Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Ocak 30, 2026, 15:24:38
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Hibrit Modeller
»
Konu:
Hybrid batarya değişimi
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Hybrid batarya değişimi (Okunma sayısı 606 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Yaris
Kan Grubu: A+
Kilometre: 80000
Model Yılı: '16
2 kere teşekkür edildi
Hybrid batarya değişimi
«
:
Ocak 18, 2026, 17:42:40 »
Merhabalar batarya konusunda desteğiniz rica ediyorum.
Aracımın yıllık hybrid kontrolü için servise gittiğimde batarya değişimi gerektiğini belirttiler. Garantinin yıllık ya da 15 bin km olduğu bilgisini maalesef kaçırmışım. Önceki bakımdan bu yana 15 bini geçtiği için maalesef garanti dışında kalmış. Ancak servise gidene kadar herhangi bir hybrid sistem sorunu yaşamamama rağmen böyle birşeyle karşılaşmak düşündürüyor. Forumlarda benzer konular oluyordu. Tarihi yanlışlıkla kaçıran bir kullanıcıya da değişim diyorlardı.
Bu durumda aracı farklı bir servise götürüp kontrol ettirsem birşey değişir mi?
Servis dışında özelde kontrol ettirebileceğim bir yer var mı İstanbul da?
Ya da herhangi bir sonuç alamazsam bu şekilde kullanmaya devam edebilir miyim? Sonuçta arıza yaşamadım.
Teşekkür ederim
Toyota Club Türkiye
Hybrid batarya değişimi
«
:
Ocak 18, 2026, 17:42:40 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
Araç: Avensis
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 56100
218 kere teşekkür etti
1364 kere teşekkür edildi
Ynt: Hybrid batarya değişimi
«
Yanıtla #1 :
Ocak 18, 2026, 17:58:32 »
Sonuç değişmese bile başka servisi denemekte fayda olur,kontrol ücretini alamadıkları için canları sıkılmıştır,gerçekten değişimi gerektirecek bir durum olup olmadığı ortaya çıkar, Ümraniyede Denkar Oto hibrid batarya kontrol diye bir yer olacak, oradan fikir alabilirsiniz,eğer iş görüyorsa bu batarya çatlayıp patlamadıkça,şimdilik sorun yoksa kullanmaya devam edersiniz.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Araç: Corolla
Kilometre: 58000
Model Yılı: '18
67 kere teşekkür etti
172 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Ocak 18, 2026, 18:39:48 »
Her 15.000 km de veya yıllık olarak batarya değişecek de eğer ne anlamı kaldı yakıt ekonomisinin ben olsaydım asla değişim falan yaptirmazdım, aracımı benzinde kullanmaya devam ederdim
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
Kilometre: 57000
217 kere teşekkür etti
321 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ocak 18, 2026, 20:06:47 »
Aracınız ne, kaç model, kaç km'de? 15000 km'de batarya değişimi olamaz. Bir yanlışlık olmalı. Amerika ve Avrupa'da yüzbinleri deviren ticari taksilerde bile batarya değişimi öyle kolay olmuyor. Kaldı ki Toyota 10 yıla kadar garanti veriyor. Aracınızda olağanüstü bir şey yaşadınız mı, arka koltuklara sıvı döküldü mü? Oradan koltuk altındaki pile sızmış olabilir. Birden fazla yerden teyit ettirmeden bir işlem yaptırmayın. Yaptırsanız bile yazılı belge mutlaka alın.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Ocak 18, 2026, 21:29:56 »
Afedersiniz asıl bilgi şeri yazmamışım. Araç 2016 model ve 131000 km de. Hybrid batarya garantisi için her yıl yaptırdım ancak 15000 i geçmeyince farkındalığım olmadı maalesef.
Garanti normal devam etse böyle bir durum çıkar mıydı diye düşünmüyor değilim. Forumlarda garantisi devam edenleri resetleyip gönderenler okuyoruz.
Yanıtlar için teşekkür ederim. Farklı bir servise de danışmak ta fayda var. Özel servis önerisi için teşekkür ederim. Değerlendireceğim. En kör arıza uyarı verene kadar devam.
Herkese sorunsuz sürüşler dilerim.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
Kilometre: 57000
217 kere teşekkür etti
321 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ocak 19, 2026, 08:51:27 »
Ümit Bey, 15.000 km deyince ben aracınızı yeni zannettim. aracınız 10 yaşında ve 130 bin km'yi devirmiş durumda. O yüzden batarya değişim zamanı gelmiş zira Toyota, hibrit sistem ve batarya için genellikle 10 yıl veya 160.000 km garantisi verir.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Model Yılı: '20
253 kere teşekkür etti
713 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Ocak 19, 2026, 11:02:35 »
Geçmiş olsun. 9 yıl olmuş. Benim araç 5 yıllık ama ben bile her an ekranda ünlem işaretini bekliyorum. Çünkü özellikle eski nesillerde sıcaklıkla ilgili sorunlar olduğunu biliyorum. Sadece filtre değişimi ile çözülecek bir durum değil bu.
Hybrit toyota da batarya çekiş sistemini doğrudan etkiler. Batarya biterse araç gitmek istemeyecektir. Fakat belli bir süre daha aşırı yakıt tüketerek sürüşe devam edebilir.
