Gönderen Konu: TüüüüüüüüVTürk'ün ilginç onayları yada onaylamamalarımı ???Kararı siz verin!  (Okunma sayısı 3930 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  Bildiğiniz gibi Crafter minibüs aldık.Bu gün takograf ve logo onayı için TESPİT muayenesine gittim.İşimiz TESPİT'ten ibaret oldugu için çabuk çıkarım diye düşündüm ama senmisin düşünen.EK-1 belgesi istendi.Hemen doldurttum.Bu belgenin yazım aşaması esnasında bir anda uzun kuyruklar oluştu.Neyse aracı denilen yere çektik.Ve aracı çekiciden indirmemiz istendi.İndirmek için plartform baktık.Ama yok.Eleman ısrarla arabanın inmesini istiyor.Gidip ilgili amire hanıma durumu arz ettim."araba uzun,plartform olmazsa inemeyeceğini"belirttim.Haliyle tamam dedi.İşi tatlıya bağladı.Ama gel görki bana bir türlü sıra gelmiyor.Form doldururken ki bütün araçlar muayene oldu hala beklemedeyim.Neyse görevli lutfedipte geldi.Motor,şase,koltuk ve takograf kontrollerini yaptı.Takografta aracın plakası yazmadıgı ve kalibrasyon belgesi olmadıgı için sadece logoyu onayladı.
  Bende o anda şalter attı."sıfır arabadan siz ne plakası istiyorsunu beyefendi.Dediğiniz işlemler plaka çıkınca,takograf firması tarafından plaka işlenir,kalibrasyon ayarı yapılır" desemde onaylamadı.Çekicini şoförü "böyle muayenemi olur.Getirdiğimiz bütün araçlara böyle bir uygulama olmadı.Neden böyle yapıyorsunuz" desede nafile.Çaresiz sadece logo onaylı döndük.TüvTürk'ün 0212 444 80 08 nolu telefonuna şikayette bulundum.Her markanın müşteri hizmetleri gibi bunlarda "size en kısa sürede döneceği" dediler.En kısa süreden kasıtları ne onuda bilmiyorum açıkçası.
  Çarşamba günü itibariyle plakam çıkacak.Arabayı tekrar muayeneye götüreceğim.Takograf onaylanacak ve sabah çıkardığım RUHSAT'ı öğleden sonra takrar takograf işlenmiş bir şekilde YENİ RUHSATIN YENİSİNİ çıkartacağım.Yani ekstradan 50 TL daha vereceğim emniyete.Çok zenginiz ya,parayı bol kazanıyoruz ya 50 TL hiç mühim değil.
  Anlayacağınız arkadaşlara kullanılmış araba bile TüüüüüüüüüvTürk'ten geçebiliyorken SIFIR arabayı,eksiksiz olan arabayı işgüzar bir görevli nedeniyle muayene değil TESPİT'ten geçiremedik.Yaşasın TüüüüüüüüüüüüüüüüüvTürk.Izdırap ve eziyetler kraliçesi..Saygıyla eğiliyorum önünüzde...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
ya önceden böyle Tüvtürk diye bişey yoktu. işgüzarlık işte iş olsun.  :huh:
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Aman sabret Özcan hocam.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Tüvtürk ün yaptığı muayeneyi ve yapılan kontrolleri beğensemde bu hakkaten olmamış. Yani klasik bürokrasi hastalığımız orayada bulaşmış gibi duruyor. Sıfır bir aracın Ulaştırma Bakanlığından Teknik yeterliliği almışken böyle saçma bürokrasiyi ortaya çıkarmak bizim milletimize has bir durum olsa gerek. Aferin bize...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Geçmiş olsun Özcan. İnşallah en kısa zamanda işlemlerini bitirirsin.
