Gönderen Konu: yeni corolla direksiyon mafsalı  (Okunma sayısı 11420 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
yeni corolla direksiyon mafsalı
« : Mayıs 13, 2009, 15:31:39 »
2008 model corolla sahibiyim ve bu direksiyon mafsalı sorunundan dolayı 3 ncü defa servise gideceğim ve artık bu sorun iyiden iyiye canımı sıkmaya başladı, sorum şu ki diğer corolla kullanıcılarındada aynı sorun yaşanıyor mu ??? ve varsa bunun kesin bir çözümü varmıdır, ayrıca dur kalklarda şoför koltuğundan tık tık diye ses geliyor buda çok sıkıcı bir durum.
2008 Corolla 1,4 d4d

Toyota Club Türkiye

yeni corolla direksiyon mafsalı
« : Mayıs 13, 2009, 15:31:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni corolla direksiyon mafsalı
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2009, 16:49:39 »
2008 model corolla sahibiyim ve bu direksiyon mafsalı sorunundan dolayı 3 ncü defa servise gideceğim ve artık bu sorun iyiden iyiye canımı sıkmaya başladı, sorum şu ki diğer corolla kullanıcılarındada aynı sorun yaşanıyor mu ??? ve varsa bunun kesin bir çözümü varmıdır, ayrıca dur kalklarda şoför koltuğundan tık tık diye ses geliyor buda çok sıkıcı bir durum.
Direksiyon mafsalını değiştirdiler mi hiç?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2009, 17:00:48 »
"2008 model corolla sahibiyim ve bu direksiyon mafsalı sorunundan dolayı 3 ncü defa servise gideceğim" Nasıl bir sorun biraz detaylandırır mısınız?
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2009, 00:46:11 »
Herhalde ses yapıyor. Tıkırtı sesinden muzdarip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2009, 16:03:59 »
aracı park ederken veya yavaş virajlarda özellikle dur kalklardan sonra sağ veya sola doğru direksiyonu çevirdiğinde sanki bir boşluk oluşuyor ve tık diye vir ses geliyor , direksiyondada bunu hissediyorsun zaten,
değişim konusuna gelince şimdiye dek iki defa değiştirildi
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2009, 16:13:00 »
direksiyonla ilgili bir sıkıntı, benim araçta olmadı. koltukta bahsettiğiniz sese rastlamadım şu ana kadar. 
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
  • Araç: Verso
« Yanıtla #6 : Mayıs 16, 2009, 01:54:05 »
bu sorun  bendede başladı servise gösterdim bi sorun yok dediler daha doğrusu sorunu bulamadılar ben gösterdim. Direksiyonu hafif bir şekilde sağa veya sola çevirdiğinizde sanki sıkışmış ve bir yerden kurtuluyor gibi tink diye bir ses hissetiyorsunuz.mekanikci arkadaş bu sorunun amortisör ve yayların plastik papuçlarının yağlanmasıyla gidecegini söyledi,pek binimde aklıma yatmadı ama bir dahaki servis zamanında daha detaylı bakılacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2009, 14:47:51 »
aynı sorun benim aracımda da vardı. Bozuk yolda , sağa sola çevirdiğimde tıkırtı yapıyordu. Birkaç ay önce servise gittim birşey bulamadılar. Son zamanlarda ses fazlalaştı .Servis arızayı bulabilmek için biraz uğraştı.  Direksiyon motoru değişti. Sorun yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2009, 00:25:56 »

Ergin bey aynı sorunlarınız bendede var ben bı kac kez sıtede bu durumu ve sıkayetlerımı belırtmıstım hatta toyotayla davalık durumdayız hala durusma gunumu bekliyorum...benım mafsal 4 kere dıreksıyon kutusu 3 kere değişti ınanabılıyo musunuz ? ve ses hala ama hala devam edıyor servis bu sorunu çözemedi ve çözemeyecek..dusuk suratta sağa sola ufak cevırmelerde gelen tık tık kımı zaman tak tak seslerı aynısı bendede var ....kalkıs ve duruslarda koltuktan gelen tık tık sesı de var bende...bana kalırsa hıc umutlanmayın olacak dıye ben 2007 mayıs ayından berı bu dıreksıyon  sesını cekıyorum ....mafsalı değiştiriyorlar ses 1-2 aylığına kesılıyor evet ama sonra sıddetını arttırarak her defasında bır oncekı onarımdan sonra daha cok ses çıkartıyor...yenı corolladan memnun değilim artılarından cok eksılerı var rahat olabılır sorunsuz motor ve yakıt tasarufu olabılır ama surus zevkı bana göre herseyden once gelır ben seyır halındeyken tıkırtı takırtı sesı duyacaksam ve çözumu olmayacaksa o model bana göre ıkıncı kez alınmayacak bı modeldır...

saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2009, 15:59:05 »
arkadaşlar merhaba ,
Aracı servise götürdüm ve halletiklerini söylediler, yapılan işlem ise şudur,
direksiyon mafsal vidası gerekli olan tork ile sıkıldı,
koltuk meselesine gelincede koltuk kızaklarını değiştirdiklerini yazmışlar.

