Gönderen Konu: Marka tamam da model ne?  (Okunma sayısı 1664 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür etti
Marka tamam da model ne?
« : Mayıs 11, 2009, 11:17:48 »
ANTALYA dan selam  lar. 95 model 1600 xei yeya xli gli oldugunu düşündüyüm yeni aldıgım aracım var.Ruhsatta ne oldugu belirtilmemiş arka bagajın dada birşey yazmıyor.Birde aynı model arabanın beygir gücü deyişiyor ruhsatta.Bu kadar ayrıntıya gerekte varmı bir modelde 3 - 4 özellik farklılaşıyor bana bu konularda kafamdaki soru işaretlerini silecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.Siteyi tesadüffen buldum ama güzel dostluklar arkadaşlıklar edineceyim sanıyorum çünkü Toyota bir AŞK tır bende onun mecnunu........... :carwash:

Toyota Club Türkiye

Marka tamam da model ne?
« : Mayıs 11, 2009, 11:17:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Marka tamam da model ne?
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2009, 12:02:06 »
zeki bey donanım olara xli-xei ve gli  farklı oluyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla motor gücü olarakta bunların arasında fark var. 95 modelin özelliklerini tam bilmediğim için buraya yazamayacağım ama 96-97-98 modellerde xli 90 beygir xei ve gli 105 beygir olarak biliyorum. ayrıca 95 modeller enjeksiyonlumu ondan da tam emin değilim. yani xl-xe-gl de olabilir aracınız. Mekanik sohbet kısmında bir başlık açarsanın daha ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz. Burada baya ilgili anlayan arkadaşlar var. Kolay gelsin. Ve ayrıca hoş geldiniz.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 11, 2009, 12:26:13 »
Önce koltuklar kadife mi ? VE DÖRT CAM OTOMATİK Mİ  bunlar varsa GLİ demektir
İki cam otomatik ve merkezi kilitli ise XEİ
Önler çevirmeli  ve tamponlar boyosız ise XLi dir
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2009, 12:41:48 »
Zeki Bey, diğer bir başlık altında yazmış olduğunuz mesajı ve cevabını buraya taşıdım. Aynı konu için birden fazla mesaj yazmanıza veya başlık açmanıza gerek yok. Bu arada Tanışma bölümünde mesajınızı düzelterek kendinizi biraz tanıtabilir misiniz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2009, 20:27:42 »
zeki bey donanım olara xli-xei ve gli  farklı oluyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla motor gücü olarakta bunların arasında fark var. 95 modelin özelliklerini tam bilmediğim için buraya yazamayacağım ama 96-97-98 modellerde xli 90 beygir xei ve gli 105 beygir olarak biliyorum. ayrıca 95 modeller enjeksiyonlumu ondan da tam emin değilim. yani xl-xe-gl de olabilir aracınız. Mekanik sohbet kısmında bir başlık açarsanın daha ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz. Burada baya ilgili anlayan arkadaşlar var. Kolay gelsin. Ve ayrıca hoş geldiniz.
türkayın mesajını kopyalıyorum;
katılmıyorum yazdıklarınıza, motor gücü hepsinin aynıdır, 95 model olan araç 114hpdir, "96-97-98 modellerde xli 90 beygir xei ve gli 105 beygir" böyle birşey yok, 96-97 modeller donanımı ne olursa olsun 105hp, 98 modeller donanımı ne olursa olsun 114hpdir..enjeksiyonsuzsa xl, xe gibi bir donanımı olur, i olmaz sonunda, xli ise araç en boş donanımdır, tamponlar boyasız yani siyah, camlar kollu, direksiyon iki kolludur, xei donanımında ön camlar otomatik, tamponlar gövde rengidir, gli olan yani full donanımlıda 4 cam otomatiktir kadife döşemeye sahiptir, bir de special olanlar var, her donanımın specialı var, special olanlarda abs ve hava yastığı var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2009, 21:09:06 »
Alıntı
motor gücü hepsinin aynıdır, 95 model olan araç 114hpdir, "96-97-98 modellerde xli 90 beygir xei ve gli 105 beygir" böyle birşey yok, 96-97 modeller donanımı ne olursa olsun 105hp, 98 modeller donanımı ne olursa olsun 114hpdir..enjeksiyonsuzsa xl, xe gibi bir donanımı olur, i olmaz sonunda, xli ise araç en boş donanımdır, tamponlar boyasız yani siyah, camlar kollu, direksiyon iki kolludur, xei donanımında ön camlar otomatik, tamponlar gövde rengidir, gli olan yani full donanımlıda 4 cam otomatiktir kadife döşemeye sahiptir, bir de special olanlar var, her donanımın specialı var, special olanlarda abs ve hava yastığı var

99 modellerde kasa farklı fakat motor yine aynıdır 1,6 cc lerde EFİ (Elektronik yakıt püskürtmeli)
Alıntı
xli ise araç en boş donanımdır, tamponlar boyasız yani siyah, camlar kollu, direksiyon iki kolludur
+ Tavan döşemesi Plastiktir,Kasetçalar yoktur, iki hoparlör vardır kapı içlerinde,jant kapakları yarımdır,aynalar içerden manueldir, arka koltukta kafalık yoktur, yekparedir açılmaz koltuklar, döşeme kumaşı normaldir,
Alıntı
xei donanımında ön camlar otomatik, tamponlar gövde rengidir
+ 4 Hoparlör,direksiyon üç çubuklu,Kasetçalar mevcut,
Alıntı
gli olan yani full donanımlıda 4 cam otomatiktir kadife döşemeye sahiptir
+ elektrikli yan aynalar, Polar gibi kumaşın tam adını bilmiyorum Tavan döşemesi,arka koltuğun bir bölümü açılır, ayak dinlendirme pedalı, Yükseklik ve bel ayarlı sürücü koltuğu, önde iki koltuk arasında kol dayamalık,kapı ve pencere çerçeveleri gövde renginden ayrı siyah renklidir uzaktan GLİ olduğunu bu şekilde anlayablirsiniz eğer daha sonradan boyanmamışşa  :D Tüm modellerde klima opsiyoneldir. ne olursa olsun rahat arabadır yaşıtlarından sağlamdır sorunsuzdur,güçlüdür seridir, yüksek devirlerde Atmosferik delikanlı bir motor olduğu Turbo olmadığı için  :D sesi benim hoşuma gider Türkiye genelinde bu kasalar hakkında yaygın bir memnuniyet ve beğeni söz konusu olduğunu düşünüyorum bu tamamen kendi düşüncemdir istatiki bir dayanağı yoktur. Kaynak Bknz. Araç ilanı yapan sitelere, Forumlarda adına açılan konu sayısı,artı tarafıma yapılan yorumlar, :)
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2009, 21:52:16 »
Dışarıdan bakınca bir aracın GLİ olup olmadığını anlamanın en kolay yolu nikelajlı cam fitilleridir :) Biraz yaklaşınca koltuk döşemesinden de anlayabilirsiniz :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
« Yanıtla #7 : Mayıs 11, 2009, 22:09:55 »
Tavan döşemesi Plastiktir
bunun dışında hepsine katılıyorum türkayın 98inin tavanı halı, plastik değil
Tüm modellerde klima opsiyoneldir. ne olursa olsun rahat arabadır yaşıtlarından sağlamdır sorunsuzdur,güçlüdür seridir, yüksek devirlerde Atmosferik delikanlı bir motor olduğu Turbo olmadığı için  :D sesi benim hoşuma gider Türkiye genelinde bu kasalar hakkında yaygın bir memnuniyet ve beğeni söz konusu olduğunu düşünüyorum bu tamamen kendi düşüncemdir istatiki bir dayanağı yoktur. Kaynak Bknz. Araç ilanı yapan sitelere, Forumlarda adına açılan konu sayısı,artı tarafıma yapılan yorumlar, :)
:alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2009, 11:00:43 »
motor gücü hepsinin aynıdır, 95 model olan araç 114hpdir, "96-97-98 modellerde xli 90 beygir xei ve gli 105 beygir" böyle birşey yok,

Arkadaşlar yanlış biliyor olabilirim ancak motor gücü ruhsatta 90 hp (kw değil) yazdığını gördüğüm araçlar var ve bu yüzden vazgeçtiğim bir araçta oldu. Kesin eminmisiniz acaba bunların ruhsatlarına yanlış bilgi mi yazıldı?
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2009, 11:12:50 »
    Arkadaşlar yanlış biliyor olabilirim ancak motor gücü ruhsatta 90 hp (kw değil) yazdığını gördüğüm araçlar var ve bu yüzden vazgeçtiğim bir araçta oldu. Kesin eminmisiniz acaba bunların ruhsatlarına yanlış bilgi mi yazıldı?
kesin eminim, o araçlar enjeksiyonlu değildir, 1.6 karbüratörlü modeller 90hp olabilir belki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 12, 2009, 11:13:35 »

Ruhsatta yazılana inanmayın. Bugüne kadar 4 tane ruhsat çıkarttım 4'ünde de silindir hacmi ve beygir gücünü kendim söyleyerek yazdırdım şöförler odasındaki bayanlara :)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 14, 2009, 10:03:40 »
kesin eminim, o araçlar enjeksiyonlu değildir, 1.6 karbüratörlü modeller 90hp olabilir belki

Evet sanırım 90 beygir olanlar karbüratörlüler.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 15, 2009, 14:03:22 »
Tüm arkadaşlara tkş ler alakalarından ötürü.Kliması olmasından kapılarında hopörler var ön camlar otamatik anlıyorumli xei   buraya kadar tamam da motor gücü ruhsatta 73,5 yazıyor bu normalmi? |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #13 : Mayıs 15, 2009, 14:44:40 »
Motor gücünü kw cinsinden yazmışlardır diyeceğim ama 105 hp'nin 77 kw'a falan denk gelmesi lazım 114 hp'de 81 kw'a denk geliyor bildiğim kadarıyla..

Edit : Eksik Sözcük Kullanımı
SIU Corolla T-Sport