Gönderen Konu: Ön Cam Çok Sık Buharlanıyor  (Okunma sayısı 3390 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ön Cam Çok Sık Buharlanıyor
« : Eylül 25, 2006, 11:00:20 »
Buharlanmanın nedeni nedir? Yolda gidiyorum hafif bir yağmur başlıyo hoooop ön cam komple buhar. e yağmur yağdığı için camda açamıyorum. havalandırmayı sıcağa alıp cama vuruyorum çok zor gidiyo birde tabi yanıyoruz araba nın içinde. klimayı çalıştırıp soğuğa alıyorum  2-3 sn yok ediyo ama 5 dk sonra yine aynı oluyo. e klimada bu sefer üşütüyo. yağmur yağınca serinliyo hava çünkü. bu konuda bilgilerinize danışmak istedim. yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

« : Eylül 25, 2006, 11:00:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2006, 23:31:43 »
tam sıcağa almana gerek yok en sısağa aldınmı hamam gibi oluyo içersi kırmızı tarafta mavi ye yakın yerde dursun bi problem yaşamazsın sadece ön cama vurdur sıcaklığı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2006, 00:39:58 »
Havalandırma dış havadan değilde, devridaim olarak çalışıyorsa mutlaka buhar yapıyor. Devridaim yaptırmadan, sürekli belli bir ayarda ve ön cama üfleyecek şekilde klima çalışırsa en az buhar problemi ile karşılaşırsın. Zamanın varsa camın içini buğu önleyici losyonla hafif silip, cam suyuna da cam suyu antifirizi ekle, faydası oluyor. Ayrıca aracı kapatırken klima ve havalandırmayıda kapatıp, sabah ilk çalıştırdıktan biraz sonra klimayı açıp önce camlara değil de araç içine hava üflerse, camın komple buğu yapmasını önlersin.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2006, 10:52:59 »
Havalandırma sıcak olarak ayarlı olsa bile klima düğmesine basıp hava yönünü cama doğru ve hava kaynağını dışarıdan olacak şekilde ayarlarsanız yine de buğunun çözülmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2006, 16:11:26 »
bugu çözmenin en pratik yolunu aracın kitapcıgına bakarsan orda bulabilirsin ayrıntılı ve uygulamalı olarak resimlerle gösteriyor...
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''