Ayrıca CD player_lede sorunum vardı ( teyp display kendi kendine siliniyor ve kapat tuşuna bastığımda CD yi çıkartıyordu ) onuda sökerek parça numarasına göre yeni teyp sipariş ettiklerini söylediler ve 3-4 hafta içerisinde geleceğini söylediler.

bakalım bu seferki durum sorunsuz bir şekilde nekadar devam edecek.

bu kronik sorunlarla tekrar tekrar  karşılaştıkça ve bunların ileride tekrarlamayacağına dair serviste bir söz veremeyince garanti extrayı yaptırmakla malesef nekadar iyi yaptığımı anlıyorum,
bu abuksubuk ve kronikleşmiş sorunların giderilmesi için nekadar fatura kesildiğini görünce :(((((((((((((((( hele ki .
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Mayıs 23, 2009, 14:04:34 »
Ergin bey peki servis onardığını söylemiş,sesler düzeldimi şimdi? aynı direksiyon sesi sorunu bendede var, benim aracımda auris sağa sola çevirmelerde kıt lama sesi bendede oluyor aracım daha 300 km de.1000 km olmasını bekliyorum gittiğimde bende söyleyeceğim,koltukla ilgili bir sıkıntı yok şimdilik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #11 : Mayıs 23, 2009, 14:52:24 »
benimki 8000 km oldu , bahsi geçen sorunların ikiside yok , ama korkmaya başladım , umarım bendede olmaz .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 23, 2009, 15:36:02 »
benimki 3300dü bıraktığımda hiçbir takırtı tukurtu yok, koltuktan tak tak değil de gıcırtı şeklinde bir ses var onun dışında kesinlikle bir hatasını bir kusurunu görmedim yeni corollanın..2009 model alanlardan da 1-2 tane dışında duymadım sorun yaşayan..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #13 : Mayıs 23, 2009, 23:34:47 »
sonuçta bu sorun kimi arkadaşlarda var kimi arkadaşlarda yok,demekki olmayınca olmuyormuş,o halde bu sorunu servisler çözecek başka yolu yok,bulamadık birşey yok demekle iş olmuyor :) bence demekki bu corollaların ve aurislerin bazılarında bu sorun var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #14 : Mayıs 24, 2009, 02:28:31 »
arkadaşlar bende de yüksek hızla giderken direksiyonu sert bir şekilde sağa veya sola çevirince yada sert fren yapınca bip diye bir melodi sesi geliyor acaba bu sesherkeste varmı?????????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 24, 2009, 11:24:02 »
arkadaşlar bende de yüksek hızla giderken direksiyonu sert bir şekilde sağa veya sola çevirince yada sert fren yapınca bip diye bir melodi sesi geliyor acaba bu sesherkeste varmı?????????
aracınız vscli versiyon mu? bana vsc devreye girmiş de onu uyarıyor gibi geldi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 24, 2009, 11:29:59 »
  Bildiğim kadarı ile Vsc. aynı zamanda direksiyonada müdahalede bulunuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 24, 2009, 11:48:02 »
  Bildiğim kadarı ile Vsc. aynı zamanda direksiyonada müdahalede bulunuyor.
Benim bildiğim kadarıyla da sadece frene ve gaza müdahale ediyor Hakan abi. Yani en azından Toyota'larda böyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 24, 2009, 13:08:29 »
  İddia etmeyeyim ama bir araştırmak lazım, bende bir ara direksiyona (elektrohidrolik) da müdahale ediyor diye duymuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 24, 2009, 13:33:51 »
  İddia etmeyeyim ama bir araştırmak lazım, bende bir ara direksiyona (elektrohidrolik) da müdahale ediyor diye duymuştum.
Hakan abi ABS ve VSC'nin kontrolleri için Yeni Nesil Corolla'yı test etmiştim. Arabayı epey zorladım. Hatta canına okudum :) Ama direksiyon hakimiyeti hep bendeydi.
 Bu arada 2003-2008 arası Avensis'lerin 2.0 olanlarında da VSC var fakat direksiyon sistemi mekanik hidrolik direksiyon. Yani herhangi bir elektro müdahale edilemiyor.
 Ama elektron gaz kelebeği sayesinde gerektiği durumlarda sürücü gaz pedalına bassa bile gazı kesiyordu...