Gönderen Konu: 2016 Corolla / CVT - Benzin Tüketimi Hakkında  (Okunma sayısı 543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
2016 Corolla / CVT - Benzin Tüketimi Hakkında
« : Nisan 07, 2026, 17:32:48 »
Selam dostlar

2016 Corolla Cvt aracım . Genel sakin kullanım şehir içide var , trafiksiz yakın ilçe uzun mesafe kullanımda var karma diyebiliriz. 9.6 litre benzin tüketimim oldu . Aracım  41 binde bakımları yeni sayılır . Yakıtı Aytemiz den almıştım öyle denk geldi. Şimdi Opet den fulle dim . 382 km/ 37 litre. Aracı yeni aldığım için yakıtım çok mu az mı bilemedim . Lpg li araçtan geçen biri olarak gözlerim  büyümedi diyemem . Araçta " eco modu - kapalı "  ilk aldığımda öyle kullan dediler daha iyi dediler kapadım ama iyi mi kötü mü yaptım bilemedim . Ankara - Keçiören de ikamet ediyorum malum ankaramız bol trafik ve rampası ile meşhur .

İleriki tarihlerde lpg işine istemesem de girişirim . Brc Platium düşünüyorum bakalım ileriki aylarda .

Sizin yakıt tecrübeleriniz yorumlarınızı rica ederim  . Lpg fikirlerinize  de açığım .Herkese hayırlı günler dilerim 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

2016 Corolla / CVT - Benzin Tüketimi Hakkında
« : Nisan 07, 2026, 17:32:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56650
  • Model Yılı: '16
  • 224 kere teşekkür etti
  • 1390 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 Corolla / CVT - Benzin Tüketimi Hakkında
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2026, 21:00:40 »
8.5-9 litreyi geçmemeli diye düşünüyorum,hava filtresi, oksijen sensörü temizliği ve eco mod da kullanmayı deneyin,fark edecektir,yakıt fiyatlarına da söyleyecek bir şey yok artık,elbette yılda 15 bin km ve üzerinde yol yapıyorsanız masrafını amorti etmesi için lpg faydalı olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3167 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2026, 11:02:32 »
Keçiören için normal.
Eco kapalı kullan diyen yanlış söylemiş. Sakin kullanıcıysanız eco modunu açın yakıt tüketimi daha da düşer.
Atmosferik 1.6 motor zaten lpg için biçilmiş kaftan. Turbo motor olsa yaktığının hakkını gidişiyle verir dersin ama atmosferik gitmiyor da, çok geç kalmışsınız taktırmakta. En az 3-4 sene kullanmayı planlıyorsanız taktırın, yoksa değmez.
BRC'ye gerek yok. Quattro Garage şaşmazlarda atiker taktırın. Düzgün yol ayarıyla muhteşem sonuç verir. Yol ayarı yapmayı bilmeyen hiçbir yere taktırmayın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2026, 17:52:07 »
Tokay amca bakım durumu iyi aslından 36 binde  bakım görmüş yeni  41 bin oldu araç ben alalı  2 ay kadar olacak . Yağı ve filtre grubu yeni sayılır . Hava sensörünü ve kelebek boğazı temiz di ama bende temizledim . Yılda Ortalama  10 bin ancak yapıyorum . Kısa mesafe kullanımım fazla degerleri muhtemel o çok etkiliyor .

Mutlu - Eco modu açınca araç iyice cansızlaşır diye kapadım .Araç kasası ve şanzıman yapısı gereği biraz hantal zaten  iyice hantalaşacak diye kapadım . Lpg olunca daha çok biniliyor daha önceden de tecrübe ettim bu durumu . Benzin biraz cep yakıyor insanı düşündürüyor sürekli hesap yaptırıyor . Atiker altın enjektölü sistem çıkarsın gene taktırmam . Brc veya Prins  tek geçerim. Atiker yüzünden iki defa arabamdan soğudum tertemiz arabalarımı sattım .

Eco modu aktif edip bu depoyu da öyle deneyelim bakalım  .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3167 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2026, 11:13:39 »
Tokay amca bakım durumu iyi aslından 36 binde  bakım görmüş yeni  41 bin oldu araç ben alalı  2 ay kadar olacak . Yağı ve filtre grubu yeni sayılır . Hava sensörünü ve kelebek boğazı temiz di ama bende temizledim . Yılda Ortalama  10 bin ancak yapıyorum . Kısa mesafe kullanımım fazla degerleri muhtemel o çok etkiliyor .

Mutlu - Eco modu açınca araç iyice cansızlaşır diye kapadım .Araç kasası ve şanzıman yapısı gereği biraz hantal zaten  iyice hantalaşacak diye kapadım . Lpg olunca daha çok biniliyor daha önceden de tecrübe ettim bu durumu . Benzin biraz cep yakıyor insanı düşündürüyor sürekli hesap yaptırıyor . Atiker altın enjektölü sistem çıkarsın gene taktırmam . Brc veya Prins  tek geçerim. Atiker yüzünden iki defa arabamdan soğudum tertemiz arabalarımı sattım .

Eco modu aktif edip bu depoyu da öyle deneyelim bakalım  .

Aynen abi denemekten zarar gelmez. Ben 2019 corollamı da, şimdi kullandığım 1.3 tce duster ımı da hep eco mod açık kullanıyorum. Boşuna yüksek devir çevirmesinin anlamı yok. İhtiyaç anında pedala fazla basınca zaten vites düşürüp atılıyor.
Atiker'i sıradan yerlerde taktırılmasını ben de tavsiye etmem. Ama daha önce 2 kez montaj yaptırdığım o yeri tavsiye ederim. Türkiye'de yol ayarını ilk yapanlardan birisidir onlar. corollama oraya gitmeye üşendiğim için karabükte brc taktırmıştım, gereksiz fazla para. arada bir fark yok üstüne yedek parçası daha pahalı. Ama dediğim gibi yılda 8-10bin km.den fazla binmiyorsan ve 3-4 seneden fazla binmeyeceksen hiç gerek yok.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2026, 13:07:24 »
Hafta sonu Eco modu açtım geri arabanın daha konforlu ilerlediğini fark ettim  . Çekiş konusunda da bir sorun görmedim .Bakalım bu depoda nasıl bir yakıt değeri yakalayacağız . Kısa mesafe ve keçiören rampaları yakıtı çok etkiliyor 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56650
  • Model Yılı: '16
  • 224 kere teşekkür etti
  • 1390 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2026, 15:03:51 »
Mevsim de değişiyor,eco mod ile en fazla 9 lt/100 km leri göreceğinizi tahmin ediyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2026, 16:47:02 »
Ben de sonucun çok ciddi değişmiyeceğini düşünüyorum ama tasarrufun ufağı büyüğü olmaz 40 lt ile  400 km yerine 450 gidersem benim içn kar demektir .Yılda 1 depo yakıt demektir .Ama şu bir gerçek ki bu araçlara ülkemizde rahat binmek için Lpg ne yazık ki şart gibi görünüyor . Lpg de 3 lira civarı tüketimi olur .Arabama kıyamıyorum daha 40 bin km deki araba lpg de biliyorum ki ilk başlarda hiçbirşey yok gibi olsa da ilerleyen km lerde sibop sıkması yakması saçma sapan bobin arızaları  peydah olacak .Kaliteli ve sorunsuz bir kit kaliteli bir işçilik le belki daha uzun soluklu kullanılır ama şu anlık kararsızım