Dünyada, hız sınırı tabelasında yazan rakamı %10 üzerinde yol alabilirsin kuralı yok, var olan şey tek şeritli yolda sollama yaparken tabeladaki rakamın %10 üstüne anlık çıkma zorunluluğun varsa göz ardı edilebilirdir. Dolayısiyle tabelalar ile yol durumu uyumlu ise buna uyulmalı yada tabelalar yetersiz ise rakamlar artırılmalıdır. 82'lik 3 şeritli yolda son sınır 82 cruise control ile orta şeritte gidiyorum adam hala yol istiyor çünkü EDS nedense bir türlü çalışmıyor!?
Özellikle döner kavşaklarda şerit içinde dönemiyorlar, sola gidecek önce sağa, sağa gidecek önce sola dalmalar F1 yarışlarından mı öğreniliyor? Neden gidilecek yöne doğru en uygun şeride önceden girilmez?
Şerit değiştirirken veya yan yola girileceği zaman neden direksiyon çevrilmeden önce sinyal verilmez? direksiyon çevirdikten sonra sinyal vermesen de olur aracın konumundan ne yaptığın anlaşıldı zaten, fren yaparak kazayı önledik.
Yan yoldan girenler veya aynı yerde düz devam edenler, fermuar denen bir şeyden neden haberiniz yok? öbür türlü akışı yavaşlatıyorsun.
Düz şerit ihlalleri bolluğu.
Yanlış yere ve 2. park sırası oluşturmak, kavşaklara köşelere yaya geçitleri üstüne park.
Acemi olabilirsin, aracın arızalı yada yüklü olabilir ama neden en sol şeritte yada orta şeritte yavaş yol alıyorsun, bak sağ şerit bomboş? Bazen en sağ şeritte gidiyorum bu kez makasçılar kızıyor, neden orta şerittekiyle aynı hızda gidiyormuşum

İlerden sağa ayrılacaksan sol şeritte ne işin var? arkamdan sağa ayrılsana ben orta şeritteyim, benim üstümden neden geçmek zorunda hissediyorsun? yavaşlamasam çarpacaksın yani acemisin. Hem acemi hem aceleci, aracına bakınca aynı hatayı defalarca yaptığı belli yada araç süper yeni belliki diğeri pert ama öğrenme hala yok.
Sabah agresif sürüş yapacağına 10dk erken uyu 10dk erken kalk, aynı yolu sakince 15 dk daha hızlı katedeceksin. Kaza yaparsan o günü zaten hiç bir şey yapamayacaksın.
Tabii alt yapının bozuk düzeni asıl büyük sorun. Tabelalar eksik veya yanlış. 6 şerit 2 şeride dönüşüyor, yağmur sonrası çukurlar, mazgalların yolun üst seviyesinde konumlandırılmasıyla oluşan göller, mazgal veya rögarların asfalt ile aynı hizada olmaya karşı dirençlerinin olması ya çukur yada motoru sıyıran çıkıntılar şeklinde kalmaları.
Deveye sormuşlar..., say say bitmez.
Umarım 5G bittiğinde heryere yapayzekalı kamera konur ve cezalar anlık olarak telefona düşer, aksi halde kural ihlalleri bitmeyecek. Ama öncelik altyapının düzeltilmesidir de bunu düzenleyecek bir Türk bulunamıyorsa japonlardan destek alınmalıdır.

)