0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar, Aracım 2021 Corolla 1.8 Hybrit 550bin km'de, yoğun kullanilan bir arac.Araçta 1.5 aydır çözülemeyen/ bulunamayan bi arizasi var. Seyir halinde Hybrit sistem duruyor ve kendini korumaya alıp stop ediyor. Teasteram da P3190 Düşük motor gücü uyarısı veriyor. Yanında başka arıza kodu olmadan sadece bu uyarı var. Buna sebep olabilecek çok arıza seçeneği var ve hepsini denedik, önce kendi özel Toyota servisimde bütün ihtimalleri denedik sonuç alamadık. Sonrasında yetkili servise götürdük.yetkili serviste1. HV Batarya değişti 2. Hv Batarya soğutma fanı değişti3 Hv batarya sensörü değişti 4 Yakıt pompası ve filtresi değişti5 ECU yani beyin degisti6 Egr ve bağlantıli tüm hava emiş manofoltlar borular dahil kontrol edildi 7 Maf sensöru hava akış yakıt basınç sensörü vs hepsi test edildi temizlendiVe arıza bulunamadı, ardından maaliyet çok yükselmeye devam ettiği ve 2 hafta arızayı bulamadıkları icin aracı servisten aldim.Ardından Testream da ECU nun araç yedek akusunun voltajını 9 volt gördüğünü tesbit ettik. Lakin voltmetre ile yaptığımız ölçümlerde yedek akü de ve araç parça govdelerinde 12 V var. Akü çıkışı 12 ve parçalara sigorta kutusuna ECU dahil 12 volt geliyor ama ECU 9 ölçüyor.Bunun üzerine invertor den şüphelendik ve onuda değiştik araç 100 km sorunsuz çalıştı ve gene arizaya geçti. Şuan tesisat kabloları tek tek inceleniyor bir kaçak kesiklik oksitlenme var mı diye.Gözümüzden kaçan bir arızalı durum var ama bulamıyoruz Biraz uzun oldu ama mümkün olduğu kadar kısaltmaya çalıştım.Başına gelen veya fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler
Öncelikle ilgin için teşekkürler Aracın ilk sahibiyim araçta daha önce herhangi bir arıza meydana gelmedi Şu anda bu tip araçların elektrik arızalarını tamir eden bir beyinciye götürdük, ana tesisat kablosunu tek tek kontrol ediyorlar, 12 volt aküden beyine gelen voltajı da bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorlar ve bu kablolar kontrol ediliyor Yetkili servis batarya hücrelerindeki voltaj sapmalarını tespit ettiği için bataryayı komple değiştirmek ihtiyacı hissetti ve değiştirdik ama sonuç alamadık tabii
Arkadaş sorunu çözmüş. Belki buraya yazmaya unutur diye yazayım. MAF sensörü ve sigorta kutusundan ECU’ya gelen iki kabloda direnç tespit etmişler. Kabloları yenileyince sorunu çözülmüş.