Gönderen Konu: dizel toyota yaris yağ yakma  (Okunma sayısı 171 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
dizel toyota yaris yağ yakma
« : Nisan 29, 2026, 10:36:43 »
merhaba. Aracım 2011 model dizel toyota yaris. 167000 kilometrede aracım. 162000 km'de iken 2025 ağustos ayında özel kartal yıldırım toyota servisinde yağ değişimi yaptım. mercedes petronas 5V40 yağını koydu usta. mazot filtresi değişmedi. ekstradan egr valfini temizlettirdim. geçen pazar günü üsküdar taraflarına gittim. yol açıkken biraz hızlı gititm 120 yaptı araç. o sırada yağ gösterge ışığı yandı. yağı kontrol ettiğimde minimumunda dibine inmiş. neredeyse yağ bitmiş. o gün pazar olduğu için yağı değiştiremedim. daha sonra bizim tanıdığımız bir servise götürdüm castrol 5V40 koydu. yıldırım toyota'yı da telefonla aradım. Abi dedi dizel toyotalar 1-1.5 litre yakar diyor ama benim araba 1.5 litreden fazla yakmış. acaba koyduğu mercedesin yağından mı böyle oldu. Başına böyle şey gelen oldu mu?. Bu aracı 2014'de aldım. o zaman da yağ eksiltme problemi vardı fakat toyotada değişti motoru. 130 bin km yol yaptım. şimdi böyle bişey başıma geldi. bu normal mi acaba.

Toyota Club Türkiye

dizel toyota yaris yağ yakma
« : Nisan 29, 2026, 10:36:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56650
  • Model Yılı: '16
  • 224 kere teşekkür etti
  • 1390 kere teşekkür edildi
Ynt: dizel toyota yaris yağ yakma
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2026, 11:01:54 »
Petronas'tan önce hangi marka yağ kullanıyordunuz? yağ değişimlerinde bir miktar yağ eksiltme oluyor,şimdi de Castrol konulmuş yine eksiltme olacaktır ancak 5000 km de bu kadar eksiltme biraz fazla gibi..eğer Castrol ile veya daha sonra hangi marka yağ ile devam edecekseniz o yağdan bagajda 1 litre kadar bulundurun ve her 1000 km de dinlenmiş vaziyette ölçme yapın,bir daha ki 10.000 km de yağ değişimine kadar eklemek suretiyle idare edin,araç yağsız kalmadığı sürece sorun olmayacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2026, 11:20:39 »
merhaba. 150 bin kilmetreye kadar hep yetkili serviste yağ değişimi yaptırdım. bir tek 120 bin km'de iken TEM toyota maslak'ta yağ değişimi yaptırmıştım. dediğim gibi diğerleri yetkili serviste yağ değişimi oldu. 38 bin kilometrelerde iken yine aynı şey yaşanmıştı ama sandık motor değişti ve bazı parçalar değişti. Hatta servis kaydını paylaşabilirim buradan daha sonra. neden sandık motor diyorum çünkü motor numarası değişince araba tekrar muayeneye girdi. 2015 yılı olması lazım zannedersem. servis kaydı görüntüsünü yarın paylaşabilirim yanımda yok şu an. Benim sormak istediğim kafamın takıldığı şey şu. şu olabilir mi diye düşünüyorum. mercedes petronas yağı koydu ya yıldırım toyota servisi. Acaba o mu bozdu motoru. Yani bu kadar yağ eksiltti. Burdaki arkadaşlardan yardım istiyorum.

Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2026, 12:34:56 »
Bence şöyle genel bir durum var; küçük motorlarda yüksek hıza bağlı yağ eksiltme normal. Bahsettiğiniz hız ne kadar sürdü bilmiyorum. İkinci olarak da Egea 1.4’ler malumunuz; Candan Mühendislik kanalında uygun yağ ile, eksiltme olmadığından bahsediyordu. Yani konulan yağ, aracınız üretici standartlarını karşılamıyor olabilir. Bunu Mercedes forumlarında okumuştum, orada bazıları oldukça hassas bu değerlere. Ve aynı yağ markasından devam etmek daha iyi olabilir, kitapçıktaki marka/modelden şaşmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2026, 15:51:36 »
çok fazla sürmedi hızım. 10-15 saniye içerisinde 120 km'ye çıktım. yağ gösterge ışığı yandı 4-5 saniye sonra söndü. hızım yavaşlayınca söndü. anladığım kadarıyla pistonlar hızlı gidince fazla yağlama yapamadı ve ışık yandı yavaşlayınca söndü. sonra trafik olduğu için 120 yapamadım. ama 90 km'ye kadar çıktım. Tekrar ışık yanıp sönünce bu sefer 60'ı 70'i geçmedim. kokrtum açıkçası. motor yanar diye. Eve 3. vitesle gittim hep.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 224 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2026, 22:13:19 »
 Motor yeterince yağlama yapamıyor gibi pcv valfini ve yağ pompasını kontrol ettirin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 29, 2026, 22:49:58 »
Merhaba Tokay Ceritoğlu. Hocam şöyle  bir durum var. Ben pcv valfine baktırmadan önce ve yağ pompasına baktırmadan önce şunu sormak istiyorum. 130 bin km yaptım yağ eksilmeden önce. Yani yağ gösterge ışığı gelene kadar 130 bin km yaptım. Hep yetkili serviste değiştirdim yağı. Son olarak kartal yıldırım Toyota özel servisinde değiştirdikten sonra bu başıma geldi. Bana Mercedes Petronas 5v40 koymuş. Ben yağdan kaynaklandığını düşünüyorum. Adamın elinde yoktu bu yağı koydu diye düşünüyorum. Bu serviste yağ bakımı yaptırıp aynı yağdan koyduran var mı onu sormak istiyorum. Mercedes petronas yağını mı koyuyor bu arkadaş diğer araçlara. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 224 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Dün, 10:03:35 »
Daha önce 5w/30 kullanıyordunuz her halde,genelde servisler onu kullanıyor,Kartal'da ki servise giden arkadaşlardan bilgi veren olacaktır,ancak son Castrol yağıda 5w/40 ,bu nedenle durumu tam olarak gözleyin,belki resmi servisin kullandığı 5w/30 yağa geri dönmeniz söz konusu olursa motor iç yıkama yaptırın öyle geçin,bütün bunlar yorucu işler ama bu gün ki motor tam rektifiye fiyatları 150.000 tl civarında olunca her ihtimali, değerlendirmek faydalı olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Dün, 10:12:57 »
Castrol 10w40 koydu son gittiğim yağ değişim yeri

Mesaj Birleştirildi: Dün, 10:17:08
Tokay bey size özelden mesaj attım geldi mi acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Dün, 12:59:59 »
Merhaba, bence yağ kaynaklı olmayabilir. Bence farklı bir ustaya gösterilmesi yararlı olacaktır. Önerim benimde gitmayi planladığım Askar Toyota Özel Servis Kurtköy. Burası bayağı iyi olduğu söyleniyor. Geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede sorunsuz çözülür.