Gönderen Konu: Egzoz Muayenesi Katalitik Dönüşüm Muamması  (Okunma sayısı 274 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Yolda...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 63550
  • Model Yılı: '21
  • 2 kere teşekkür etti
Egzoz Muayenesi Katalitik Dönüşüm Muamması
« : Şubat 22, 2026, 23:04:15 »
 Ae101'den yıllar sonra E210 2021 model almak nasip oldu. Geçmiş evraklarını incelediğimde, egzoz muayenesinde "Katalitik Dönüşüm: Var" olarak yazılmış, "Yakıt Türü:Benzin" olarak yazılmış. Açıkçası aldığım kişiye her ne kadar güvensem de gözden kaçırdığı olabilir mi? Lpg takılıp sonra sökülmüş müdür?(Emme manifoldunda olağandışı vida ve sabitleme vidalarında iz göremedim)Ayrıca aracı alırken, hostesi olan kurumsal bir firmada detaylı ekspertiz de yaptırdım. Böyle bir durum olsa ortaya çıkar mıydı? Yoksa sadece belge üzerindeki bir maddi hata mıdır? Başına gelen varsa ve bilgilendirirse sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Egzoz Muayenesi Katalitik Dönüşüm Muamması
« : Şubat 22, 2026, 23:04:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Ynt: Egzoz Muayenesi Katalitik Dönüşüm Muamması
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2026, 07:51:59 »
sizin aracı bilemem ama tüv kafasına göre takılıyor. personelin canı öyle istemiştir.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Yolda...
  • Kilometre: 63550
  • Model Yılı: '21
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: Egzoz Muayenesi Katalitik Dönüşüm Muamması
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2026, 11:35:52 »
sizin aracı bilemem ama tüv kafasına göre takılıyor. personelin canı öyle istemiştir.
Ankara'daki menfur olay başlarına buyrukluğu gösteriyor. İnternette görsellerde tarama yaptığımda "Yakıt türü:Benzin+LPG" yazıp, "Katalitik Dönüşüm: Yok" yazanı da gördüm. Dediğinizi teyit ediyor aslında. Servise gideceğim fakat başına gelen varsa diye merak ettim