Servis anladığım kadarıyla paket halinde değişim yapıyor. Dışarıda batarya paketindeki pilleri dengeleyip korunlu hücreleri değiştirebilirler. Belli bir süre daha kullanılabilir. Her şekilde komple değişim daha iyi olacaktır. Kalite olarak toyotanın bataryalarının eşdeğeri var mı bilmiyorum. İmkan olsada lityum demir fosfatlı hatta kapasitesini katlayan bir paketi yerleştirsek..
https://electronhybridsolution.com/
İnternette değişim yapanlar var. Silindirik hücrelere geçenler var. Youtube de videoları var. Yapılmaz diye bir şey yok. Güvenilir olur mu, sağlıklı çalışırmı soru işareti..
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ocak 19, 2026, 21:37:56 »
Teşekkür ederim. Garanti uzatma mümkün olursa farklı bir serviste değerlendireceğim. Olmadı bir süre daha kullandıktan sonra duruma göre değişim alterantifleri değelendirilir.
Bahsettiğiniz güncel batarya teknolojileri keşke entegre edilebilse. Ama maksat tabi yeni araç satmak.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: C-HR
Kan Grubu: AB+
Kilometre: 95000
Model Yılı: '17
156 kere teşekkür etti
402 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Ocak 20, 2026, 09:17:47 »
Merhaba öncelikle geçmiş olsun.. Batarya değişim fiyatını öğrendiniz mi bayiden ? Bundan iki sene önce benzer yaş ve km deki yaris sahibi bir kullanıcı yetkili serviste işçilik ve kdv dahil 30.000 TL gibi bir fiyata değişim yapmıştı. Güncel fiyatını bilmiyorum tabi ki ancak o dönem araç fiyatına oranladığınızda makul gelmişti fiyat..
2017 C-HR Hybrid Diamond
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
218 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #9 :
Ocak 20, 2026, 12:54:09 »
Hem yıllık kontrolde batarya ölçme ve değerlendirme ücretini hem de hybrid batarya değişim bedelini resmi servis fiyatlarına göre öğrenebilirsek faydalı olacak,bataryanın kulaktan dolma 2000 usd dolar gibi fiyatı olduğunu duydum ancak daha lüks olan araçlarda daha yüksek fiyat olacağını tahmin ediyorum.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Ocak 22, 2026, 14:57:30 »
Servisten verilen fiyat 86000 lira. 10 yıl gibi bir süre için makul görülebilir belki ama garanti uzatabilirsek tabi ne ala
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Corolla Flame Xpack 2022
Kilometre: 10300
Model Yılı: '22
20 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Ocak 22, 2026, 18:27:57 »
Komple batarya değişimi işçilik dahil mi bu ücret
Corolla Flame Xpack 2022
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Ocak 22, 2026, 21:35:31 »
Komple batarya işçilik dahil
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
253 kere teşekkür etti
713 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Ocak 23, 2026, 08:25:45 »
Aracı alırken hybrid diye fazladan para veriyoruz. Satarken bataryadan korkanlar aracın fiyatını neredeyse bedava seviyesine çekiyor.
Ve komple batarya 100.000 TL bile değil.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
218 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #14 :
Ocak 23, 2026, 09:59:52 »
Diyelim ki 10 yıl da 100.000 km yapan hibrid bir araç için 2000 dolar-86.000.- TL ve yıllık bakım kontrol ücreti 120 dolar dan 10 yıl da 1200 dolar-51.600 TL; toplamda 137.600 TL servise ödeme yapılıyor hesapları bu ortalama da yapmak lazım,hibrid aracın yıllık tasarrufu ne kadar onu da dikkate alarak..
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: C-HR
Kan Grubu: AB+
Kilometre: 95000
Model Yılı: '17
156 kere teşekkür etti
402 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Ocak 23, 2026, 17:45:09 »
Fiyat iki sene önceki kadar makul değil bence.. ama yine de verilebilir bir rakam, hatta belki pazarlıkla biraz daha aşağı çekilebilir.. Teşekkürler bilgi için
@Ümit BAŞER (40341)
2017 C-HR Hybrid Diamond
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
218 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #16 :
Ocak 23, 2026, 22:26:53 »
Ve 2.el de alıcılar bu makul seviyedeki değişim ve bakım ücretini sebep göstererek aracın fiyatını ne kadar aşağı çekmeye çalışıyorlarsa onlara anlatılması lazım,batarya hibrid düzeninin esas benzinli motora uzun ömür açısından mutlaka faydası oluyordur,bunun da zaman içinde kağıda kaleme dökülmesi 2.ci eldeki satış hızına etki edecektir,elektrikli arabalarda daha bu tartışılmaya başlanmadı herhalde..
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
2020 Corolla Hybrid Dream
Kan Grubu: ---
174 kere teşekkür etti
204 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Ocak 24, 2026, 20:27:56 »
Serviste değişim öneririm. Birkaç hücreyi değiştirerek sunulan çözümler çok kısa ömürlü oluyor
3.nesilde değişen pil filtresi yok ama başka bir detay daha var. Pile giren çıkan akım miktarı 4.nesilden daha fazla. Limitler daha geniş. Bu da pilin 4.nesle göre daha erken yıpranmasına sebep oluyor
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Ocak 28, 2026, 11:09:32 »
Bilgi ve paylaşım için teşekkürler. Garanti için şartları zorlayacağım. Olmazsa gittiği yere kadar kullanıp değişim yapmayı planlıyorum. Gelişmeleri paylaşırım.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Hibrit Modeller
»
Konu:
Hybrid batarya değişimi