Gönderen Konu: Şubat 2026 Sompo Sigorta Kasko Rezaleti-Sompo Sigortadan Uzak Durun  (Okunma sayısı 1167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '23
  • 14 kere teşekkür etti
Bu konuyu otomotiv genele de açtım. Daha fazla kişinin görmesi ve kasko tercihlerini gözden geçirmesi amacıyla buraya da konuyu açıyorum. Ben yandım siz yanmayın.

7 Şubat 2026'da 2023 model Toyota Corolla aracımla seyir halindeyken yola düşen bir kayaya çarpmam sonucu aracım hasar aldı. Çarpma sonrası hiç ilerlemeden hemen sağa çektim ve karterin delindiğini gördüm. Aracı durdurduktan sonra motor yağı hızla boşaldı. Olay sonrası jandarma gelip alkol testi yaptı ve tutanak tuttu. Ardından kaskoyu arayarak çekici talep ettim ve aracım yetkili servise götürüldü.
Bu süreçte aracın pert ihalesine çıktığı ve ihalenin sonuçlandığı söylendi. Ancak 24 Şubat’ta aracım için pert yerine onarım kararı verildiği bildirildi. 15 gün boyunca, ikame araç bile sağlanmadı. Bunun üzerine yetkili servisi aradığımda, sadece kaporta için onarım kararı çıktığını, asıl hasarın bulunduğu motor bölgesi için ise red kararı verildiğini öğrendim. Servis, araçta tampon altında ufak bir hasar dışında kaportada önemli bir sorun olmadığını, esas hasarın motorda olduğunu ifade ederek bu duruma anlam veremedi.

Exper ile yaptığım görüşmede, aracın alttan hasar aldığını, motor alt bloğunun çatladığını ve bu nedenle motor için değişim talep ettiğini öğrendim. Exper, büyüme hasarı gibi bir durumun söz konusu olmadığını, motorun sadece araç lifte kaldırılarak incelendiğini ve bu tespitin muhatabının sigorta şirketi olduğunu belirtti. Beyanımda da açıkça belirttiğim üzere, çarpma sonrasında araç hiç hareket ettirilmedi ve büyüme hasarını destekler hiçbir veri olmamasına rağmen sigorta şirketi ödeme yapmamak için bu gerekçeyi öne sürmekte. Aracın fotoğraflarında da görüldüğü üzere araç durduktan sonra litrelerce motor yağı karterden yere boşaldı.

Şu an yetkili servis, 800 bin TL'ye yakın bir masraf çıkarıyor ve sigorta şirketi bunu ödemiyor. Gerekli itirazları acentem aracılığı ile yaptım.

Hukuk yoluyla eninde sonunda bu olay çözümlenecek. Siz siz olun, bu Sompo denen şirketten uzak durun. Aracınıza sompo'dan kasko yaptıracağınıza hiç yaptırmayın daha iyi.

Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 02, 2026, 23:45:47[/time]

Mesaj Birleştirildi: Mart 02, 2026, 23:48:13

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3167 kere teşekkür edildi
Çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Model Yılı: '20
  • 175 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Eskiden insanları kasko konusunda uyarırdım. Şirket marka önemli derdim. Ben allianz, axa dışında yaptırmıyorum. Baktım kafalar farklı çalışıyor. Sonra uyarmaktan vazgeçtim. Herkes özgür nasılsa. Başa gelmeyince anlaşılmıyor. Hatta başa gelince bile bazen yine anlaşılmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56650
  • Model Yılı: '16
  • 222 kere teşekkür etti
  • 1381 kere teşekkür edildi
Sigortacı hasar da belli olur diye bir deyiş var boşuna söylenmemiş demek ki ...
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 299 kere teşekkür edildi
mahkemeye gitmeden önce
sigorta tahkim kuruluna başvurun