Gönderen Konu: 4AFE Baskı Balata  (Okunma sayısı 116 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
4AFE Baskı Balata
« : Kasım 04, 2025, 10:06:39 »
Merhabalar,

163 bin kilometrede aracım henüz baskı balata hiç değişmedi. Hem yukarıdan kavrıyor hem de bazen vuuuk diye bir ses çıkarıyor. Motor kulaklarıyla beraber değiştireceğim.

İnternette satılan AISIN marka baskı balatalar var tavsiye eder misiniz? Yetkili serviste set halinde 13 Bin TL civarı dışarıda 4.500 TL civarında. 

Değiştirdikten sonra performansta artış olur mu?

Motor kulaklarını orijinal olarak yetkili servisten alacağım, ön - arka motor kulakları için başka tavsiyeniz olur mu?

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

4AFE Baskı Balata
« : Kasım 04, 2025, 10:06:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: 4AFE Baskı Balata
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2025, 11:09:26 »
Baskı balata değişiminden sonra araba güç kaybını telafi edeceği ve daha rahat ve düzgün hareket edeceği için çekişte artma görülecektir,şase numarasına göre internetten almadan önce değişimi yapacak ustanız ile görüşün,önereceği tavsiye edeceği neler olur sorun,motor kulakları resmi servisten alınır,bu arada usta açılmışken şunlarda değişmeli diyor mu? onu sorun,mutlaka ufak tefek bir şeyler çıkacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2025, 11:32:09 »
Teşekkürler Tokay Bey.

Gönül isterki yetkili servisten alayım ancak neredeyse 3 katı fark var, değer mi emin değilim. O fiyat farkına motor kulaklarını temin etmeyi düşünüyorum. Yan sanayi baskı balata kullanıp da sorun yaşayan pek olmuyor gibi gördüm ama bilmiyorum. 

Marka olarak AISIN KT100VE modeli neredeyse bütün corolla 1.6 araçlarında ortakmış.

Bunlarla beraber salıncak değişimlerini de yapacağım, o sırada alt takımda değişmesi gereken birşey varsa değişirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2025, 13:05:03 »
Başka önerisi olan ve tecrübesini paylaşmak isteyen var mıdır?