 Bende TüvTürk'ün işlemlerini (teknik anlamda) olması gerekenler olduğu için beğeniyorum. Ama anlamsız bürokrasi için oradan oraya gitmek sadece zarar ve can sıkıntısı. Sonra herkesin bu işlemlerin sırasını bilmek gibi bir zarureti olmamalı. Diğer belge işlemleride aynı noktada ama farklı bir departmanda elektronik ağ kullanılarak çözülebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
  Destekleyici ve güzel yorumlarınız için teşekkürler.Babam emniyet personeli olması sebebi ile plaka işlemlerini kendisi takip ediyor.Bugün tescil memurunun verdiği bir yazı ile tekrar muayene istasyonuna gittik.Bunun öncesinde plakmız belli oldugu için,plakasız aracı büyük bir risk altına girerek takograf servisine götürüp plakayı ve kalibrasyon ayarını yaptırdık.Kalibrasyon ayar belgesinin birini dosyaya diğerinide arabanın kapı içine yapıştırdılar.Ordan da muayene istasyonuna gittik.Eksik denilen belgeler tamamlanmasına rağmen adam bu sefer şasi numarasını yeri yanlış deyip kıllık yapmaya başladı.VW nin ve sanayi bakanlığının uygunluk belgesi verdiği bir araca adam OLMADI diyorlar.Babam en son sinirlendi "ben emniyet personeliyim.Personel olmama rağmen bu işlemi yaptıramadım.Buyrun size Trafik tescilden size gönderilen yazı" Yazıda "muayene istasyonu tarafından takograf onayı olmadan tescil işlemi yapılamaz" ibaresini görünce beyefendi paşa paşa onayladı.Hayırlısı bugün saat 16 gibi plakayı arabaya takacağım.Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.İnşallah başka bir problem daha çıkmaz.
   Şunuda belirtmek isterim ki kullanılmış araçlar için TüvTürk muayeneleri gerçekten güzel bir uygulama.Eksikleri falan affetmiyorlar.Bu konuda süperler.Ama sıfır araç konusunda iki gündür yaşadıklarımda güzel şeyler değil tabii ki . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
sabır biraz daha özcan, bitti sayılır.

çalışma belgesi çıkarttınız mı?

koltuk sigortası yaptırdın mı?
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
sabır biraz daha özcan, bitti sayılır.
çalışma belgesi çıkarttınız mı?
koltuk sigortası yaptırdın mı?
   Çalışma belgesinden kastın D-2 belgesi ise onu kiralayacağız.koltuk sigortasını ve kaskoyu yarın yaptıracağım.Koltuk sigortası ne kadar pahalıymış Murat.Yolcu başına 10 bin TL teminatlı fiyatı 866 TL çıktı.Plaka için öncelikli olarak zorunlu trafik sigortasını yaptırdım.Koltuk ve kaskoda hayırlısı yarın olacak.
   Aslında sabırlıyım.Acele ettiğim yokta bu olumsuz olaylar ister istemez can sıkıyor.Yoksa bugün değilde iki gün sonra trafiğe çıksın.Önemli değil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ha gayret Özcan kardeş, Tüvtürk'ü de tuş ettin hayırlısıyla.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
unutma o belgen olmadan yolcu taşırsan yakalandığında 5000 tl cezası var.

2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
ya man..klık işte başımıza bela ettiler bunları 82 model toros geçiyor adam 2009u geçiremiyor,adamlarda birde hava asalet varki sormayın aşşağlarcasına tavırları var,gecenlerde aynı benide boyle ugraştırdılar ama pek tasvip etmesemde sinirden çılgına donen bir kamyoncu abimizin gazabına uğradı birisi kurtulduk içim rahatladı
2001 vvt-i corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  Bildiğiniz gibi Crafter minibüs aldık.Bu gün takograf ve logo onayı için TESPİT muayenesine gittim.İşimiz TESPİT'ten ibaret oldugu için çabuk çıkarım diye düşündüm ama senmisin düşünen.EK-1 belgesi istendi.Hemen doldurttum.Bu belgenin yazım aşaması esnasında bir anda uzun kuyruklar oluştu.Neyse aracı denilen yere çektik.Ve aracı çekiciden indirmemiz istendi.İndirmek için plartform baktık.Ama yok.Eleman ısrarla arabanın inmesini istiyor.Gidip ilgili amire hanıma durumu arz ettim."araba uzun,plartform olmazsa inemeyeceğini"belirttim.Haliyle tamam dedi.İşi tatlıya bağladı.Ama gel görki bana bir türlü sıra gelmiyor.Form doldururken ki bütün araçlar muayene oldu hala beklemedeyim.Neyse görevli lutfedipte geldi.Motor,şase,koltuk ve takograf kontrollerini yaptı.Takografta aracın plakası yazmadıgı ve kalibrasyon belgesi olmadıgı için sadece logoyu onayladı.
  Bende o anda şalter attı."sıfır arabadan siz ne plakası istiyorsunu beyefendi.Dediğiniz işlemler plaka çıkınca,takograf firması tarafından plaka işlenir,kalibrasyon ayarı yapılır" desemde onaylamadı.Çekicini şoförü "böyle muayenemi olur.Getirdiğimiz bütün araçlara böyle bir uygulama olmadı.Neden böyle yapıyorsunuz" desede nafile.Çaresiz sadece logo onaylı döndük.TüvTürk'ün 0212 444 80 08 nolu telefonuna şikayette bulundum.Her markanın müşteri hizmetleri gibi bunlarda "size en kısa sürede döneceği" dediler.En kısa süreden kasıtları ne onuda bilmiyorum açıkçası.
  Çarşamba günü itibariyle plakam çıkacak.Arabayı tekrar muayeneye götüreceğim.Takograf onaylanacak ve sabah çıkardığım RUHSAT'ı öğleden sonra takrar takograf işlenmiş bir şekilde YENİ RUHSATIN YENİSİNİ çıkartacağım.Yani ekstradan 50 TL daha vereceğim emniyete.Çok zenginiz ya,parayı bol kazanıyoruz ya 50 TL hiç mühim değil.
  Anlayacağınız arkadaşlara kullanılmış araba bile TüüüüüüüüüvTürk'ten geçebiliyorken SIFIR arabayı,eksiksiz olan arabayı işgüzar bir görevli nedeniyle muayene değil TESPİT'ten geçiremedik.Yaşasın TüüüüüüüüüüüüüüüüüvTürk.Izdırap ve eziyetler kraliçesi..Saygıyla eğiliyorum önünüzde...
bu bizim milletimizin kanında var kardeşim.bir yetki aldığımızda afedersiniz ama tezeğini çıkartmadan bırakmayız.örnek sivilde ezik karakterli bir vatandaş polis sınavına girer polis olur adamın sıfatına bakınca daha tıfıl çocuk ama hareketleri tavırları zannedersinki emniyet amiri.tüvtürkte öyle işte adamlara yetkiyi vermişler elin mahkum muhtaçsın bana hesabı yapıp burnu havada dolaşıyorlar.ben aslen karabük'lüyüm karabükteki muayene istasyonunda çalışanların hepsinin kafasını kırmışlar sopalarla nedenı ise daha sıfır olan bir araca kapında çizik var git boyatta gel gibi uyduruktan milleti geri yollamaları.muayeneciler sopayı yiyince ve emniyet müdürü gelip siz devlet içinde devletmisiniz kardeşim diyince şimdi sadece çok önemli kusurları geçirmiyorlarmış.
allahtan benım muayeneme daha çok var banada öyle zorluk çıkartırlarsa kesin karakol teslimi biter günüm.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
ticari araç değilmi kümesteki tavuk gibi görüyorlar.  Yok src belgesi yok psikoteknik raporu çipli e sınıfı ehliyet
gibi bir sürü masraf ve prosedür  çıkıyor. Özcan bey girmişiniz bir yola allah yardımcınız olsun bundan sonra nereye gitseniz para....
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun Özcan sıkma canını hallolur hepsi...

