Gönderen Konu: 2023 1.5 aracım alttan hasar aldı- Motor değişimi gerekli mi?  (Okunma sayısı 666 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '23
  • 14 kere teşekkür etti
Merhabalar,
2023 Model 1.5 corolla aracım yolda bir taşa çarpmam sonucunda hasar aldı. Çarpma sonrasında hemen sağa çektim, karterin delinmiş olduğunu gördüm. Çekici ile yetkili servise çektirdim.

Yetkili servis, aracın motorunun değişmesi gerektiğini söylüyor. 550 bin TL gibi bir masraf çıkarıyorlar.
Fotoğraflardan göründüğü kadarı ile, sizce bu motorun değişimi gerekli midir?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56650
  • Model Yılı: '16
  • 222 kere teşekkür etti
  • 1381 kere teşekkür edildi
Resimlerden pek bir şey çıkaramadım ancak epeyce de resim çekmişsiniz,eğer krank ta ağır hasar yoksa diğer kısımların bir şekilde onarılacağını düşünüyorum,550.000  TL korkunç bir rakam ,motor değişimi sonrası ruhsat değişimi gibi bürokratik işler ve maliyetler çıkacak bu nedenle bu fotoğrafları Ankara'da olduğunuzu var sayarak Şaşmaz'daki Toyota özel servislerine de gösterin eğer onlarda mutlaka değişmeli derlerse o zaman yetkili servis veya özel Toyota servislerinden fiyat alıp karar verir,tercih özel servis olursa yine çekici ile yetkiliden alır özele transfer edersiniz,geçmiş olsun.Kaskonuz varsa sigortacınızı da arayın bir ümit belki faydası olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
Teşekkür ederim.
Artık Ankara'da değilim maalesef.
Kayseri civarında yaşıyorum. Kaskom var, araç şu an yetkili serviste. Sigorta şirketi neden belirtmeden motor değişimine red kaporta onarımına onay vermiş ancak sigorta acentemin itirazıyla yeniden incelemeye aldılar. Aracın kaportasında zaten bir şey yok. Hasar çarpma-çarpışma olarak poliçem kapsamında aslında. Sigorta şirketi saçma sapan hukuksuz bir biçimde işi uzatıyor. Olur da ters bir durum olur tahkime gitmem ya da dava açmam gerekir de motoru kendim yaptırmam gerekirse diye merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56650
  • Model Yılı: '16
  • 222 kere teşekkür etti
  • 1381 kere teşekkür edildi
Siz öncelikle aracınızı  kaza mahallinden çeken çekici sürücüsü ile (neden aracın çekildiğini biliyor,anlatmışsınızdır) bir tutanak tutun,şu tarihte şurada,taşa vurdu  vs diye elinizde bulunsun zaten doğruca yetkili servise gitmiş,alkol de olmadığını belirtin,poliçenizde ki maddelere bakın,normal koşullarda sigorta şirketinin bu hasarı karşılaması gerekir,böyle örnekleri araştırın emsal teşkil eder,iş uzarsa dava açarsınız,ne kadar süreceği önemli değil,rakam çok büyük,eksperin raporu ne diyor?bunları döküman olarak bir araya getirin,kimse aniden yolda beliren kocaman taşa aracını vurmaya meraklı değil,eğer motor değişmeden uygun rakama halledilebilse iş bu kadar yokuşa sürülmezdi görüşündeyim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
Kaza 7 Şubat'ta gerçekleşti. Jandarma tarafından tutulmuş kaza raporu, alkol testi, olay yeri fotoğrafları var. Kasko tarafından yönlendirilen çekici ile araç çekildi. Bütün evraklar tam olmasına rağmen bu iş hâlâ çözümlenmedi. Öncelikle araçta ağır hasar olduğunu belirterek pert ön raporu verdi exper. Sonrasında araç pert ihalesine çıktı ve ihale sonuçlandı. Bunlar 15 gün sürdü, 15 gün boyunca ikame araç da vermediler. Sonrasında pert kararı değil de onarım kararı çıktığını belirttiler. Experle görüştüğümde şirketin onarım onayı verdiğini ama motora onay vermediğini, şirketle görüşmem gerektiğini belirtti. Olay hâlâ sonuçlanmadı ancak bu hafta sonuçlanır diye umuyorum.
Exper raporunu henüz bana iletmediler. Sigorta şirketinin kendi sisteminde, exper raporu bekleniyor olarak görünüyor süreç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 28 kere teşekkür edildi
Motor alüminyum olmasaydı kırılan yer kaynak yapılırdı ama alüminyum olduğu için kaynak nasıl olur yapılır mı bilmiyorum çok bir şey yok aslında
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
Sigorta şirketi, hiçbir dayanak olmadan "büyüme hasarı" nedeniyle onarıma onay vermiyor. Halbuki, aracı çarpma sonrasında hiç yürütmedim. Sanırım dava açmak durumunda kalacağım. Sompo sigorta pişmanlıktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Hemen motoru kapattıysan yatak filan sarmaz karter değişir kırık yer kaynak yapılır süzgeç kırıldıysa değişir devam yetkili servis kaynakla vs uğraşmaz ama onu söyleyeyim.
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
Yetkili servis motorun ağır hasarlı olduğunu belirtiyor ancak lifte kaldırılıp bakılmak dışında bir şey yapılmamış. Motor sökülüp bakılmamış. Sadece dışarıdan incelemişler. Motorun ağır hasarlı olduğu kanısına nasıl bu kadar net varabildiler anlayabilmiş değilim. Kayseri'de sorabileceğim-iletişime geçebileceğim bir usta var tanıyan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Yetkili servise gittiyseniz onarımla uğraşmaz o yüzden ağır hasarlı demesi normal
Corolla Flame Xpack 2022