Merhabalar, öncelikle aracım 2015 model Yaris 1.5 Hybrid modeline sahibim. Aracı 2025 Nisan ayında ikinci el olarak aldım. Aracım geçen günlerde yolda ilerlerken 4 tane arıza ışığını aynı anda yaktı be EV modu kapandı(Ready ışığı yanmakta). Aracım 12V aküsünü ölçtürdüm akünün bitik olduğunu bildirdiler ve akü değişimi yapıldı. sServiste arıza kodlarını temizleyip Hybrid sistemin değişimesi gerektiği bilgisi paylaşıldı. Fiyatları çok yüksek olduğundan dolayı şuanlık hybrid akü değişimini maleseft yapamıyorum. Aracımı bu durumda kullanmam herhangi bir sorun teşkil eder mi? Daha önce bu şekilde bir arıza yaşayan var mı acaba? Desteğinizi bekliyorum, iyi akşamlar dilerim. Arıza kodlarını aşağıya yazıyorum.
P0A80
Replace Hybrid/EV Battery Pack (Hibrit Batarya Paketini Değiştir)
Current + Pending
P0A80
Hibrit Batarya Paketi Değiştir
Hybrid Control (HC) altında da kayıtlı
U0293
Hybrid/EV Güç Aktarma Sistemi Kontrol Modülü ile iletişim kaybıHistory
U0151
Kısıtlamalar Kontrol Modülü ile iletişim kesildi History
U0140
Gövde Kontrol Modülü (BCM) ile iletişim kesildi
History
U0164
Klima ECU ile iletişim kesildi
History
U0100
ECM/PCM/EV-A ile iletişim kaybı
History
U0101
TCM ile iletişim kesildi
History
Sonuçta,hybrid akünün bittiği bir aracı kullanmanın farklı bölgelerde vereceği zarar büyük olabilir ve yolda kalabilir bu nedenle kuşkunuz varsa ikinci bir yorum alabilirseniz eğer aynı şekilde değişim öneriliyorsa yapılacak başka da bir şey yok.
Geçmiş olsun, bence bir yerde temassızlık var. Yüksek voltaj akü bittiyse araba kullanılır ama performans olmaz ve tüketim artar.
3. Nesil değişmeyen pil filtresi, daha efektif pil kullanımı yüzünden batarya ömrü kısa araçlardan. Batarya değişme zamanı gelmiş olabilir. O araçlar kazalı değilse 1 milyona yakın fiyatı var. Pili de 130 bin lira gibi bir şey. Değişmeli.
Böyle sürmenin zararı yok ama tüketim aşırı artar. Performans düşer.