Gönderen Konu: Cvt Kalibrasyon ve yazılım hk. yardım  (Okunma sayısı 411 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 108000
  • Model Yılı: '15
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Cvt Kalibrasyon ve yazılım hk. yardım
« : Nisan 19, 2026, 14:18:35 »
Merhaba dostlar 2015 corolla advance lpgsiz otomatik aracımda düşük devirlerde titreme sorunu var, manuele alınca sorun yok. Motor ve yürüyen kısmında bir sorun tesbit edilemedi. Yabancı forum sitelerinde yaptığım araştırmalarda şanzıman adaptasyon ve yazılm güncellemesi kalibrasyon gibi işlemlerin yapılması gerektiği belirtilmiş.
 Şanzımanla ilgili bu bahsettiğim işlemleri yaptırabileceğim yer tavsiyesi verecek olan varmı.
 Sorun ise araç gaz vermeden yavaş seyir halinde iken gaza ilk dokunduğumda devri düşürerek titreme yapıp sonradan toparlaması. Aranızda servis çalışanı varsa yardımcı olabilirmi.
Şimdiden teşekkürler.
🙌💕🙌

Toyota Club Türkiye

Cvt Kalibrasyon ve yazılım hk. yardım
« : Nisan 19, 2026, 14:18:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56650
  • Model Yılı: '16
  • 224 kere teşekkür etti
  • 1390 kere teşekkür edildi
Ynt: Cvt Kalibrasyon ve yazılım hk. yardım
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2026, 16:20:34 »
Öncelikle obd cihazından sorunun farklı sebeplerinden hangileri olduğunu belirleyin, daha sonra forum moderatörü Ahmet Güve bey Sakarya'da size yakın,çözümü  için öneride bulunabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3167 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2026, 17:58:03 »
Merhaba dostlar 2015 corolla advance lpgsiz otomatik aracımda düşük devirlerde titreme sorunu var, manuele alınca sorun yok. Motor ve yürüyen kısmında bir sorun tesbit edilemedi. Yabancı forum sitelerinde yaptığım araştırmalarda şanzıman adaptasyon ve yazılm güncellemesi kalibrasyon gibi işlemlerin yapılması gerektiği belirtilmiş.
 Şanzımanla ilgili bu bahsettiğim işlemleri yaptırabileceğim yer tavsiyesi verecek olan varmı.
 Sorun ise araç gaz vermeden yavaş seyir halinde iken gaza ilk dokunduğumda devri düşürerek titreme yapıp sonradan toparlaması. Aranızda servis çalışanı varsa yardımcı olabilirmi.
Şimdiden teşekkürler.

CVT'de şanzıman kalibrasyon yok. Yine de aküyü sıfırlayarak resetleme yapabilirsiniz. Yağı zamanında değişti mi? Doğru standartta bir yağ ile mi değişti?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2026, 21:15:45 »
Manuel e aldığınızda yapıyormu?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2026, 06:59:46 »
Manuel kullanımda sorun yok.
🙌💕🙌

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2026, 12:51:02 »
Sorun şanzımanda değil,
Subap veya silindir kapağında,

Rahatsızlık vermiyor ise böyle kullanın, zararı yok.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2026, 15:42:47 »
Yanıt için teşekkürler. Eklemek istediğim konu bu sorun gaz vermeden yavaş seyir halinde iken devir saati 1.1 den hafif gaz verdiğimde devir düşüyor ve bu arada bu sarsıntıyı hissediyorum. Bunu motor sıcakken yapıyor soğuk motorda yapmıyor. Teşekkürler
🙌💕🙌

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 21, 2026, 10:22:46 »
Zülküf bey merhabalar 2016 corolla cvt var bendede  40 binde yeni aldım benzinli  2-3ay kadar oldu. bahsi geçen şeyi bende ara ara hissediyorum ama araştırırsanız .Bütün cvt kullanıcıları bu hafif silkelemeyi hissediyor .

Şöyle izah edeyim banada mantıklı geldi manuel araçta araba hani 2 viteste toplamaz 1 e de düşemezsiniz ya titreyerek toparlamaya çalışır yada yarım debriyaj yaparak toplarsınız ya işte sizin yaşadığınız durum da aynı bu .Ama bariz bir silkeleme degil çok hafif az araç kendini toplayınca düzeliyor .Ama nadiren karşılaşıyorum 

Benim fark ettiğim bir başka konuda Eco modu  . Bunu aracı ilk aldığımda kapatmamın daha iyi olduğunu söylediler bende kapattım . Yakıt fiyatlarının aşırı yükselmesi ile Eco modu açtım. Fark ettim ki aracım eco modu açıkken daha yumuşak ve daha stabil hızlanıyor . Performans olarak da ben çok büyük bir fark hissetmedim. Zaten güç gereken noktada eco mod otomatik kapanıyor hatta spor moda basarsanız fazlası ile araç şahlanıyor .

