Gönderen Konu: Servis Aracıma Zarar Verdi  (Okunma sayısı 528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '01
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Servis Aracıma Zarar Verdi
« : Mayıs 19, 2026, 22:07:56 »
Merhaba arkadaşlar. 2013 model 1.6 corolla aracımı 150 bin bakımı için bu sabah servise bıraktım. İşlem öğleden sonra bitecek dediler. Ben de işyerime geri döndüm. İş çıkışı saat 18.30 da servis kapalı olduğu için aracın anahtarını güvenlik görevlisinden aldım. Araca yaklaşırken daha 10 metre öteden kaputtaki boya kalkmasını farkettim. Fotoğrafını çekip servis görevlisine whatsaptan gönderdim. Aracın yıkarken zarar gördüğünü söyledim. Yarın gelin inceleyelim dediler. Ekteki fotoğrafta net bir şekilde görünüyor. Muhtemelen basınçlı su tabancası ile aracın kaputuna zarar vermişler. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

İkinci bir konu: Öğlen saatlerinde servis görevlisi beni aradı. Aracınızda ekstra masraflar çıktı dedi. Onaylarsanız tamamlayacağız dediler. Yağ filtresinin kapağı yok dedi arkadaş. Ben de yağ filtresinin kapağı yoksa ben nasıl kullanabildim bu aracı, neden bütün yağ boşalmadı diye sordum. Cevap veremedi. Kapağın fiyatının 2500 tl olduğunu söyledi. İbanlarına ücreti gönderdim. Kapağı taktıklarını söylediler. Sizce de yağ filtresi kapağı olmadan aracın bütün yağı boşalmaz mıydı? Bana çok saçma geldi.

Toyota Club Türkiye

Servis Aracıma Zarar Verdi
« : Mayıs 19, 2026, 22:07:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57650
  • Model Yılı: '16
  • 226 kere teşekkür etti
  • 1400 kere teşekkür edildi
Ynt: Servis Aracıma Zarar Verdi
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2026, 02:41:20 »
Anlaşıldığına göre basınçlı suyu aynı yere fazlaca tutmuşlar boya da bazı model Corolla'da zayıf ve zarar görmüş,resim,whatsapp yoluyla durumu tespit etmişsiniz bu durumda kasko varsa kaskodan veya servis boyama işini üstlenecek,fakat bunun neden kaynaklandığını bir teknik rapor halinde alın ve saklayın,diğer konu ise çok saçma yağ filtresi ve kapağı olmadan hiç olur mu? motor 2-3 dakikada yatak sarar çünkü yağ tamamen boşalmış olur ve kitler kalır,kapak parasını göndermişsiniz elinizde belge var,büyük ihtimalle yağ filtre kapağını acemice sökerken nasıl becerdilerse yırttılar ve sizden yeni kapağın fiyatını talep ettiler,her iki husus içinde tamam hata bizde deyip üstlenmezlerse önce ihtarname ve sonra avukat vasıtasıyla geç sonuçlansa da hukuk yoluna gidersiniz,geçmiş olsun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2026, 22:02:42 »
Bugün aracı tekrar servise götürdüm. Yağ filtresinin kapağı ile ilgili konuyu tekrar sordum. Servis çalışanı ustadan aldığı bilgiyi bana ilettiğini söyledi. Ben de sizin bahsettiğiniz şekilde tarif ettim. Yani yağ filtresinin kapağı olmadan araç içerisindeki yağın çok kısa bir sürede boşalacağını söyledim. Ustayı çağırmalarını istedim. Telefonda usta ile görüştüler. Usta yağ filtresi kapağının değişmesi gerektiğini söylemiş fakat servisteki arkadaş bana yanlış iletmiş. Araçtan söktükleri filtre kapağını görmek istediğimi söyledim. Kapağı getirdiler. Kapağın durumu gayet iyi görünüyordu. Ne bir çatlak ne bir kırık hiç bir sorun bulamadım. Bir süre sonra usta da geldi. Kapağın etrafında yağ görmüş. Oringi değiştirmiş fakat yağ sızmaya devam etmiş. Bu yüzden değiştirilmesini önermiş. İnanmaktan başka çarem yoktu.

Boya ile ilgili konuya gelelim. Boya ustası ile görüştüğümde aracın kaputundaki taş izlerine uzun süre yakından basınçlı su tutulduğu için böyle olduğunu söyledi. Servis kabul bölümünde aracın servise girmeden önce çektikelri fotoğrafları incelemişler ve olayın servisteki yıkama esnasında yaşandığını kabul etmişler. Usta kaputun komple boyanmasını önerdi. Garanti kapsamında kaputu sökmeden boyayı saca kadar kaldırıp astar vs atıp fabrikadan çıktığı mikronda ayarlayabildiklerini anlattı. Bana yaklaşık 10 mm x 10 mm kusurlu bölge için komple kaputu boyatmak mantıklı gelmedi fakat usta ileride kaputtaki boyanın farklı bölgelerden de atabileceğini anlattı. Rötuş boyası istediğimi söyledim. Usta rötuş boyasının uygulandığı bölgede motorun sıcaklığı ile zamanla renk farklılıkları vernik atmaları yaşanacabileceğini belirtti. 1 hazirana randevu aldım fakat komple kaput boyası mı yoksa rötuş mu yaptıracağıma henğz karar vermedim. Siz olsanız ne yapardınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 57650
  • Model Yılı: '16
  • 226 kere teşekkür etti
  • 1400 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2026, 09:47:03 »
Benim görüşüm ; servisin söylediklerini teknik rapor halinde yazıp size vermeleri ve kaputu mikron inceliğinde boyatmanız,eğer bu aracı uzun süre kullanacaksanız ilerde ikide bir kaputu tekrar tekrar boyatmaktansa bir defada boyanması daha mantıklı olur ancak sök tak dememek için bahsettikleri gibi dıştan boyama yapsınlar derim.Diğer konunun halledilmesine gelince maalesef artık insanlar neyi nasıl anlatması gerektiğine özen göstermiyor ve insanı yoruyorlar.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2026, 11:20:54 »
Öncelik geçmiş olsun diyelim  . Taş çarpması sonucu boya çıtlama zayıflaması oluşur. Basınçlı su yakından tutulursa bu bölgelerde atmalar olabilir. Şu an benim şahsi tavsiyem kesinlikle aracın orjinal boyasını soydurup servis dahi olsa boya yaptırmayın satarken derdiniz anlatamazsınız . Araç değer kaybı yaşar .Naçizhane tavsiyem  o yeri rötuş işlemi yapılıp daha sonra ön kaputa kaliteli şeffaf ppf kaplama  yaptırmanız . Bu sayede hem benzeri durumun tekrarı yaşanmaz . Hemde rötuşlu bölge koruma altına alınmış olur .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 69 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 22, 2026, 13:30:30 »
Geçmiş olsun.
Servislerde sinir bozucu bir laubalilik var maalesef.
Özellikle son 10 yılda anormal bir bozulma var hizmet kalitesinde.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 22, 2026, 14:03:27 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Aracı en fazla 1 yıl daha kullanırım diye düşünüyorum. Model yükseltme amacı ile satabilirim 1 yıl içerisinde. Söyledikleri gibi her aşamada fotoğraflayıp rapor bile tutsaklar aracı satarken karşı taraf bunu pazarlık konusu yapabilir. Rötüş boyası ve üzerine ppf kaplama fikri şu aşamada bana daha mantıklı geldi. Ama bu sefer de satarken experde filmden dolayı kaputun boya mikron değeri ölçülemezse karşı taraf yine boyalı muamelesi yapmaz mı?