Gönderen Konu: 2019 Toyota Corolla supap testi  (Okunma sayısı 352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
2019 Toyota Corolla supap testi
« : Eylül 23, 2025, 22:42:30 »
İyi akşamlar değerli forum üyeleri. Supap konusunda değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Durumu kusaca anlatayım.
2019 e210 kasa Corolla aracımı sıfır aldım. Aldığım zaman LPG taktırdım. LPG kitim BRC Platinyum. Aracım şu an 90 binde ve 2021 yılından beri AFR ayarını ve bakımlarını düzenli olarak yaptırdım.
Yaklaşık iki aydan beri yokuşlarda aracımda performans düşüklüğü oluştu. Bunun LPG ayarı veya filtresinde olabileceğini düşündüm. Araçta titreme, arıza ışığı, yakıtta artış, renkli duman, stop etme gibi bir durum yok. Geçen gün aynı yokuşta benzinde de denedim ve LPG ile aynı olduğunu anladım. Buji km'si yaklaştığı için bujilerden şüphelendim. Dün, İzmir'de iki yıldır gittiğim, hatırı sayılır bir özel servise gittim. Ustaya durumu açıkladım. Usta araç ile bir tur attı, geldi. Düz yolda bir sıkıntı yok dedi. Bujileri sökmüşken bir de kompresör testi yapalım dedi. Kompresör testinde 4 silindirde de 85 civarı basınç çıktı ve usta çok şaşırdı. Bizim alet mi arızalı acaba dedi. Sonra 1. silindire biraz yağ damlattı. Tekrar ölçünce, 130 civarına kadar basınç çıktı. Supaplarda kaçak var dedi. Sonra kablolu kamera ile bujilerin olduğu yere baktı. Sarı çay lekesi gibi lekeler vardı. Usta, bujileri değiştirelim bir de bu şekilde aynı yolda deneyip haberleşelim dedi. Bilgisayara bağladık. İki tane arıza vardı. Biri marş biri de ateşleme hatasıydı. Hafta sonu bir deneme yapacağım artık.
Aklıma takılanları sorayım sizlere.
1- Motor 45 dakika şehir içi yol yaptıktan en fazla  15 dakika sonra test yapıldı. Bu doğru bir ölçüm mü?
2- Bazı forumlarda yakıt sigortası sökülmeli diyor. Biz yakıtı kesmedik. Sonucu nasıl etkiler?
3- Araçta titreme, arıza ışığı, yakıtta artış, renkli duman, stop gibi bir durum yok. Yokuş denemesinden sonra performans değişmediyse supapları değiştirmeli miyim?
4- Supapları söktürmeden önce, supap temizleyici yakıt katkısı kullanılabilir mi? Sorunu çözer mi?
Şimdiden çok teşekkür ederim. Selamlar

O

Toyota Club Türkiye

2019 Toyota Corolla supap testi
« : Eylül 23, 2025, 22:42:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '24
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Toyota Corolla supap testi
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2025, 23:59:09 »
Heralde böyle birşey,

m.youtube.com/shorts/ZfVqTTKQgU8

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 24, 2025, 00:36:07 »
Merhaba,
Bir yerlerde LPG kullanımı ile ilgili supab larda kurum biriktiği ve gereği kadar kapanamadığını okumuştum,temizlik sonrası motor eski performansına döndü deniliyordu.Umarım bu şekilde çözülür.
Genelde LPG kullanımında supab larda erime vs oluşuyor.
Öncelikle denemelerinizi yapın sonuca bakın,belki bir süre sadece benzinde kullanmakta fayda sağlayabilir ancak emin değilim.
Geçmiş olsun
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2025, 09:29:04 »
Bence MAP MAF ne varsa temizlemeli üstüne Eksoz üstündekiler temizlenmeli ki sonra bir şey diyelim. Subap kaçırıyorsa çözüm yok mecburen değişecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2025, 15:07:05 »
Evet,lpg'i sigortaları dahil kapatın ve 200-300 km benzinde kullanın,diğer önerileri de yaptıktan sonra hala sonuç alınamıyorsa o zaman masraf yaparsınız.İzmir'de hangi usta ?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2025, 18:11:00 »
Evet,lpg'i sigortaları dahil kapatın ve 200-300 km benzinde kullanın,diğer önerileri de yaptıktan sonra hala sonuç alınamıyorsa o zaman masraf yaparsınız.İzmir'de hangi usta ?
Aynen dediğiniz gibi yapacağım. Toyo özel servis. EVKA3 tarafındaki oto sanayi sitesinde.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 24, 2025, 21:08:27 »
Motora sürekli yüklenen biri değilseniz o kilometrelerde olmasına ihtimal vermiyorum.
Ayarsızlık olabilir. 70-80bin km.de lpg sisteminin regülatör ve enjektörlerinde sorun oluşma ihtimali artıyor. Bence benzinde 1-2 hafta kullanın o zaman anlaşılır.
Bir de kullandıkça araca alışılıyor ve beyin ister istemez bazı sıkıntılar varmış gibi düşündürebiliyor. Aynı şekilde benim araçta da direksiyon sertleşmesi ve süspansiyonun sertleşmesi olduğunu sanıyordum, aynı başka bir araca binince aynı olduğunu gördüm. Rahata çok çabuk alışıyoruz.  Düz bir yolda 0-100 testi yapın 10-11 sn arasında çıkarsa performans sorunu yoktur denebilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2025, 18:17:10 »
Cevap yazan tüm forum üyelerine çok teşekkür ederim. Bujileri değiştirmiştik. Aracın yokuşta bayıldığı yerde bugün aynı koşullarda test ettim. Klima açık, aynı 3 kişi ile benzinde denedim. Daha önceki benzin denememe göre biraz daha atikti. Tabi eskisi kadar değil. Biraz iyileşme var. Bir süre daha benzinde kullanıp sonuca bakacağım. Öneriler doğrultusunda bir haftadır LPG'yi kapattım, benzinde kullanıyorum. Düz ve müsait bir yer bulursam 0-100 km hız testi de yapacağım. Olası değişiklikleri burada yazarım. İleride fikir olur en azında. Tekrardan teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 28, 2025, 11:12:36
Arkadaşlar, aşağıdaki linkteki ürünü kullanan var mı? Bir fayda sağlarmı? Kullanmak mantıklı mı acaba? Teşekkürler.
https://liquimoly.com.tr/urun/supap-temizleyici-150ml/?srsltid=AfmBOoqJVPV3N5SNde7UNKb_9vk-RUsVEO2xcRf4x1mvIzuiqaAeWFlC
O