Selam arkadaşlar bu yıl aldığım aracımla ilk uzun yolumu yaptım . Ankara - Antalya ( Adrasan - Finike - Demre - Kumluca ) Toplam 4 kişi 1 bagaj yük 1500 km yol yaptım . Toplam tüketim ve değerlerimi aşağıya tablo yaptım . Genel olarak aracımdan memnun kaldım . Düz ve hafif meyilli yollarda yağ gibi aktı desek yeri . Genel 70 - 120 km hız aralığında kurullara uyarak seyahat ettik . EDS ler malum . Cvt nin rampa performansı iyi demek yalan olur ama mağdurda etmedi . Kayışlı sistem düz yolda yağ gibi kayarken tork gerektiren yerlerde zorlanğını hissettiriyor. Motorun gücünü şanzıman sönümlüyor . Viraj kabileyeti olsun frenlemesi olsun iç yaşam alan ferahlığı olsun klima verimi olsun memnun kaldık .Onca yolu yapmamıza rağmen genel olarak aracın yormadığını fark ettik . Geleyim Tüketim degerlerine
Ankara - Antalya Merkez - 588 km - 2200 tl - 31,7 lt / 5,4 lt - 100 km yol bilgisayarı tam tuttu
Genel toplam : 1500 km yol / 93 litre yakıt / 6458 tl /6,2 lt - 100 km toplan gidiş geliş ortalama
Antalya ilçeleri gezme sahillere gitme gelme kısa mesafeler full klima açık . özellikle Antalya dönüşü ½ 70 klima açık kullandım. Aracımı zorlamadım yakaladığım değerlerin iyi olduğunu düşünüyorum
Lpg olsa muhtemel 108 lt / 2,3 tl gibi bir deger yakalardım 3500 tl lik bir lpg tüketimim olurdu .
Genel durumlar bizde böyle dostlar