Gönderen Konu: 2014 Avensis 2.0 motor bakım periyodiği ve hakkında bilgi  (Okunma sayısı 132 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Atmosferik candır...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Selamlar. Halihazırda 2011 model 1.6 motor Avensis sahibiyim. Şimdi 2. Araç olarak 2014 model 2.0 motor otomatik bir Avensis aldım. Araç 190 bin kmde ve bakımlarını yaptırmak istiyorum. Bir kaç yere sorduğuma göre 1.6 ya aldığım Mann filtre takımı 2.0 içinde uyumluymuş. Ancak araç kaç litre yağ alır?  Şanzıman yağı değerleri nedir? Hangi markayı önerirsiniz? Bujiler için orjinalinden şaşmamak mı lazım?  Denso markadan devam mı yoksa lpg içinde uyumlu olan ngk bujilerden kullanan oldu mu? Bir de bu araçlar için periyodik bakımı için pdf şeklinde bilgilendirme vs. elinde olan var mı? Her 10 bin kmde bir sadece yağ bakımı ile araç kullanmayı seven birisi değilim. Arıza önleyici bakımlarıda yapmaya çabalıyorum. Bilgi veren herkese şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis 2.0 motor bakım periyodiği ve hakkında bilgi
« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2025, 02:57:27 »
Benzinli 2.0 1 AZ-FE motor 4.2+0.2 lt ;3ZRFE motor 4.2+0.3 lt yağ alır,Toyota sitesinden bakım kitabının pdf olarak indirmeniz mümkün olabilir,orijinal şanzıman yağının LV-75 olması lazım ve orijinal bujilerin de yağla birlikte resmi servisten alınması,piyasada taklitleri olduğu için oradan temini uygun olur.Aracın evveliyatı hakkında bilgi yoksa 4 tekerin açılması,disk balata kontrolü,fren hidrolik yağının ve antifrizin,devir daim ve kayışların kontrolü yapılması faydalı olur.
Tokay Ceritoğlu