Gönderen Konu: Yoğun trafikte Düşük devirde gaza dokununca hissedilen kasılma veya tıkırtı  (Okunma sayısı 990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Herkese merhaba 2016 model 1.6 benzin multidrive s auris aracım var. 95 bin km de.

Araç bir yıldır bende 79 binde aldım aldığım gibi serviste şanzıman yağını değiştirdim.

Bu zamana kadar ne motor ne şanzıman hiçbir şikayetim olmadı.

Bu akşam yoğun bir trafiğe girmiştim orda farkettim. D konumundayken freni bırakıyorum şanzıman biraz aracı hareketlendiriyor ben de gaza dokunuyorum. Ardından gazdan çekip daha çok basınca bir kasılma ya da tıkırtı gibi bişey hissettim. Şanzımanla ilgili birşey mi diye korktum açıkçası ama şanzıman normal seyir halinde saat gibi. Ya da bu durum cvt nin çalışma prensibinden mi kaynaklıdır?

Bir de Dur kalk trafikte ilerlerken birkaç sefer araç düşük devirde titrer gibi oldu kendi kendine gaz verdi toparladı. Bunun sebebi nedir? Ben mi çok evhamlanıyorum acaba.

Şimdiden teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 74856
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Merhaba,
Anlık verileri kontrol ettiğiniz bir düzenek var mı?
Aynı hata mı bilmem ama 1000-1200 devir arası gaza az dokununca ve araba yüksek viteste kalınca lak lak veya rak rak ses geliyor ve araç sallanıyor. 111xxx km oldu, 80 binde aynı şekilde yağ değişti. Hızlanma, vites geçişi vs sorunsuz.

Ateşlemede küçük bir hata var, araç düşük devirde tork istediği sırada sorun yaşanıyor. Az gaza bassanız veya manuel e  çekseniz sorun  anında kaybolacak.

Kulak, takoz, aks, buji, bobin, subap gibi elemanların ve CVT kutusunun hepsinden şüphe oldu.

Araç soğukken asla belirti yok. Motors suyu 75 derece sonrasında belirtiler peydahlanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Merhaba

Bende o şekilde yüksek bir ses olmuyor. Sanayide sadece toyota araçlarına bakan özel bir servise götürdüm. Bilgisayara bağladı herhangi bir hata bulamadı. Yoğun da bir zamanda götürdüm açıkçası. Detaylı da bakamadı. Aks boşluğundan yapabileceğini önemli bir sorun olmadığını söylediler. Birdahaki bakımda alt takım şanzıman motor kulağı vs kontrolü yaptıracağım.
Açıkçası bazen de hiç hissetmiyorum sıcak soğuk farkı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Mehmet Güneş yorumunu da belirttiğiniz sorunu aynı şekilde ben şuan yaşıyorum ve çözüm bulamadık. Bahsettiğiniz sorunu çözebildiniz mi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 74856
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Daha çözemedim, servise henüz gitmedim. Bir ustaya gösterdim, test sürüşüne çıktı, sorunu doğruladı. Şanzımana serviste baktır, bunlar beni aşıyor dedi. Şimdilik o devirlerde sürmeyerek sorundan kaçınıyorum. Araba o an o viteste olmasa hiçbir sorun kalmayacak bence.