Gönderen Konu: 2016 Corolla Otomatik Alakalı Bazı Sorular  (Okunma sayısı 342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 933 kere teşekkür edildi
2016 Corolla Otomatik Alakalı Bazı Sorular
« : Şubat 12, 2026, 14:31:06 »
Merhaba Abiler arkadaşlar

Forumun çok eski üyesiyim 2 -3 hafta önce nasip oldu ilk sahibinden  40 bin km de benzinlik otomatik  2016 corolla sedan araç aldım .

İlk otomatik aracım oldu haliyle acemiliklerim bilmezliklerim çok fazla . Bilenler için kolay bilmeyen için alışma sürecindeyim .

Bazı dikkatimi çeken durumlar var .Bunlar ile alakalı bilgi ve tecrübelerinize ihityacım var . Aracı  72 yaşında Memur meklisi bir amcamızdan aldım kendisi hayli titiz ve prensip sahibi birisiydi . Aracı sadece yazın yazlığa gidip gelmek ve şehir için kısa işler için kullanmışlar . Alırken ekspere götürmedik daha doğrusu eski kaporta ustası babam olunca bu arabayı gerek yuok deyip doğruca notere gittik . Baba sözü üzerine bizde laf denmeyince aldık hayırlısı ile .

Araçla alakalı genel olarak memnunum fakat otomatik ve cvt olayını iyice araştırarak kullanmaya çalışıyorum .Park edince ne yapmam gerektiğini felan ögrendim. Fakat dikkatimi bir durum çekiyor aracı çalıştırıyorum  1 -2 dakika bekledikten sonra frene basıp el freni indirip R konumuna alıp ayağımı frendne çekiyorum bazen araç hemen kendi yürüyor bazen de yürüyor ama çok yavaş yürüyor hani nasıl desem sanki  birşey tutuyor gibi oluyor . Frene tam mı bastığımda veya tam basmadığımdan mı anlamadım . Ama ertesi gün aynı yer aynı şekilde hareket ediyorum araç hemen hızlı şekilde hareket ediyor . Öbür türlüde hafif gaz vermem gerekiyor . Sanki bir sisteme bağlanıyor duruma göre . Birde R ye alınca böyle bazen hafif titriyor araç soğuk olduğu için mi bilmiyorum ama bazende hiç öyle birşey yapmnıyor. Sistemin yağlanmasını felan mı beklemek gerek veya birşeyi yanlış mı yapıyorum .

Bazı konular okudum bazen vites büyük devir az kalıyor sanki ufak bir silkeleme hissediyorum gazı fazla verince vites düşürüyor sanırım düzeliyor manuel araçda düşük devir yüksek vites gaz basınca bir zorlanma silkelemesi olurya aynı öyle .Onu inceden anladım .

Aracın motor yağ ve filtrre bakımları yeni . Ama km den dolayı ama şanzman yağına hiç elletmemiş . Ben de kendi ustama sordum  60 / 80 bin aralığında değişir dedi .

Tavsiyeler üzerine eco modu kapattım aracın daha hantal olacağını söylediler . Manuel efsanaden sonra araç biraz ağır kanlı geldi epeyce . Bazen güzel uzuyor bazen de hantal gibi oluyor pedal da bütün maharet diyenler var . daha  150 km kullandım tecrübe zamanla inşallah .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

2016 Corolla Otomatik Alakalı Bazı Sorular
« : Şubat 12, 2026, 14:31:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 933 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 Corolla Otomatik Alakalı Bazı Sorular
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2026, 12:36:00 »
Teşekkür ederim Ustalardan ve Yapay zekadan bilgi aldım .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance