Gönderen Konu: arka hoparlör değişimi için yardım  (Okunma sayısı 4179 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
arka hoparlör değişimi için yardım
« : Mayıs 11, 2009, 19:14:04 »
arkadaşlar benim arabanın arka hoparlörlerini değiştireceğim ama nasıl yapacağım pek bir fikrim yok. 99 luna sp araç.   hoparlörler patlak yanılmıyorsam. arkadaki kapaklar nasıl çıkıyor. vidalı mıdır. araca da zarar vermekten korkuyorum. önce bir size sormak istedim. az buçuk anladığım için ilgilenmek istiyorum.  yardımcı olursanız sevinirim.  modifiyeye girebileceğini düşündüğüm için buraya açtım konuyu. yanlış açtıysam özür dilerim.

2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

arka hoparlör değişimi için yardım
« : Mayıs 11, 2009, 19:14:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: arka hoparlör değişimi için yardım
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2009, 20:28:53 »
Burak bey merhabalar,

http://www.pbase.com/matts009/rear_speakers  Linkindeki görüntüler size fikir açısından yardımcı olacaktır. Bu işlere
yatkın değilseniz parçalar çok kırılması kolay parçalar olduğundan nazik ve iyicene inceledikten sonra işe kalkışmanızı
tavsiye edeceğim.

Ben cumartesi kolon ebatlarına bakmak için söktüm bir zorluğu yok tabi işi bilirsen. İlk defa söktüğüm için ortada olan
emniyet kemerinin kapağının bir kulağını kırdım. ilk önce bagajın içinden üçüncü stop lambasının tırnaklarını serbest bırakıyoruz
isterseniz ilk önce lambasını da sökebilirsiniz tam hatırlamıyorum sol veya sağ çevirip kurtulunca ampulu çıkarıyoruz. sonra
aracın içine girip nazikçe yukarı ve sonra geri tam yukarı sertçe çekmeyin ön tarafında iki tane tırnak var çekiyorsunuz.
sonra arka  orta kemerin kapağını çıkarıyorsunuz o biraz zor oldu kırdık tırnağın birisini siz iyicene bakıp çıkarın.
onu da başardıysanız koltukları daha rahat çalışmak için kendinize doğru çekin.  bir sonraki adım iki tane mantar şeklinde
tırtklı tapa var birisi sağ arka kafalığın sağında diğeri de çıkardığınız ortadaki emniyet kemeri kapağının altında. daha kolay
çıkmalarını isterseniz bagajın iç kısmından biraz yukarıya bastırıp nazikçe yukarıdan çekiniz. Geriye bir tek sağ ve sol köşelerdeki plastik parçaları çıkarmak kalıyor onlarıda nazikçe çıkarın onlar da tırnaklı.

kolay gelsin 
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2009, 16:39:56 »
vazgeçtim kesin kırarım bir tarafları. bakalım sonra birine yaptırabilirim. çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2009, 20:51:55 »
Burak bey,
Bu arka tarafı sökme işini yaparken iki kişi yapmanızı tavsiye ederim,bir kişi bagaj tarafından bir kişi içeriden birbirinize yardımcı olarak çıkartma işlemini gerçekleştirebilirsiniz...
ben arkaya oval pioneer kolon bağladım orjinalleri söküp alttan doğru ovalleri vidaladım kesmeden biçmeden...
Resimler kısa zamanda çeker koyarım yardımcı olması açısından...
..........2000 Corolla Luna Special.........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2009, 21:23:21 »
eren hocam sağol abimle yaparım tabi o cesareti toplayabilirsem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sen dost olursan sayısız dost görürsün(hz.mevlana)
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Mayıs 17, 2009, 01:29:42 »
selam  96 corolla gli  ae 101 kasanın orjinal hoparlörlerleri kac santimlik bileniniz varmı ses kötü geliyo arkadaslar degistir diyor ama kac santim bilen yok teknosadan bimeks ten falan alayım diyorum kendim yaparım heralde montajı hoparlörler kaç santimlik olacak ve hangi marka olsun kac waat olsun cevaplar icin simdiden tesekkür ederim ....
96 corolla 1.6 16valve GLİ a/c(beyaz güvercin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla 1.4d
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2014, 00:30:51 »
konu eski ama bende arabamın arka kolonlarını değiştirmek istiyorum patlak çünki nasıl yapcam fotoğraf veya video varsa çok güzel olur
corolla candır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 02, 2014, 02:17:35 »
selam  96 corolla gli  ae 101 kasanın orjinal hoparlörlerleri kac santimlik bileniniz varmı ses kötü geliyo arkadaslar degistir diyor ama kac santim bilen yok teknosadan bimeks ten falan alayım diyorum kendim yaparım heralde montajı hoparlörler kaç santimlik olacak ve hangi marka olsun kac waat olsun cevaplar icin simdiden tesekkür ederim ....
Önler 10,arkalar 16 cm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2014, 11:36:47 »
Yeni konu acacaktim ama kirlilik olmasın dedim bir kaç arkadas sormuş bende sorayım 2004 terra model aracımız var mid takımı alacagim 2çift ebatları nedir on ve arka kapılardaki hoparlorlerin