0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracım 2023 M15A K120 şanzımana sahip corolla. Son zamanlarda aracımı hafif gaz açarak kullandığımda sürekli vites seçmeye çalışıyor. Saçmalamaya başladı. Gazı sabit tutsam bile deviri sürekli alçaltıp yükseltiyor ve bu senkronize değil hızlanma olmasa bile sabit hızda yapıyor bunu. Bir diğeri Manuel modda 2 den 1 e düşürünce veya yükseltince aşırı derece yığılma yapıyor direct shift olduğu için sarsma normal fakat bu sarsma tıpkı M/MT gibi. Ve son olarak aracımla ara ara sport modda gazlıyorum dün akşam kalkarken D de olmasına rağmen 1. Viteste devir kesiciye düştü devir göstergesi kırmızı oldu motor kesiciye girdi vitesi öyle attı. Bu durum otomatik şanzıman için hemde D konumunda olduğunda böyle bişey olması normal değil. Bence 1.vitesin tork konvertöründen gücü kayışa aktaramadı. Aracımda şu an herhangi bir arıza yok. Daha önce böyle bir sorun yaşayan varmı sormak istedim.
2023 Model de K320 şanzıman yok muydu? K120 olduğunu nasıl öğrendiniz?
Aracım km si şanzıman yağ bakımı ne durumda . Cvt sağlam bir şanzıman fakat spor bir şanzıman değil konfor odaklı bir şanzıman türü yüksek tork ani kalkışları sevmeyen bir yapısı var . şanzıman yağ bakımı yapılmadı ise yağ yenilenip bir de adaptasyon yazılım güncelleme yapılırsa düzelir diye tahmin ediyorum .
Düşük viteslerde her araba yığılma yapar yığılma yapmasını istemiyorsanız biraz gaz vereceksiniz yani kompresyon yapmasını engelleyeceksiniz, cvt basit bir sistem değil yağ bakımlarını yaptığınız sürece uzun yıllar kullanırsınız, ilk kalkışın sert olması eskiden zarar veriyordu ama kalkış dişlisi olduğu için kayışa yük bindirmiyor bence yağ bakımları yapılmışsa ve bahsettiğiniz olay sürekli olmuyorsa endişe edecek bir şey yok.