Gönderen Konu: far su alıyor :(  (Okunma sayısı 13684 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 301122
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
far su alıyor :(
« : Mayıs 13, 2009, 17:16:55 »
2005 model corolla terra aracımın sağ farı herhangi darbe almadan su almaya başladı. kaportacı hertarafını slikonladım dedi fakat hala su alıyor. sırf bu yüzden far almakta istemiyorum. geleyim sadede bu modellerde hata varmış ve o yüzden su alıyormuş. bu tür sorunla karşılaşan oldu mu acaba?

Toyota Club Türkiye

far su alıyor :(
« : Mayıs 13, 2009, 17:16:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: far su alıyor :(
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2009, 17:27:06 »
Farınız orjinal mi?
Xenon vs takıldı mı?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2009, 17:32:05 »
bendede 2005 var..bu modellerde hata var diyen kim??
Ben su algığını düşündüğüm yerlere silikon çektim ve bir süre sonra su almaz oldu..Bence fara iyi silikon çekilmemiş..Üstelik kaportacı anlamaz bu işten elektirikçi anlar..Silikon çekilmek suretiyle düzelir yenisini almaya gerek yok..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2009, 19:27:13 »
evet adaş bu tür işler elektrikçilerin içi. bir götür baktır istersen.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2009, 20:31:28 »
çok teşekkür ederim. farım orjinal elektrikçime göstereyim bi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 20, 2009, 22:00:03 »
selam benimde sağ far su alıyo arabamı geçen sene aldım 2005 model terra hb.ama benim farlara işlem yapılmış ön camları kesip içine maske yapmış aldığım arkadaş xenon da var.silikon gevşeyincede bi yerden su alıyor bende merak ediyodum nasıl giderecem diye yerinden sökmek lazım elektrikçiye bir götürcem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2009, 00:27:06 »
farı sökün heryerini güzelce silikonlayın,saç kurutma makinasıyla 2,3 dk içini güzelce kurutunn,aracınıza takın çalıştırın belki yine buğu yapar moralinizi bozup bana küfretmeyin bu kadar uğraştırdın yine alıyo diye,çözümü var uzun ampullerin takıldıgı yerin lastiği var onu söküp ampulu taktıgımız hani onu sökün ve 20,25 dk arabayla gezin vede farın hava almasını sağlayan şeffaf tıpa tarzı bişeler görüceksiniz farın arkasında bir tanesini sökün ama o 1,2 gün sökük kalsın,not:yaklaşık 1 saatlik kullanımdan sonra uzunların kapagını takın,niye bunları söyledim hepsini denedim kendi tecrübem,farı kurutttunuz ettiniz taktınız motorun sıcaklıgıyla tekrar buharlaşacak birde xenon yaktınız mı deme halinize ama kapaklar yokken sirkülasyon güzel olacagından nem rutubet ne varsa 1,2 günde gidiyo fardan,ama farın kasasında camında kırık çatlak varsa ona bişe diyemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TRD
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2009, 02:55:53 »
farı sökün heryerini güzelce silikonlayın,saç kurutma makinasıyla 2,3 dk içini güzelce kurutunn,aracınıza takın çalıştırın belki yine buğu yapar moralinizi bozup bana küfretmeyin bu kadar uğraştırdın yine alıyo diye,çözümü var uzun ampullerin takıldıgı yerin lastiği var onu söküp ampulu taktıgımız hani onu sökün ve 20,25 dk arabayla gezin vede farın hava almasını sağlayan şeffaf tıpa tarzı bişeler görüceksiniz farın arkasında bir tanesini sökün ama o 1,2 gün sökük kalsın,not:yaklaşık 1 saatlik kullanımdan sonra uzunların kapagını takın,niye bunları söyledim hepsini denedim kendi tecrübem,farı kurutttunuz ettiniz taktınız motorun sıcaklıgıyla tekrar buharlaşacak birde xenon yaktınız mı deme halinize ama kapaklar yokken sirkülasyon güzel olacagından nem rutubet ne varsa 1,2 günde gidiyo fardan,ama farın kasasında camında kırık çatlak varsa ona bişe diyemem
+1 benm aracımın sağ farıda öyledi.kime götürdüysem yapamadı en sonunda kendim uğraştım; ve mutlu son.
JAPON CANAVARI LOADİNG
timur arı 05349797308
tiko_3457@hotmail.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2009, 11:16:49 »
bendede aynı dert var elektrikçiye söktürdüm su varmış iyice kuruttu ama silikon çektirmedim siyah silikon kullanıyor çok çirkindi bakalım böle gitsin biraz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2009, 13:39:34 »
bendede aynı dert var elektrikçiye söktürdüm su varmış iyice kuruttu ama silikon çektirmedim siyah silikon kullanıyor çok çirkindi bakalım böle gitsin biraz
Siyah silikon kötü görünebilir gerçi kaputun altında kalıcak sonucta araçlar sorunsuz olunca yağına suyuna bakmaya açılıyo kaputlar :D  o ara bakarken gözünüze çirkin görünebilir ama şeffaf silikondan daha iyidir.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2009, 14:02:26 »
farı sökmek için tamponda çıkıyor mu? geçen gün duraktan arkadaşla inceledik kaportacı japon sürmüş herhalde. eğer tampon sökülmeden çıkabiliyorsa far onu her türlü hallederiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2009, 20:15:00 »
hayır tampon sökülmeden far çıkmaz,ama tamponu sökmek zor bir iş değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 111000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2015, 19:04:41 »
2006 Terra sağ far su alıyor. aracımda xenon vardı bir kaç gün önce söktüm kendı orjinal ampüllerini taktım..
bugün farı çıkarmak için uğraştım ama tamponu çıkarmayı gözüm yemedi bende ampullerı çıkardım içinin kurumasını bekleyeceğim kuruduktan sonra farın üst taraflarına şeffaf silikon uygulayacağım...
inşallah güzel bir sonuç alırım ::)
2006 1.4 TERRA 16 WALF