan vatandaşları belediyeye yönlendiriyor. Yasal süre içinde tapularını yenilemeyenlere bin TL ceza kesilecek. Ancak yasada cezanın, sadece halihazırda iskân belgesi olduğu halde tapusunu kat mülkiyetine geçirmeyenlere kesileceğine ilişkin hüküm yok. Gayrimenkul uzmanları bu sebeple iskân belgesi olmayanlara ceza verilebileceğini belirtiyor. Ceza yemek istemeyen vatandaşlar, iskân izni almak için belediyelere koşuyor. Ancak mal sahiplerinden iskan için toplanması neredeyse imkansız evraklar isteniyor. Bunlardan en çarpıcı olanı ise binayı yıllar önce yapan müteahhidin 'vergi ve sigorta prim borcu yoktur' yazısı. Belediyeler, müteahhidin ödemediği vergi ve prim borcunu vatandaştan istiyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, Türkiye'de konutların yaklaşık yüzde 45'inin kat irtifakından mülkiyete geçirilmeyi beklediğini bildirdi. Adlı, söz konusu yasada belirtilen sürecin iskândan sonra başladığını dile getirirken, müeyyidenin iskânını almış binalar için geçerli olduğunu, iskân almayanlar için herhangi bir cezanın söz konusu olmadığını kaydetti. İskân aldıktan sonra da zaten çok fazla bir problemin bulunmadığını aktaran Adlı, "Ondan sonraki işlemler de çok fazla ahım şahım işlemler değil." diye konuştu. Zeki Adlı, tapudaki işlemin yaklaşık 120 TL'ye mal olduğunu, cins değişikliği yapılmadıysa bir miktar daha harç ödeneceğini sözlerine ekledi. ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 14, 2009, 18:27:08 »
of ya hiç sormayın nasıl çözeceğiz bilemiyorum benim tapuda da kargir apartman 14/207 pay diyorönümüzdeki hafta tapuyu alıp bir tapu dairesine gitmek lazım. gerçi bizim yönetici uğraşıyo ama ne yapıyor bilgi vermedi hala
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 14, 2009, 18:46:45 »
bana sorarsanız bu kat ittifakı olayı devletin kendi kendine yarattığı para kaynağıdır.yani diğer anlamda; usulüne uygun farklı bir para toplama yöntemidir...
bu olayla alakalı sonradan oluşturulacak 2.kaynakda;2009 kasımdan sonra başvuru yapanlar için 1.000 tl lik cezanın oluşturacağı para girişidir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 14, 2009, 18:48:29 »
ilk cümlemdeki "yaratma" kelimesi ağır kaçmış olabilir,lütfen yanlış anlaşılmasın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mayıs 14, 2009, 18:50:10 »
bana sorarsanız bu kat ittifakı olayı devletin kendi kendine yarattığı para kaynağıdır.yani diğer anlamda; usulüne uygun farklı bir para toplama yöntemidir...
bu olayla alakalı sonradan oluşturulacak 2.kaynakda;2009 kasımdan sonra başvuru yapanlar için 1.000 tl lik cezanın oluşturacağı para girişidir...
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 14, 2009, 19:05:28 »
geçen gün okuduğum makalede kat irtifakına geçilince evlerden toplanacak emlak vergisinin artacağından bahsediyordu.  işin ilginci belediyede benim daire numarasına kar kayıtlı. dün 183 lira vergi ödedim. aşağı yukarı 10 kat artacağından bahsedilmiş. öyle olursa çok büyük bir gelir kalemi olur.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #11 : Mayıs 15, 2009, 18:02:06 »
aşağıdaki linkte açıklamalar var bu konuyla ilgili faydalı olabilir...

http://www.milliyetemlak.com/Default.aspx?aType=HaberDetay&articleID=4690

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 18, 2009, 11:41:29 »
Süre konusunda 2 yıllık bir geçiş dönemi olacakmış:

" Tapu değişiminde iyi haber 

Kat mülkiyetinde süre uzuyor kuyruğu bitirecek formül aranıyor

Kat irtifaklı tapusunu kat mülkiyetli tapuya geçirmeyen vatandaşlara 1.000 lira ceza getiren Kat Mülkiyeti Kanunu’nda değişiklik yapılacak. Yeni tasarıda tapu dairelerinde yığılma olacağı gerekçesiyle “iskan ruhsatı olan” binaların kat mülkiyetine geçiş süresinin 2 yıl uzatılması gündemde. Tasarı vatandaşları belediye ve tapu dairesi arasında koşturmaktan da kurtaracak.

Kat irtifakı tapularını kat mülkiyetine geçirmeyenlere 1.000 TL ceza getirilince vatandaş tapu dairelerine ve belediyelere koştu. Taşınmaz Değerleme Müşavirlik (TADEM) Başkanı Ali Çetin Önder, “Yasa ile vatandaşlar nereye ve nasıl başvuracağını şaşırdı. Gelen yoğun tepki ve sorular, yasa koyucuları harekete geçirdi” dedi. Üzerinde çalışılan yeni düzenlemelerin içinde, 28 Kasım olarak belirtilen süre bitiminin “iskan ruhsatı olan” binaların kat mülkiyetine geçişi için 2 yıl ertelenmesi de var..."

Haberin tamamını okumak için:

http://w9.gazetevatan.com/Tapu_degisiminde_iyi_haber/238855/2/Manset

Folgsamkeit macht frei...