Gönderen Konu: 2016 Corolla Cvt / 1500 Km Uzun Yol  (Okunma sayısı 888 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 944 kere teşekkür edildi
2016 Corolla Cvt / 1500 Km Uzun Yol
« : Ağustos 11, 2026, 16:49:40 »
Selam arkadaşlar bu yıl aldığım aracımla ilk uzun yolumu yaptım . Ankara - Antalya  ( Adrasan  - Finike  - Demre - Kumluca ) Toplam 4 kişi 1 bagaj yük  1500 km  yol yaptım . Toplam tüketim ve değerlerimi aşağıya tablo yaptım . Genel olarak aracımdan memnun kaldım . Düz ve hafif meyilli yollarda yağ gibi aktı desek yeri  . Genel  70 - 120 km hız aralığında kurullara uyarak seyahat ettik . EDS ler malum . Cvt nin rampa performansı iyi demek yalan olur ama mağdurda etmedi . Kayışlı sistem düz yolda yağ gibi kayarken tork gerektiren yerlerde zorlanğını hissettiriyor. Motorun gücünü şanzıman sönümlüyor . Viraj kabileyeti olsun frenlemesi olsun iç yaşam alan ferahlığı olsun klima verimi olsun memnun kaldık .Onca yolu yapmamıza rağmen genel olarak aracın yormadığını fark ettik . Geleyim Tüketim degerlerine

Ankara - Antalya Merkez  - 588 km - 2200 tl - 31,7 lt / 5,4 lt - 100 km  yol bilgisayarı tam tuttu

Genel toplam : 1500 km yol  / 93 litre yakıt / 6458 tl  /6,2 lt - 100 km toplan gidiş geliş ortalama

Antalya ilçeleri gezme sahillere gitme gelme kısa mesafeler  full klima açık . özellikle Antalya dönüşü ½ 70 klima açık kullandım. Aracımı zorlamadım yakaladığım değerlerin iyi olduğunu düşünüyorum

Lpg olsa muhtemel 108 lt / 2,3 tl gibi bir deger yakalardım  3500 tl lik bir lpg tüketimim olurdu .

Genel durumlar bizde böyle dostlar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

2016 Corolla Cvt / 1500 Km Uzun Yol
« : Ağustos 11, 2026, 16:49:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 34 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 Corolla Cvt / 1500 Km Uzun Yol
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2026, 15:51:27 »
Gayet iyi hatta modern motorların tüketimlerine denk, araba bu kadar yüklüyken lastik basınçlarını arttırmak yani yüklü basınca getirmek tüketimi %5'e kadar azaltıyor ayrıca lastiğin ısınıp  yanaklarının çatlamasını da önlüyor bilginize.
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 944 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 Corolla Cvt / 1500 Km Uzun Yol
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2026, 11:20:28 »
Lastik basınçlarıma yola çıkmadan hepsini 33 pcı yaptım zira ısınan hava genleştiğinden ötürü lastik basıncı ortalama 3 bar daha yükseliyor  36 pcı düzeylerine sıcak haleyken çıkıyor. buda zaten uzun yol için belirtilen lastik basınç değerlerine denk geliyor . Aracı ilk aldığımda  36 pcı hava basıyordum ve ortalam 15 -20 km yol yaptığımda lastik basınç uyarısı yanıyordu . Sistem  3-4 bar basınca kadar +- tolere ederek çalışıyor .36 -38 pcı bastığınızda uun yolda bu deger  40 ın üstüne çıkıyor var yüksek basınç uyarısı veriyor .Ayrıca lastiğin yola tutunması azalıyor . 33 pcı yapıp resetledikten sonra bu sorunu yaşamamaya başladım . Ve konfordan da ödün vermemiş oluyorum .

Yakıt konusunda atmosferik motor sabit gaz ve ani hızlanmalar yapılmadığı sürece hem uzun ömürlü hem ideal yakıtlı bir motor tipi . Tabi turbolu motorlar gibi serilik ataklık ve tork beklemek hata olur . Toyota binicisi sorunsuzluk ve uuzn ömürlülük sever . Yasal hız sınırları için de kullandığınız sürece bu araçların yakıtı çok rahatsız edecek düzeyde değil .Lpg ile tadından yenmez hale geliyor hatta ileri safhada lpg işine bakıp değerlendireceğiz bakalım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance