Gönderen Konu: Corolla ön balata  (Okunma sayısı 182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Corolla ön balata
« : Kasım 28, 2025, 16:37:34 »
frenler 10binden sonra aşağıda tutmaya ve ses çıkarmaya başladı. 20500km'de bakıma soktum. 7bin tl ön balata degişim ücreti alındı. Bu kadar az km'de balata degişimi normal mi anlamadım bu araç bu arada motor freni yapmıyor mecbur fren kullanmak zorunda kalıyorum tavsiyesi olan var mı balatayı ne kadar uzun kullanabilirim. ışık yanınca ayagımı gazdan çekiyorum frene olabildigince az basıyorum anlayamadım.

Toyota Club Türkiye

Corolla ön balata
« : Kasım 28, 2025, 16:37:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla ön balata
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2025, 21:10:23 »
10 bin km balata ömrü için oldukça az,hangi marka nerede takıldı? önemli,balatalar ses çıkardığına göre iyi ihtimalle toz toplamıştır,pah kırma ve temizlikle devam edersiniz,ses çok çıkıyorsa gerçekten balata erken bitmiştir,diski bozmak üzeredir,balata değişimi ve disk yüzeyi kontrol edilmeli..aracın motor freni yapmaması ayrı bir konudur,yeni arabada olmamalı..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2025, 02:21:07 »
aracın balatasını ilk defa degiştirdim orjinal üretim balatası olması lazım. araç 2023 model yokus asagı saldımı zaten asla motor freni yapmıyoki edc şanzımanlı captur var aracın devrinin yükselip motor freni yaptıgını hissediyorum corolllada olmuyor ancak 80 km'yi geçince motor freni yaptığını hissediyorum. aracın 20bin km'de ön balatalarını degiştirdim garip geldi. Bu arada ses az bastığımda çıkıyordu az daha bastıgımda böyle bir ses olmuyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2025, 17:36:08 »
Otomatik olarak motor freni yapmıyor o yüzden siz manuele çekip kendiniz vites küçülteceksiniz, aynı durum hibritlerde de var onlar da motor freni yapmak istiyorsa B moduna çekecek.
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '24
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2025, 20:51:54 »
80 ila 100 bin km gidilir saniyordum.
20 bin çok erken olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2025, 22:22:00 »
2019 benzinli aracımın ön balatasını 80 binde değiştirdim. Hatta 10-15 bin daha giderdi. Motor freni olayı, araç yokuş aşağı hızlanınca,  frene olması gerekenden bir - iki tık fazla bastığınızda devir yükselerek devreye giriyor. Yokuş bitince de motor freninde çıkarmak için gaza hafiften dokunmak yetiyor. Bendeki aracın durumu bu şekilde.
O