Gönderen Konu: yeni corollada rastlanılan problemler  (Okunma sayısı 5893 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: yeni corollada rastlanılan problemler
« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2009, 10:32:03 »
uygar arkadaşın belirttiği bizimde biraz deştiğimiz sorun anlaşıldı galiba hepsinde bu böyle.uygar arkadaşım oraya yapacağın müdahele güzel olabilir mi? orjinalliği bozmasın.sırıtmasın yani, camcı ne yapabilir buna acaba...? oraya uygun yukarıdan aşağı bir çıta mı çekecek ..yaptırırsan haberimiz olsun.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2009, 10:32:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Mayıs 13, 2009, 10:47:22 »
evet bir çare buluesam burda kesin açıklarım tabiki..hepimizin problemi
ama ben esas şunu düşünüyorum,mutlaka bir açıklaması vardır toyotadan haber gelince burda yazıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Mayıs 13, 2009, 11:06:18 »
Ben arka cama çok dikkatli baktim
Tek sorun ust tavan dosemelerin camda bittigi kısımda biraz kumasin kesiminden dolayi purtulu oldugu
Ama inanın ozellikle ve dikkatlice bakmadikca bunu gormek mumkun degil
Ben burda siz soyleyince baktim
hem icerden hem disardan hic bir sekilde gorulmuyor
zaten arka koltuklara oturunca kafaniz bayagi bir onde kaliyor nasil gordunuz tebrik ederim:)
Bence de daha iy olabilirdi
Ancak camin sekline ve montajina gelince bence cok modern duruyor
Buradaki sorunu anlayamadim, bence eskilere gore cok daha guzel
Lastikelri gozukmuyor ya da gerek kalmamis
Bunu niye dert ettiniz hic anlamadim
Sonucta bir sorun yok ki, hatta tasarim olarak cok daha iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Mayıs 13, 2009, 11:11:54 »
ya ben bir şeyi anlayamadım koskoca toyota bizim bu şekilde yırtık veya makasla kesilmiş güzel çirkin modern yada saçma sapan gibi yorumlar yapmamıza neden olanak veriyoki? biz arabanın kapısının boyunu yada tampon kıvrımlarını konuşmuyoruz ki..bu insana göre göreceli bir kavram da değil
bu düpedüz şöyle tabir edilir bence ... bu kadar güzel bir arabaya yakışmamış ve çok saçma çünkü bir şeritle lastikle vb toyota bunun üstesinden gelmeliydi..şahsen ben hiç yakıştıramadım..ama yine de tekrarlıyorum belki de arka üst airbagler için öyle kalması gerekli de olabilir bakalım araştırıcam bi sebebi vardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Mayıs 13, 2009, 14:59:03 »
ben alper arkadaşıma katılmıyorum.bir aracın değerine göre veya markasına göre yapması gereken şeyler vardır.o cam kesinlikle öyle bırakılmamalıydı, toyota işin maliyetini düşünüp kurnazlık yapımış.nerden ne kırpıp arabayı daha ucuza mal ederim diye.bu kadar mı derseniz ben ce bu kadar çünkü dünyadaki golbal tüm şirketler bunu yapıyor.malzemeden çalıp kaliteden ödün veriyor ve karlılığı arttırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Mayıs 13, 2009, 22:42:49 »
çok önemli bir problem daha var galiba arkadaşlar...
virajlarda savruluyor mu yoksa suspansiyondan dolayı mı öyle hissettiriyor? lütfen siz de cevap yazın..bu gün sabah pendik dumankayanın önünden e-5 e çıkan hafif virajda corollayı denedim 50 km civarında hafif savrulduğunu hissettim ki lastiklerim michelin..205 55 16
neyse esas problem akşam yine kurtköy tarafında işim vardı ve bu kez eşimin arabsıyla gittim 2000 eski kasa honda civic sedan aynı süratte denedim hiç savrulmadı...
o da michelin 175 65 14
nasıl olur?dakikalarca çözüm bulamadım aklıma sadece civic alçak corolla yüksek durumu geldi bir de aslında acaba corolla savrulmuyor süspansiyon mu öyle hissettiriyor?
sizin viraj ve savrulma probleminiz yoksa o zaman benim aracımda bir problem mi var? yada hondanın sürat ibresi mi bozuk?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 14, 2009, 08:04:06 »
  Yükseklik farkı ve süspansiyon sisteminden dolayı bu şekilde hissettiriyor olabilir. Ama yinede diğer arkadaşlarında görüşlerine bakmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Mayıs 25, 2009, 15:43:53 »
arka cam airbaglar için tasarlanmış arkadaşlar orjinalliğini bozmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Mayıs 25, 2009, 22:09:27 »
çok önemli bir problem daha var galiba arkadaşlar...
virajlarda savruluyor mu yoksa suspansiyondan dolayı mı öyle hissettiriyor? lütfen siz de cevap yazın..bu gün sabah pendik dumankayanın önünden e-5 e çıkan hafif virajda corollayı denedim 50 km civarında hafif savrulduğunu hissettim ki lastiklerim michelin..205 55 16
neyse esas problem akşam yine kurtköy tarafında işim vardı ve bu kez eşimin arabsıyla gittim 2000 eski kasa honda civic sedan aynı süratte denedim hiç savrulmadı...
