Ben size başımdan geçenleri anlatayım =)
Arabayı sorunsuz diye aldık. Birgün yolda giderken araba teklemeye başladı. Devir ibresi 3 ile 5 arasında gidip gidip geliyor ve araba inanılmaz şekilde sallanıyor. Sonra stop etti araba. Biraz bekledim marşa bastım devam ettim. Bir daha yapmadı. Taa ki babam yozgata gidene kadar. Kırıkkalede aynısını yapmış ve bir daha çalışmamış araba. Haliyle arabayı orda sanayiye bırakıp gelmiş. Ordaki usta (!) 140 liraya yeni bir endüksiyon bobini taktı arabaya. Sorun halloldu. Ama bu sefer ibre yolda giderken yine titriyor ama arabada sallanma yok. Ama yeni sorunlar çıktı. Rölanti bazen düşük bazen yüksek, yüksekken frene ani basarsan rölanti düşüyordu. Ankarada bir yere götürdük motor rektefiye olması lazım dediler. Başka bir yere götürdük lpg beyni bozuk dediler. Servise götürdük conta yanmış dediler. Servise güvendik yaptırdık. Sonra rölanti sorunu gitti. Ama devirdeki titreme devam ediyordu. Eski corollamızı götürdüğümüz konyada bir yer vardı. Babamın kafası attı gitti konyaya. Usta baktı sadece endüksiyon bobinini değiştir ve sorun morun kalmadı. Ve kaliteli olan endüksiyon bobinini 60 liraya taktı. Kötü olanına 140 lira vermiştik. Kısacası güvenmediğiniz ustaya götürmeyin aracınızı. Kesinlikte güvenilir , birilerinin tavsiye ettiği ustaya götürün