Herkese selamlar. Bu konuyu başına gelip de ne yapacağını bilmeyenlere yardımcı olması için açtım.
Birkaç günlüğüne memlekete eşimin aracıyla gitmiştim. Döndüğümde akşam corollayı çalıştıramadım ve ekranda "fren pedalının gücü düşük, servisi ziyaret edin" uyarısı aldım. Katlanır aynalardan biri açıldı, diğeri açılmadı. Farlar yanmadı. Anladım ki 24 saat gözetim kablosuyla beraber kayıt yapan kamera aküyü boşaltmış. Ben de araştırdım.(bu arada toyota asistan hizmetim vardı) Kullanım klavuzunun pdf dosyasını indirdim, ingilizce videoları izledim. Bulduklarımı derleyip sizlerle paylaşıyorum.
1. Hybritlerden kesinlikle standart(benzinli-dizel) araçlara takviye olmaz. Konvertörü yakarsınız.
2. Hybritten hybrite takviye yapılabilir.
3. Standart araçlardan hybrite takviye olur.
Eşimin benzinli 2013 model corsasını corollayla kafa kafaya getirip takviye yaptım. Yalnız corollada bağlantı yerlerine dikkat edin. corsadan aldığım + kutbu, corollanın kaput altı sigorta kutusu içindeki + kutba(sigorta kutu kapağını açınca ortada kırmızı şerit şeklinde kapağı kaldırın); corsadan aldığım -kutbu corollanın motor bloğunun sol üstündeki çıkıntıya bağladım. Bunları yaparken her iki araç da çalışmıyordu. Bağlantıdan sonra corsayı çalıştırıp devri 2000rpm getrip 4-5 dk çalıştırım. Aracı stop ettirmeden corollaya geçip çalıştırdım ve ready yazısını görünce corsayı stop ettirip, bağlantıları söktüm.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.