Tüüvvvv Allah cezanızı versin diye bağırsaydın:))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Özcan abi kolay değil ama sabır , sabır , sabır...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
altı üstü sağa sola adam taşınacak  nedir bu belge bolluğu yahu.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
D-2 yetki belgesi istenmesinin sebebi; korsan araçları engellemek. yol kontrolünde belgesiz (ya da yetkisiz hatta) yakalanmanın cezası şuan 5000 tl diye biliyorum.

SRC ise; AB uyum çerçevesinde ticari araç kullanma belgesi yerine geldi. ticari araç kullanma belgesinden öncede (80 li yıllarda) karne vardı. şoför saat kaçta nerden nereye gittiğini yazıyor, terminal çıkış noktasında da polise imzalatıyordu.

çip takograf için geçerli ki, o araçlarda gördüğünüz dit dit diye öten dijital aletlerin hiçbiri avrupa da geçerli değil. yurtdışına çıkan ticari araçlar avrupada geçerli olan eski tipi saat yada avrupanın geçtiği yeni sistemi kullanmak zorunda. aslında takograf her araca takılmalı. polis kontrolünde 24 saat raporu gösterilmeli ama çok zor bir uygulama gözüküyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
tüv de görüntü güzel techizat güzel tulumlar falan.... ama herşeyin bir bedeli varben rüşvet omadığına inanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Başına gelenler için üzüldüm Özcan abi, bende bir arkadaştan duymuştum tüv'e adamın biri murat 131 marka aracını götürmüş, arka sağ çamurlukta küçük bir delik oluşmuş çürükten dolayı lastiğin tam üst tarafında, tüv'deki arkadaş oraya tornavida sokup kaldırmış git burayı yaptırda gel diyerek ve aracın sahibi tornavidayı adamın elinden alıp sakin bir şekilde tornavida öyle sokulmaz deyip adamı delik deşik etmiş oracıkta, sözde bu olayın üstü kapatılmış medyaya sızdırılmamış ne kadar doğru bilmiyorum. :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Ha gayret Özcan kardeş, Tüvtürk'ü de tuş ettin hayırlısıyla.
  Yok ben değil emniyet tuş etti.Adam arabanın şasesinin yazılı oldugu yerede laf edince "bu adamın tahtasının biri eksilmiş "diyerek olanları anormal değil gayet normal gördüm..
unutma o belgen olmadan yolcu taşırsan yakalandığında 5000 tl cezası var.
  Bilmezmiyim Murat.Gayet iyi biliyorum.ARtık öğrendim bazı şeyleri.
Özcan bey girmişiniz bir yola allah yardımcınız olsun bundan sonra nereye gitseniz para....
  Araca alışma sürecinde otobanı kullanacağım.Öyle gerekiyor.Dediğiniz gibi biraz dert aldık başımıza ama onuda öğrenecğiz,onuda halledeceğiz...
Geçmiş olsun Özcan sıkma canını hallolur hepsi...
Tüüvvvv Allah cezanızı versin diye bağırsaydın:)))))))))))))
  Atamızın,babamızın yanında ses çıkarmaya ne hacet.Aslında protestom öyle olacaktı ama baba yanımda olunca el-pençe-divan hesabı susma hakkımı kullandım. :)
Özcan abi kolay değil ama sabır , sabır , sabır...
  en güzel şeydir SABIR.Çokta güzel bir kelimedir.İnsanı manevi yönden de olsa rahatlatıyor Emrah..
  Murat SRC'ler için başvuruda bulundum.Artık senin ki gibi 3-5 ayda anca elime geçer..50 TL ile tırttım vallahi..Ayrıca taktırdığım takograf AB normlarına uygunmuş.Hatırlatman için teşekkürler.
  Bekir kötü bir olay olmuş ama ben şiddeti hiç bir sebeple tasvip etmiyorum.Ayrıca tüm kontroller TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATMAYACAK UNSURLAR üzerine kurulu.Kaportada ki çürük yada ezik tehlike arz etmiyorsa muayeneden geçer.Yada cam filmi hafif kusur olarak geçer...