Gönderen Konu: gazda iken gaza geçiş tuşu ( gazda iken sabit yeşil yanan tuş ) yanıp sönüyor.  (Okunma sayısı 2211 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 229000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
2012 toyata corolla 1.33 motor, gazda iken tuş yanıp sönüyor.
aracı aldığımda motor arıza yanmıştı. arıza kodunun zengin fakir karışımı olduğunu, uzun süre gazda çalıştığından dolayı olduğunu söyledi. katkı malzemesi koyup uzun yolda 1 depo benzin kullan dedi. sonrasında gaz ayarı yaparız dedi. uzun yol süresince bazen yeşil ışık yanıp söndüğü oldu fakat motor arıza lambası yanmadı dönüşte düzelmişti. yaklaşık bir ay kullandım. şimdi yanı ses yok fakat yeşil ışık yanıp sönüyor gazda. konuyla ilgili bilgi paylaşırsanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
Bu yanıp sönmeden sonra gaz yakıtını kontrol ettim uzun yolda ortalama 8 lt /100km yaktığını gördüm. Bu arada BRC marka gaz tankının  10 yıllık kullanım süresi dolmak üzere. Tuşun Yanıp sönmesi ve aracın gazı fazla yakması tankın kullanım ömrünün bitmesiyle ilgili olduğunu düşünüp 2 ay daha böyle kullanıp tankı değiştirmeyi düşünüyorum. Konuyla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 944 kere teşekkür edildi
Aracım lpg filtresi dolmuş bu sebepten uyarı veriyor  . Gaz filtrelerini yenileyip ayarlarını kontrol ettirin . Bir sorun kalmaz yüksek ihtimal .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
 Dediğiniz gibi gaz filtresini değiştirttim ustaya. şimdi ortalama yakıt düşüşe geçti 7.7 lt / 100 km de. gaz filtresi takıldıktan sonra 10000 km geçmiş olsa gerek.
 fakat gaz fullediğimde tekrar o dediğim geçiş tuşu yeşil renk yanıp sönmeye başladı. zaten yakıt göstergesi arızalı doğru göstermiyor. usta bunların aynı sebepten şamandıranın yenilenmesi gerektiğinden bahsetti. gaz tankını 2 ay içinde 10 yıllık süresi doluyor, değiştireceğim. fakat şamandıra şuan için beklemede kalacak. masraf yapmak istemiyorum.
 Bilgi için teşekkür ederim yücel bey.