o da michelin 175 65 14
nasıl olur?dakikalarca çözüm bulamadım aklıma sadece civic alçak corolla yüksek durumu geldi bir de aslında acaba corolla savrulmuyor süspansiyon mu öyle hissettiriyor?
sizin viraj ve savrulma probleminiz yoksa o zaman benim aracımda bir problem mi var? yada hondanın sürat ibresi mi bozuk?
arkada bağımsız süspansiyon sistemi bu işe yarıyor olsa gerek :)
ne de olsa aracın altına girip bakmadıkça görülmüyor, aynı arka camın üst kısmının görülmediği gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 27, 2009, 01:35:17 »
 :D :D  oraya arabanın arka koltugna oturup kafanızın camın altından iyice balkmadıgınız sürece hayatta göremıyorsunuz..sedan aracların hemen hemen hepsınde bu böyle bakabılırsınız ıstersenız bayılerde sıfır araclara..Oraya fitil  hb lerde var oraya hiç bir şkilde fitil cekılmez mantıgıda olmaz zaten camın etrafında varr..Sizin bu sikayetlerınızden sonra plazada baktımm..Bagajdakı kabloloar ortalıkta desenız anlarım motor kaputunda yalıtım yok desenız haklısınız depodan gelen sesı desenız haklısınız ama orayıda okadar sorun etmeyın arkadaslarr.Sİze önerım yarın gıdın focus megane astra sedan arabaların tavan dösemesıne bakın hangısınde orda fitil var bende merak edıyorum acıkcası...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Haziran 02, 2009, 22:50:17 »
arkadaşlar şu virajda savrulma olayına yorum bekliyorum lütfen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 02, 2009, 23:37:15 »
Ben virajlara yavaş girerim. Bu yüzden virajlarda herhangi bir problemim yok... :) :)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Haziran 03, 2009, 09:51:05 »
arkadaşlar şu virajda savrulma olayına yorum bekliyorum lütfen...

merhaba,

corolla da arkadan kendini bırakma problemi var. bu konuda bir test yazısısında bu konudan bahsediyordu...(torsiyon demiri nin iyi adapte olmaması gibi birşey yazıyor.) ESP nin bu arabada standart olmaması da ne ilginç değil mi? Civic de var mesela... Dev gibi araba !
bu arabayı çok iyi tanımayan viraja girerken ekstra dikkat etsin derim.
bu konuda daha önce çok söylendiğim için, sinirimi yıpratma istemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Haziran 03, 2009, 11:19:24 »
uygar bey,
her marka aracın yol tutuş karakteri farklı, hatta aynı araç için viraj ve sürücüye göre farklı.
virajda gaz vermeye devam ederseniz ön çeker araçlarda çok büyük oranda kafadan kayma yaşarsınız.
sabit gazla girdiğiniz virajda gazı aniden keserseniz yine büyük oranda arkadan kayma yaşarsınız.
direksiyonu ani kırma, ani gaz-fren-debriyaj hareketleri bütün bunları anında değiştirebilecek unsurlar.
mesele aracınızı tanımak ve vereceği tepkileri önceden bilebilmek.
bağımsız arka süspansiyonların ise önemli derecede iyi yol tutuşu sağlayabileceği de tartışılmaz bir gerçek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #34 : Haziran 03, 2009, 11:56:49 »
Kapıların açılmaması manyetik alandan kaynaklanıyor olabilir. Yani bulunduğunuz yerde güçlü bir manyetik etki olmuş olabilir. Mesela Ankarada Bakanlıklar gibi. Bu gibi yerlerde cep telefonunuz da çalışmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 03, 2009, 15:20:22 »
  Gülşen hanım, sizi lütfen Tanışma bölümünde tanıyabilirmiyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Haziran 03, 2009, 18:20:39 »
benim arac corolla 1,6 elegant düz vites henüz 3500 km ve 1,5 aylık ama benmi evhamlanıyorum bilmem ama sanki çukur ya da oluklardan geçerken ön düzenden hafif tıkırtılar geliyo.bununla beraber diğer eleştirilere ben de katılıyorum (Depodan gelen çalkantı sesi vs.) ha bi de daha önceki arabam 1,4 polo 2000 model 5 viteste 3000 devirde 115 km yaparken bu arac 5 vites 3000 devirde 100 km yapıyo.bi vites fark var.6 vites olsa iyi olurdu :))
Uno 70 S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 06, 2009, 05:21:24 »
gülşen hanım avatarnızdaki simisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTANIN HİÇ YOLDA KALDIÐINI GÖRDÜN MÜ
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #38 : Haziran 06, 2009, 11:39:02 »
Savrulma problemi ile ilgili olarak
bende 2008  elegant otomatik vites  var   virajlara bazen ESP yi denemek için süratli de giriyorum ancak bir kez dışında savrulma hiç olmadığı gibi ESP de devreye girmedi. o bir kezde savruldu savrulacak derken ESP devreye girdi ve bende birkez daha hayranlık uyandırdı. Bence savrulma sizin sürüş tekniğinizle ilgili olabilir veya bir problem vardır araçta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 06, 2009, 11:46:32 »
Şu savrulma olayının kesin çözümü sürücüdür arabadan önce... Virajlara yavaş girin... ESP MSP bilmem ben, güvenmem de... Ne olursa olsun, emniyet için önce sürücü yavaş olacak virajlarda...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI