Gönderen Konu: 2006 Corolla Terra Yağ Yakma Sorunu  (Okunma sayısı 89 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2006 Corolla Terra Yağ Yakma Sorunu
« : Dün, 09:09:28 »
Merhabalar aracım 2006 model corolla terra. 280.xxx km'de aracımda inanılmaz bir yağ yakma var. Egzozdan duman atmıyor,yağ kaçırma yok ama nerdeyse 5-6 ayda bir yağ çubuğun dibine iniyor.Ustalara götürüyorum kimse çözümünü bulamıyor bazıları motor yapılacak diyorlar ama aracın suyunda eksilme falanda yok.Bunun sebebi ne olabilir daha önce yaşayan yardımcı olabilecek birileri varmıdır teşekkürler :)

Toyota Club Türkiye

2006 Corolla Terra Yağ Yakma Sorunu
« : Dün, 09:09:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 938 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 Corolla Terra Yağ Yakma Sorunu
« Yanıtla #1 : Bugün, 16:25:58 »
Merhabalar hoş geldiniz İnanılmaz bir yağma bir ölçü birimi değil . Kaç km de kaç lt yağ yakıyor bunu tespiti önemli araç yaşı ve modeli ve km itibari ile yağ eksiltmesi normal kabul edilir . Hele bakımsız hor kullanılmış zorlanmış bir motor ise kaçınılmazdır . Aracınız genel km si dolayısı ile  10 bin km de  1 lt yağ eksiltmesi normal kabul edilebilir bir seviyedir . Ama 1000 km de  1 litre eksiltiyorsa kaçınılmaz son  motor revizyonudur .

Lpg li motorlarda lpg fakir veya zengin karışım ayarlandı ise buda aracın yağ yakmasına etken bir durum hele ki fakir karışım motor iç ısısı çok yüksek olduğundan yağ yakma artar .

Kullanılan yağ da etkendir castrol yağ kullanıyor iseniz mutlaka eksiltir sağlıklı motorda bile eksilme olur. Motul  / mobil  / loqui  moli gibi markaların orjianl yağlarını kullanın Motul olarak xclean  8100  5 /40 öneririm veya  loqui cephesinde 5/50 kullanabilirsiniz bir iki bakıma yağ eksiltmeniz azalacaktır . Lpg fakir karışım olayınada baktırın . yağ kaçak kontrolü yaptırın özellikle üst kapak külbütör kapak contasını kontrol ettirin .

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance