Gönderen Konu: Muayeneden takıldım...  (Okunma sayısı 1470 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Muayeneden takıldım...
« : Mayıs 09, 2009, 19:32:39 »
Merhaba arkadaşlar,

Bugün Şile araç muayene istasyonuna gittim. Aracım bildiğiniz gibi 1993 Corolla.

Hafif Kusurlar:
Ön cam hasarlı
Sağ arka stop lambası hasarlı
sağ kısa far hasarsız
Motor numarası hatalı

Ağır Kusurlar:
Şasi numarası hatalı

Bu durumda tabi muayeneden geçemedim bana istasyon bir form verdi ve ben hemen çıkıp o foruma istinaden bir tarfik yazıhanesinden ek-1 forumu doldurtturdum. (10,00 TL) Tekrardan muayene istasyonundan muayene tekrarı için sıraya girdim. Bu sefer muayene onaylandı ancak masraflar bitmedi ruhsatın her iki yaprağıda değişmek durumunda kaldı ve ben evrakları muameleciye verdim. (140,00 TL)

Bilginiz olsun diye yazdım. İnşallah benden sonraki muayene gidecek arkadaşlara yararım olur. Soru sormak isteyecek arkadaşlar olursa elimden geldiğince yanıtlayacağım.

Selam ve sevgiler,
Opel Corsa D Enjoy

Toyota Club Türkiye

Muayeneden takıldım...
« : Mayıs 09, 2009, 19:32:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Muayeneden takıldım...
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2009, 20:04:03 »
abi nelere dikkat ediyolar.camlar filmli falan olursa bizim burda geçiyor yani adamları döve döve çok agır bi kusur olmazsa geçiyor ama çok agır kusurlarda bırakıyolar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2009, 20:11:41 »
Merhaba kardeşim,

Öncelikle yanlış anlamassan bir tavsiyem olacak. İmzanda araba plakası yazıyor ve o plakayı sorgulayınca profil resmindeki araba olduğu ortaya çıkıyor. Çok güzel bir yardımlaşma forumu olmamıza rahmen kötü niyetli insanlarda olabilir. Bana sorarsan plakanı hiçbir yerde verme.

Nelere dikkat ediyorlar, benim öğrendiğime göre camlar filimli olursa hafif kusurlu olarak geçiyor. Ancak fren sistemi kusurlu olursa maalesef geçemiyor birde benim takıldığım gibi şasi numaran çok önemli ayrıca trafik setinide özellikle sordular reflektör adetine ve yangın tüpünün tarih ve dolu olup olmadığına baktılar.

Onun haricinde anlatıldığı ve söylendiği gibi bir zorluk olduğunu görmedim. Ancak giderken bana sorarsanız mutlaka internetten randevu alıp gidin. Aksi halde randevusuz giden araçlar çok bekletiliyor.
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2009, 21:56:39 »
Ancak giderken bana sorarsanız mutlaka internetten randevu alıp gidin. Aksi halde randevusuz giden araçlar çok bekletiliyor.
  Benimde merak ettiğim bir soruydu.Cevabını da aldım sayılır.Teşekkürler Cumhur bey.Geçmiş olsun..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2009, 22:34:21 »
İmzanda araba plakası yazıyor ve o plakayı sorgulayınca profil resmindeki araba olduğu ortaya çıkıyor. Çok güzel bir yardımlaşma forumu olmamıza rahmen kötü niyetli insanlarda olabilir. Bana sorarsan plakanı hiçbir yerde verme.

Bunun ne gibi bir zararı olabilir ki? Trafikte günde onlarca insan zaten hem arabay hem de plakayı görüyor.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2009, 22:38:58 »
Bunun ne gibi bir zararı olabilir ki? Trafikte günde onlarca insan zaten hem arabay hem de plakayı görüyor.

+1
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2009, 22:48:07 »

Ben zaten bana sorarsan diye başlamıştım cümleme yani bir zararı olacağından değil. Sadece bir tedbir. Arkadaşımın başına gelmişti böyle bir olay aynı renk ve model araba onun plakasını bastırmış ve 6 ay civarı bir süre köprü ogs den geçmiş. Tabiki arkadaşım ödemek zorunda kaldı.

Ayrıca araç satış ilanlarınada bakarsanız birçok insan plakasını kapatır. Sonuçta bu benim fikrimdir isteyen dikkate alır isteyen gülüp geçer.

Saygılar
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2009, 22:52:34 »
Arkadaşlar muayeneye gitmeden önce TÜVTÜRK'ün sitesine girip yapılması gerekenleri yapıp/hazırlayıp gidin.Hem sizin hemde çalışanlar için rahat olur.Lütfen linke bir göz atın.

http://www.tuvturk.com.tr/index.asp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2009, 23:01:13 »
Ben zaten bana sorarsan diye başlamıştım cümleme yani bir zararı olacağından değil. Sadece bir tedbir. Arkadaşımın başına gelmişti böyle bir olay aynı renk ve model araba onun plakasını bastırmış ve 6 ay civarı bir süre köprü ogs den geçmiş. Tabiki arkadaşım ödemek zorunda kaldı.

Ayrıca araç satış ilanlarınada bakarsanız birçok insan plakasını kapatır. Sonuçta bu benim fikrimdir isteyen dikkate alır isteyen gülüp geçer.

Saygılar

Doğru söylüyorsun ama bunu yapacak olan şerefsiz yolda giderkende aracımızın plakasını alıp aynısını yapabilir. Sonuçta dışarıda aynı renk ve model araba bulmak daha kolay. Bu durum bir paranoya haline gelmiş gibi görünüyor. OGS sisteminin böyle bir uygulama yapması ayrıca tartışılır, arkadaşınızın başına gelen herhangi bir zaman herhangi birimizin başına gelebilir. Bu güvenlik açığı olan bir sistemin faturayı mazluma kesmesinden öte birşey değildir.

Şuan üzerinde çalıştığım bir proje var inşallah bu sorunada bir çözüm ya da caydırıcılık sağlayacak.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 09, 2009, 23:02:40 »
İnternetten randevu sistemi her şehirde oluşturulmamış daha. Ama tebrik edilecek bir muayene yapılıyor. Haklarını yememek lazım.Devleti bu konuda takdir ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 09, 2009, 23:13:18 »
Bizim Crafter'ın tespit muayenesi var.Ama bununla ilgili her hangi konu göremedim.Sıraya girceğiz mi,girmeyezeğiz mi.Öğrenemedim..Tahminime göre girmem herhalde.Çünkü arac çekici üzerinde olacak ve sadece takograf ve fatura kontrolü yapılacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #11 : Mayıs 09, 2009, 23:29:12 »
cumhur abicim öncelikle iyi niyetin için çok teşekkür ederim.ama arkadaşlarımın dediği gibi yapan şerefsiz herşekilde yapar.mersinde bi adam arkadaşın otobüsünün aynı plakasını bastırıp servis yapmış.ama ben bu formda bu kadar arkadaşlıgın ve hakketten dostlugun mükemmel oldugu bi ortamda böle bişeyin olacagını sanmıyorum.burdaki arkadaşlarların çogundan msnden konuşuyoruz ogün resimler için fatih abi 15 dakka telefonla yardımcı oldu yani.yapan adam her şekilde yapar.cam filmleri olunca sök diyolarmı peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 10, 2009, 08:20:37 »

Elbetteki fikrinize, görüşünüze saygı duyuyorum. Fakat satış ilanlarında araç fotoğraflarında plakayı kapatan insanlar bu tip insanlardan değil, alacak insanlardan korkuyorlar. Çünkü plakayı açık bıraktığında alıcı kişi önce bir servisi arayıp araç geçmişini sorgulatıyor.
 Genelde bu tip araçların geçmişi de bi hayli karmaşık oluyor. Tabi sizin gibi düşünüp gene de tedbiri elden bırakmayan insanlar da vardır. Yani arabasında hiç kusur olmayıp gene de benim plakam internete düşmesin diye düşünen insanlar...
 Ama benim gözlemlediğim; plakayı kapatan 10 insandan 9'unun arabasının geçmişi bi hayli kara oluyor...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 10, 2009, 08:30:25 »
bizim arabada ondan satılmadı demek, arabanın hiçbişeyi yoktu kaza vuruk boya vs. babamın tedbiriyle kapattık plakayı arayan soran seyrek oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #14 : Mayıs 10, 2009, 17:32:59 »
Ancak fren sistemi kusurlu olursa maalesef geçemiyor
Cumhur Abi bırakta onlar geçemesinler be abi :D
Gün itibariyle benim vizeye de 18 gün kalmış bulunmakta :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 10, 2009, 18:56:21 »
arkadaşım geçen hafta 2003 model corolla beğendi pazarlık yapıldı anlaşıldı. Kaparoyu vermeden serviste tanıdık var bi
soralım dedik geçmişinde vukuat varmı diye.  Sahibinin dediği  60.000 km olan araç kayıtlara göre servise 10.000 bakımında
1 kere girmiş görünüyor bide 120.000 km.   tabi  hemen vazgeçti almaktan aracı. İnsanı zorla paranoyak yapıyorlar
bu memlekette.......
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***