Şu adreste bu işlerin nasıl yapılacağı anlatılıyor.
https://toyotamanuals.gitlab.io/N00015/N00015/pgm/top.htmlMini vci+ techstream var, birkaç değerin kalibrasyonunu yaptım ama Teschstream ile tek noktadan yapılan bir cvt kalibrasyonu bulamadım. Bu kılavuzda belirtilen GTS (Global Tech Stream) ile de yok anlatıldığına göre.
Yaşadığınız sorunu hakkıyla yaşıyorum. CVT çok değişkene bağlı çalışıyor, sorun hangisinde bilemiyorum. Yetkili Servis cvt ünite değişimi bile önerdi bana. Çarşıda manüel vites ile hala geziyorum, uzun yolda D modu. Bir ustanın dediğine göre 20 bin km önce cvt kayış kıracaktı, hala kırmadı.
G sensör kalibrasyonu, CVT sürüş karakteri öğrenme bilgisi sıfırlama yaptım ama
Cvt yağ basınç kalibrasyonu yapamadım, bu işlem araba kapalı iken başlıyor, araba çalışırken devam ediyor. Araba çalışınca ben program ile ecu bağlantısını kaybediyorum.
Yukarıda da önerildiği şekilde üst kapak işlem yaptırmadım. Bunu kabullenemiyorum. Motora basınç testi yaptığımda değerler yeterli ve dengeli çıkıyor. Aldanıyor olabilirim ama keşke de üst kapakta olsa sorun ve CVT ile uğraşmasak.
Sorunu Subaru, Mazda ve Honda gibi CVT kullanan diğer markalar da yaşıyor. Gavurun dilinde "CVT Juddering" diye geçiyor bu hata. Bunu giderecek ya da azaltacak CVT sıvı katkısı da üretmişler.