Gönderen Konu: Corolla Hybrid 2020 model uğultu sorunu  (Okunma sayısı 536 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Merhaba, Armağan Ben...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
Corolla Hybrid 2020 model uğultu sorunu
« : Ağustos 28, 2026, 22:39:05 »

Merhaba herkese
Bir konuda desteğe ihtiyacım var
Aracım 2020 model Corolla hybrid
91.000 km de
50-70 km'de duyduğum bir ses var... Uğultu sesi.. 70 kmden sonra da geliyor ama yol sesi bastırdığı için daha az duyuyorum.
Bu uğultu sesi flüt sesi gibi... Benzinli Motor devre dışı olsa da, gaza basmasam da..yada frene bassam da değişmiyor.
3 servise gösterdim, birisi yetkili servis. Hepsi ile yol testi yaptık.
Hepsi normal dediler... Bilya olsa artarak devam eder dediler .. hafta bir yerde söküldü bilyalar, prb yok dendi.
Yol sesi dediler...
Lastikleri ön arka yaptırdım, rot balans yaptırdım... Daha 20.000 km de Continental yaz lastiği... Değişme yok
Bir türlü içime sinmedi...Benzer sorunu yaşayan var mı ?  Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
A.Tişli

Toyota Club Türkiye

Corolla Hybrid 2020 model uğultu sorunu
« : Ağustos 28, 2026, 22:39:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58650
  • Model Yılı: '16
  • 227 kere teşekkür etti
  • 1410 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Hybrid 2020 model uğultu sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2026, 14:01:54 »
Gerekenleri yapmışsınız,daha fazlası şanzıman kaynaklı olabilir,daha önce şanzıman yağı değişmedi ise değiştirin yine aynı ses devam ediyorsa  da artık çok da önemsemeyin,akslarda bu km de fazla boşluk olsa ön düzen ustası zaten sizi uyarırdı.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 30, 2026, 20:05:44 »
İyi günler. Virajlara girince ses seviyesinde azalma ya da artma oluyor mu? Hızlandıkça ses keskinleşip yavaşlaştıkça yumuşuyor mu? Eğer oluyorsa balatalardan olabilir. 2019 ve 20 model bazı araçlarda benzer ses şikayetleri vardı. Hepsinde de balata kaynaklıydı. Balata ile disk arasında rüzgar kaynaklı ses oluşuyormuş. Kimisi balataları değiştirdikten sonra,  kimisi de balatalara kanal açıldıktan sonra sesin kesildiği burada yazmışlardı. Selamlar
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Merhaba, Armağan Ben...
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2026, 22:39:02 »
Gerekenleri yapmışsınız,daha fazlası şanzıman kaynaklı olabilir,daha önce şanzıman yağı değişmedi ise değiştirin yine aynı ses devam ediyorsa  da artık çok da önemsemeyin,akslarda bu km de fazla boşluk olsa ön düzen ustası zaten sizi uyarırdı.

Teşekkürler yorumunuz için  insan bir kere duydumu takıyor maalesef

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 30, 2026, 22:41:11
İyi günler. Virajlara girince ses seviyesinde azalma ya da artma oluyor mu? Hızlandıkça ses keskinleşip yavaşlaştıkça yumuşuyor mu? Eğer oluyorsa balatalardan olabilir. 2019 ve 20 model bazı araçlarda benzer ses şikayetleri vardı. Hepsinde de balata kaynaklıydı. Balata ile disk arasında rüzgar kaynaklı ses oluşuyormuş. Kimisi balataları değiştirdikten sonra,  kimisi de balatalara kanal açıldıktan sonra sesin kesildiği burada yazmışlardı. Selamlar

Teşekkürler
Virajlarda farketmiyor ama hızlandıkça keskinleşip yavaşlayınca dediğiniz gibi oluyor.
İlk bakımda dediğiniz yöntemi yaptıracağım.
A.Tişli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Model Yılı: '20
  • 175 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2026, 23:32:29 »
90 bindeki hibritin balatası değişmemiştir. Ben istanbulda 100 bin yaptım. Yarısı bitti henüz.

Şanzımandan gelmez. Araçta kaza var m?

Kazalı değilse, altta darbe almamışsa rot balans yaptırın. Alt takım kontrol edilsin. Uğultu dediğiniz rüzgar da olabilir. Sorun bulunmazsa sıkıntı yok demektir. Henüz forumda bile bozulan hibrit başlığı açılmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 254 kere teşekkür etti
  • 724 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2026, 08:53:48 »
Bende birşey söyleyeyim, toyota klavuzunda bile demiş ses duyabilirsiniz diye. Dediğinize benzer sesleri ben 60kmh hızlarda bazen alıyorum. Bilemiyorum bu araçlar daha nekadar giderler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2026, 23:55:15 »
Merhaba, aynı sorunu ben de 105-120 km/s yaşıyorum. Bunun için başlık da açtım. Eksperde bilyeler için de iyi durumda raporu verildi. Yetkili serviste bakımları yapıldı. Fren testini de serviste tekrar yaptırmama rağmen bi olumsuzluktan bahsedilmedi. Sesi duyduktan sonra sanayide de bir ustayla test sürüşüne çıktık lastik sesi dedi bilyeler böyle yapmaz dedi ama ben emin olamadım. Aynı şikayeti Facebookta bir videoyla biri paylaşmış. Uzantı açılırsa aynı sorun mu bi bakmanızı öneririm ve çözüm bulduysanız benimle de paylaşmanızı rica ediyorum.

https://www.facebook.com/groups/1578152959179862/posts/3981757635486037/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 254 kere teşekkür etti
  • 724 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2026, 11:21:10 »
Bu araçlarda yol sesi var.
Öyle yalıtımla falan geçecek bir ses değil, yolun üzerinde resmen zımpara sürter gibi gittiğinden içeride garip uğultu sesi gelir.

Fakat flüt sesine benzemez.

Flüt demişken arabayı ilk aldığım zamanlarda flüt sesini balatalardan alıyordum. fakat rüzgarla ilgli bir ses idi. Genel olarak 2019 2020 modellerde görüldü. Videosunu çekip götürünce servis balataları değiştiriyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2026, 11:33:10 »
Klasik yol sesinden farklı, sanki jant yamuk da bir yere her turda sürtüyormuş ya da lastiğin belli bölümünde bi doku var da her turda asfalttan ses çıkartıyormuş gibi azalıp artan bir ses. Bundan önce Mazda3 vardı yol ve lastik sesi onda da oluyordu ama bu bi başka. İnternette rezonans falan diye yorumlar gördüm ama dediğim gibi rahatsız edici bi ses. İlk defa toyota kulanıyorum ve şaşırdım böyle olmasına. Attığım uzantı açılıyorsa orada da aynı ses var. Fikir almak istedim.