Gönderen Konu: Kontak Anahtarı Takılma Problemi  (Okunma sayısı 157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Kontak Anahtarı Takılma Problemi
« : Kasım 04, 2025, 10:03:43 »
Merhaba arkadaşlar kolay gelsin, sorunu  yukarıda başlıkta tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum ama şöyle özetleyeyim. 2015 model Corolla aracımızın anahtarını taktığımız da zor çevriliyor hatta bazen takılıyor bazen de hiç dönmüyordu. Sonra  Malatya da işimiz olduğu için orada ki servise götürdük, onlarda 1.100 küsur TL. lik  bir fiyatla parçanın değişmesi gerektiğini söyleyerek sipariş verdiler. Tam 2 ay bekledikten sonra parça geldi; gittik ama "yanlış sipariş vermişiz, asıl parçanın fiyatı da 9.000 TL. " diyerek "yeni parça sipariş edelim" dediler. >:( Bizde vazgeçtik 2.sininde doğru geleceğinin garantisi yok. Hem de 2 ay boşu boşuna bekledik.

Daha sonra ise Sivas bayisine sorduk onlarda 17.000 TL. gibi daha fazla fiyat istedi.  :-\

Şaşırdım kaldım Toyota bayilerinin bilgisizliği, beceriksizliği hem bana zaman kaybettiriyor hem de farklı fiyat isteniyor. Bu kontak anahtarının problemi ne olabilir, kolay bir şekilde giderilebilir mi? Yada bu bölgelerde (Malatya, Sivas, Kayseri, Tokat vs) bildiğiniz iyi bir anahtar ustası yada tavsiye edeceğiniz bir servis var mı?

Toyota Club Türkiye

Kontak Anahtarı Takılma Problemi
« : Kasım 04, 2025, 10:03:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • 43 kere teşekkür etti
Ynt: Kontak Anahtarı Takılma Problemi
« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2025, 11:30:49 »
Bu konuda yardım edebilecek biri yok mu arkadaşlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2025, 11:41:03 »
Resmi servis herhalde tüm kontağın değişmesini öngörmüş ve fiyat bu seviyelerde..arızanın ne olduğunu söylediler mi? kontak termiği değişirse sorun çözülüyor mu? onu deneyin,sanayi de bir kilitçi ile bu konuyu görüştünüz mü? eğer sorun kontak termiği değişimi ile çözülüyorsa hesaplı fiyata halledilecektir.Şase numarası ile internetten alıp değiştirmeyi deneyin .
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2025, 14:24:57 »
Ya sıkıntı işte her servisin farklı fiyat vermesi, bir tanesi diyor komple değişecek diğeri diyor, termik değişecek. Hangisine nasıl inanalım? İyi bir ustaya da denk gelemedik henüz. :-\