Gönderen Konu: 2025 1.5 Dream Corolla Yetersiz Aydınlatan Ön Farlar Yardım.  (Okunma sayısı 759 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Arkadaşlar merhaba,
2025 model Corolla 1.5 Dream paket sıfır aldığım aracımla 1 yılı geride bıraktım. Ancak bu süre zarfında araç üzerinde bulunan orijinal halojen farların gece sürüşlerinde oldukça yetersiz kaldıgını fark ettim. Özellikle uzun yolda kullanırken farların aydınlatması bana yetersiz geliyor ve göz yorgunluğuna neden oluyor. Sanki farlar yolu hiç aydınlatmıyormuş gibi hissediyorum.
Bu farları xenon ya da farklı bir aydınlatma sistemiyle değiştiren var mı? Memnun kaldınız mı, önerir misiniz? Hangi marka ürünü tercih ettiniz ve montajı nerede yaptırdınız?
Ankara’da ikamet ediyorum. Ankara’da güvenilir bir yer öneriniz varsa paylaşabilirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 139 kere teşekkür etti
  • 436 kere teşekkür edildi
Ynt: 2025 1.5 Dream Corolla Yetersiz Aydınlatan Ön Farlar Yardım.
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2026, 13:01:31 »
Araç farlarınız mercekli olarak görünüyor.  Bu sorunun çözümü tabii ki kaliteli bir led ampül. Yaklaşık 5 yıldır philips ultinon kullanıyorum ve oldukça memnunum. Photon markasına ait milestone katana editionu da çok övüyorlar ama deneyimleme imkanım olmadı.  Bu arada philips te canbus devresi ledin kendi gövdesinde photon gibi ayrı değil. Bunu neden belirtiyorum, bazı araçlarda bu ayrı canbus devresi montaj esnasında can sıkabiliyor.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2026, 15:01:26 »
Led xenonlar artık muayeneden geçmiyor diye okudum. Ne kadar doğru, araştırılıp satın alınmalı.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57650
  • Model Yılı: '16
  • 227 kere teşekkür etti
  • 1402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2026, 11:47:24 »
Fabrikadan hangi tip far  ampul ile çıktıysa o şekilde muayene sistemi kabul ediyor diye biliyorum,bu nedenle resmi servisler ile görüşün ve alacağınız cevaba göre orada veya başka yerde değişim yaptırın derim.Dışarda bu da olur abi deyip takarken far sisteminin tırnakları kırılabilir sonra muayeneden geçmez geriye dönerken masraf çıkar.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 139 kere teşekkür etti
  • 436 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2026, 20:11:29 »
Bizim buralarda bir söz vardır "Ne şeytanı gör, nede çalıyı dolan"   Onun için el alem ne derse desin farlarım mercekli olmasına rağmen muayeneden önce orjinal halojen ampüllerimi takar giderim.  Ama şu dip notu da belirteyim, sis ampülleri malum ön farlar kadar kolay değişmediği için onlar da led olmasına rağmen, bu güne kadar bir sıkıntı çıkmadı. Hatta çevremde ampülü mercekli olup, sonradan led takılmış arkadaşlarım sorunsuz geçtiler ama ben hep mesajımın başında belirttiğim söze göre hareket ediyorum :)
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 17, 2026, 12:41:28 »
Mercekli olduğu için led takabilirsin ben photon milestone kullanıyorum ortalama 2 yıl ömrü var muayeneden geçti herhangi bir sorun yaratmadı, niken alabilirsin uzun ömürlü istiyorsan da osram alabilirsin 4 sene ömrü var. Tek dikkat etmen gereken arabanın yük durumuna göre sol alttaki far ayarını ayarlamayı unutma arkaya yük bindikçe arabanın burnu kalktığı için ayar 0 da durursa karşıdan gelenlerin gözünü alıyor haliyle.
Corolla Flame Xpack 2022