Bir başka konuda şu ki motorun kurum yapması cvt yapısı gereği sürekli düşük devir hareket ediyor . Ara arada olsa müsait yollarda otoban gibi hız limitlerine uyarak . Manuel veya sport moda alıp 4 bin  6 bin devir aralığında sabit hızda gidip . Motordaki sibop çevrelerinden oluşan kurumların atılmasını sağlamak motor rahatlamasını sağlamak lazım . Bunu yapınca zaten aracın nefes aldığını daha rahat devirlendiğini çok net hissediyorusnuz . Ben şahsım bunu yaparım .

Benzinli araçta düşük devir kullanmak da motor içi kuruma motor sağırlaşmasına neden oluyor . 100 / 110 gibi hızlarda araba  1900 - 2000 devirde gidiyor birçok 5 ileri araç bu hızlarda 3000 devirde gider şehir içi de bu durum aynı rampa çıkma hariç bep 2 bin devir civarında hareket ediyor araç .

Bu arada würth enjektör temizleyici sistem temizleyici var 1 tam depoya katılıyor . Bunu da kullanabilirsiniz buda motor içi kurum temizliği yaptırır biraz devirli kullamanız gerekiyor aracı bunu kullanırken . Özellikle otoban vari yollarda dabit hız yüksek devir 20 - 30 dakika gitmek motordaki kurumların atılmasına baya baya fayda sağlar .

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 21, 2026, 10:41:49 »
Düşük devir değil kısa mesafe kurum yapar eğer düşük devir kurum yapsaydı şehirler arası yolcu otobüsleri 1000 1200 devirde çalışacak şekilde tasarlanmazdı, yeni nesil arabalarda elektronik gaz pedalı bulunur ve potansiyometre gibi çalışır eco sport mod gibi modlar aslında motorun güç ihtiyacı yokken az yakıt yakması için programlanmış modlardır şanzıman ve gaz pedalı hassasiyetini ayarlar örneğin eco modda düşük devir yüksek tork amaçlanır ben eco mod kullanmanızı tavsiye ederim, araba yüklüyken şehir dışında yokuş çıkıyorsanız sport moda alabilirsiniz.
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 21, 2026, 17:06:48 »
Öncelikle LPG’siz araçta subap yakması bana tuhaf geldi, yukarıda yazılmış ama. LPG malumunuz; biz geçen hafta 340 bindeki avensise 3. kez subap yaptırdık Şaşmaz’da. Bir de cvt jazz’da kalibrasyon ayarı var, Corolla’da olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 74856
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 21, 2026, 18:07:53 »
Şu adreste bu işlerin nasıl yapılacağı anlatılıyor.
https://toyotamanuals.gitlab.io/N00015/N00015/pgm/top.html

Mini vci+ techstream var, birkaç değerin kalibrasyonunu yaptım ama Teschstream ile tek noktadan yapılan bir cvt kalibrasyonu bulamadım. Bu kılavuzda belirtilen GTS (Global Tech Stream) ile de yok  anlatıldığına göre.

Yaşadığınız sorunu hakkıyla yaşıyorum. CVT çok değişkene bağlı çalışıyor, sorun hangisinde bilemiyorum. Yetkili Servis cvt ünite değişimi bile önerdi bana. Çarşıda manüel vites ile hala geziyorum, uzun yolda D modu. Bir ustanın dediğine göre 20 bin km önce cvt kayış kıracaktı, hala kırmadı.  :rofl:

G sensör kalibrasyonu, CVT sürüş karakteri öğrenme bilgisi sıfırlama yaptım ama
Cvt yağ basınç kalibrasyonu yapamadım, bu işlem araba kapalı iken başlıyor, araba çalışırken devam ediyor. Araba çalışınca ben program ile ecu bağlantısını kaybediyorum. 

Yukarıda da önerildiği şekilde üst kapak işlem yaptırmadım. Bunu kabullenemiyorum. Motora basınç testi yaptığımda değerler yeterli ve dengeli çıkıyor. Aldanıyor olabilirim ama keşke de üst kapakta olsa sorun ve CVT ile uğraşmasak.
Sorunu Subaru, Mazda ve Honda gibi CVT kullanan diğer markalar da yaşıyor. Gavurun dilinde "CVT Juddering" diye geçiyor bu hata. Bunu giderecek ya da azaltacak CVT sıvı katkısı da üretmişler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 21, 2026, 22:00:36 »
Cevap için teşekkürler. Baya uğraşmış ve ilerleme yapmışsınız görünen.
🙌💕🙌