Gönderen Konu: Auris aracımda yüksek yakıt sarfiyatı  (Okunma sayısı 285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Auris aracımda yüksek yakıt sarfiyatı
« : Ekim 12, 2025, 11:27:56 »
Arkadaşlar iyi günler aracımı yaklaşık 3 ay önce aldım 2016 model 1.6 benzinli otomatik şehir yakıt tüketimim ortalama 10 lt. Genelde sakin kullanıyorum aracı ama yakıt sarfiyatı bana çok yüksek geliyor. Aynı aracı olanlar ne kadar yakıyor acaba araçta bir sorun mu mevcut acaba beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim

Toyota Club Türkiye

Auris aracımda yüksek yakıt sarfiyatı
« : Ekim 12, 2025, 11:27:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris aracımda yüksek yakıt sarfiyatı
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2025, 08:18:42 »
1.6 otomatik benzinli  bir araç için şu anki benzin fiyatlarıyla şehir içi 10 litre yakıt bence normal. Hatta kışın ve yoğun trafikte daha da artabilir. Daha çok şehir içi yoğun trafikte araç kullanıyorsanız, Toyota'nın hibrit modellerini kesinlikle tavsiye ederim. Yakıt tüketiminiz, şimdiki aracınızın yarısından aşağıya düşecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2025, 10:28:36 »
Merhaba;

Dün depoyu doldurdum. Sizin motorla aynı. Şehir içi tüketimim 7,60 litre. Genelde bu şekilde çıkıyor. Çok sakin kullanmam az yaksın diye kasmam. Klima açıkken yazın ve yine şehir içi biraz sert kullanımda 8 litreyi görmüştüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2025, 11:03:10 »
hocam 2001 corolla 1.6 vvt-i otomatik araç. İstanbul şehiriçi benzin tüketimi sizinle aynı, 10 lt civarlarında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2025, 11:46:15 »
1.6 otomatik benzinli  bir araç için şu anki benzin fiyatlarıyla şehir içi 10 litre yakıt bence normal. Hatta kışın ve yoğun trafikte daha da artabilir. Daha çok şehir içi yoğun trafikte araç kullanıyorsanız, Toyota'nın hibrit modellerini kesinlikle tavsiye ederim. Yakıt tüketiminiz, şimdiki aracınızın yarısından aşağıya düşecektir.
Çok teşekkür ederim cevabınız için kullanımım İstanbul’da şehir içinde ve yoğun kalabalık ilçelerden birinde yol bilgisayarında devamlı 10 lt görünce benim araçta mı sorun mu var diye düşündüm

Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 13, 2025, 11:47:14[/time]
Merhaba;

Dün depoyu doldurdum. Sizin motorla aynı. Şehir içi tüketimim 7,60 litre. Genelde bu şekilde çıkıyor. Çok sakin kullanmam az yaksın diye kasmam. Klima açıkken yazın ve yine şehir içi biraz sert kullanımda 8 litreyi görmüştüm.
İstanbul trafiğinde mi 7,6 yı görüyorsunuz acaba?

Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 13, 2025, 11:48:30[/time]
hocam 2001 corolla 1.6 vvt-i otomatik araç. İstanbul şehiriçi benzin tüketimi sizinle aynı, 10 lt civarlarında.
Yaklaşık 10 yıldır dizel araç kullanıyordum sanırım benzinliye henüz adapte olamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2025, 12:14:56 »
Şehir konusunu düşünmemişim. Ben Bursa'dayım. Buranın trafiği dur kalk çok olmuyor yoğun ama akan bir trafik 10-15 km hızlarda ilerleniyor en yoğun dönem o şekilde. Gerisi açık. Çeyrek deponun bir tık altına düştü mü dolduruyorum hep benzin ışığı yanmadan. En son 458 km de (çeyrek deponun bir tık altıydı) 34.77 litre benzin tüketti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2025, 13:13:41 »
Şehir konusunu düşünmemişim. Ben Bursa'dayım. Buranın trafiği dur kalk çok olmuyor yoğun ama akan bir trafik 10-15 km hızlarda ilerleniyor en yoğun dönem o şekilde. Gerisi açık. Çeyrek deponun bir tık altına düştü mü dolduruyorum hep benzin ışığı yanmadan. En son 458 km de (çeyrek deponun bir tık altıydı) 34.77 litre benzin tüketti.

Ben Bağcılar Bahçelievler gibi trafiği sıkışık ve dur kalkları fazla olan ilçelerde oluyorum genelde akıcı trafikte ben de 7,5 civarı yakıyorum ama sıkışık trafikte 8,5 civarı bir tüketim bekliyordum aslında