Gönderen Konu: Avensis Baskı Balata Hangi Marka Model  (Okunma sayısı 592 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • .
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '09
  • 1 kere teşekkür etti
Avensis Baskı Balata Hangi Marka Model
« : Temmuz 11, 2026, 14:06:15 »
Arkadaşlar aracımın debriyajı yukarıda kavrama sebebiyle baskı balata değişimi yapacağım parçayı ben alacagimdan 1 aydır araştırıyorum. Aracım Toyota Avensis t25 3zz motor numaralı 1.6vvti 2009 model(tescil2008)  110hp 5 vites manuel araç. Şimdi problemlerim şunlar parçacılar kt100ve öneriyor ama araştırdığım kadarıyla bu parça uyumlu değil. Şasiye bakarak bunu öneriyorlar ama sanki burada bir yanlış var ben Toyota'nın europe epc data ustunden malzeme OEM kodlarına baktım fotoğrafları eklerim. Aracımın şasi numarasından çıkan orijinal fabrika OEM kodları şunlar:

Baskı: 31210-05016

Balata: 31250-05101

Rulman: 31230-05012

Bu üç parçayı set olarak içeren kutu Aisin KT-132A (veya muadili Exedy TYK2151) olarak geçiyor internette. Ama parçacılar bunun uyumlu olmadığını söylüyor fotoğraflari ekliyorum fotoğraflarda belirtilen oem kodları var Toyotaya göre araçta bunların da karşılığı belirttiğim setler kt100ve değil ortada bir farklılık var bu işle ilgili bilgisi olan biri yol gosterebilir mi

Fotoğraf ekleyemedim ama : https://toyota-europe.epc-data.com/. Buraya şasi nomu yazıp çıkan oem kodları yazdım

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 11, 2026, 14:12:48
Arkadaşlar ben Ankara'da yaşıyorum buradaki dönüşlerde göre ilerleyeceğeim o yüzden yardımlarınız önemli @Ufuk Sönmez (16363) 
@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)   sizleri de Avensis konularında gördüğüm için etiketledim başka fikri olan arkadaşlar varsa onlar da yardımcı olursa sevinirim
:)

Toyota Club Türkiye

Avensis Baskı Balata Hangi Marka Model
« : Temmuz 11, 2026, 14:06:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57650
  • Model Yılı: '16
  • 227 kere teşekkür etti
  • 1402 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Baskı Balata Hangi Marka Model
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2026, 10:10:34 »
Parçacılar ellerindekini satmak için fikir veriyor olabilirler,madem Ankara'dasınız,Efe,Alj ve Toyon resmi servisleri ile görüşün onlardan şase numarası ile orijinal parça numaralarını öğrenmeye çalışın,bir diğer seçenek Tem Oto ile görüşmek,hepsi aynı parça numarasını veriyorsa hangisi hesaplı ise oradan almanız ve değişimi yaptırmanız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • .
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '09
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Avensis Baskı Balata Hangi Marka Model
« Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2026, 15:53:50 »
Hocam emin olamadım işte kt100ve için Corolla için diyorlar Avensis ağır kaçıyormuş kasa olarak exedy tyk2151 için şemsiyeler ağır gibi bir bilgi buldum ama baskısı daha kalın zaten exedy sitesi de tyk2229 öneriyor o da stokta yok aisin kt100ve taktırıp gecicem galiba ama bilgiye muhtacım şuan :)
:)