Gönderen Konu: P0125 hata kodunu nasıl çözeceğim  (Okunma sayısı 584 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
P0125 hata kodunu nasıl çözeceğim
« : Ekim 05, 2026, 20:41:52 »
Merhabalar öncelikle 2004 hb corollam var 1.6 vvti motor arkadaşlar. Aracı yeni aldım yaklaşık 2 ay öncesinde. Bu zamana kadar herhangi bir problem yaşamamıştım ama geçen gün motor arızası verdi aracım ve sanayiye gittim. Bilgisayara bağladıktan sonra sorunun sıvı sistemiyle alakalı olduğunu söylediler. Usta araca biraz antifriz ekledi sistemden sildi arızayı ve bir daha yaşanırsa gelirsin dedi. Yaklaşık 20 km sonra hata tekrarlandı ve tekrardan sanayiye gittim. Termostatım kontrol edildi devirdaim yeni değişmişe benziyor dendi ve ısı müşürü değiştirildi. Harareti kontrol etmem ve ara ara motor suyunu kontrol etmem söylendi. Ama yine yaklaşık 20 km sonrasında hata tekrarladı ve henüz sanayiye gidemedim. Bu arızayı yaşayanlar varsa bir yol gösterebilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

P0125 hata kodunu nasıl çözeceğim
« : Ekim 05, 2026, 20:41:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59190
  • Model Yılı: '16
  • 229 kere teşekkür etti
  • 1420 kere teşekkür edildi
Ynt: P0125 hata kodunu nasıl çözeceğim
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2026, 21:18:51 »
Arabayı çalıştırdıktan sonra kısa zamanda normal hararete ulaşması lazım,eğer geç ısınıyorsa arıza ışığını yakabilir,termostat,sensörler ve antifrize bakılır,aracın geçmişinde antifriz ne zaman değişmiş bilmiyorsunuz,eksik varsa tamamlanmış ama ölçüm yapıldı mı? koruma yüzdesi düşükse tüm antifrizin değişmesi gerekir,10 yıl,160.000 km de yenilenmesinde fayda olur,eğer termostat orijinal değilse sorun yaratabilir,ilk akla gelenler bunlar,su seviyesinin kontrolünü ihmal etmeyin zaten ustalarda söylemiş.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: P0125 hata kodunu nasıl çözeceğim
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2026, 07:55:57 »
Hararet çubuğu olması gerektiği gibi normal seviyesinde herhangi bir dalgalanma yok. Fan kontrol edildi çalışmasında bir sorun yok. Araç su da eksiltmiyor. Sadece biraz dikkat ettim farklı bir şey var mı diye araç rolantideyken dalgalanma oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59190
  • Model Yılı: '16
  • 229 kere teşekkür etti
  • 1420 kere teşekkür edildi
Ynt: P0125 hata kodunu nasıl çözeceğim
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2026, 10:02:41 »
Rölantide dalgalanmanın bir dünya sebebi var,sensörlerin kirliliği,ateşleme sistemi arızaları vesaire gibi,bunlardan dolayı da ecu etkilenip arıza ışığı yakabilir,lpg ile aracınızda varsa sebep oluyor olabilir,kademe kademe duruma bakın,çok masraf açmadan çözülür umarım.
Tokay Ceritoğlu