Gönderen Konu: arıza ışığı  (Okunma sayısı 330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 165
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
arıza ışığı
« : Eylül 04, 2025, 23:29:29 »
iyi akşamlar arkadaşlar aracım toyota avensis 2013 elegant extra 2018 de aldım aldığımdan beri servise götürdüm 2020 de arıza ışığı yandı arıza kodu p0172 servise her gittiğimde ışığı söndürüyor ama belli bir kilometreden sonra tekrar yanıyor çözüm bulunamadı. Başına gelen kardeşim varsa ve yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim herkese selamlar
M.Ç

Toyota Club Türkiye

arıza ışığı
« : Eylül 04, 2025, 23:29:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
Ynt: arıza ışığı
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2025, 23:54:39 »
Merhaba,
Aynı araçtan bende de var bahsettiğiniz arıza zengin karışım hatası.
Çözüm olarak MAF sensörü temizleyin/temizletin hava filtresinin temiz olduğundan emin olun.
hatayı silin/sildirin (yada akü kutup başını söküp 5 dakika bekleyip tekrar bağlayın) sonrasını gözlemleyin.
Geçmiş olsun
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2025, 01:38:20 »
Aracınızda LPG var mı? Yüksek ihtimal vardır, zengin karışım hatası p0172, hava yakıt karışımında yakıtın fazla, havanın az geldiği anlamı taşır, aracinizdaki ariza kodunu sildikten sonra sadece benzinde kullandığınızda bu sorunu yaşayacağınızı düşünmüyorum, LPG haritasinin yeniden iyi bir afr ayarı yapan USTA tarafından ayarlanması gerekiyor, benzin haritasıyla LPG yakıt haritasının, yani benzindeki ltft stft degelerleriyle LPG deki ltft stft değerlerinin aynı hale getirebilecek usta lazım size, bunu da yapabilecek usta sayısı malesef çok az, aracınızı kullanırken yanınızda oturup hareket halindeyken her devir ve yukte bu ayarların yapılması gerekir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2025, 21:04:04 »
Teşekkür ederim kardeşim ben LPG kontrolünü yaptırdıktan sonra LPG yi kökten iptal ettirdim ve son 1 buçuk aydır arabayı benzinde kullanıyorum ayrıca benzine würt marka enjektör temizleyici kattım bir hafta yanmadı 1 haftanın sonunda tekrar yandı servise gittim yine P0172 arıza kodu verdi. İyi akşamlar 
M.Ç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2025, 23:33:15 »
Teşekkür ederim kardeşim ben LPG kontrolünü yaptırdıktan sonra LPG yi kökten iptal ettirdim ve son 1 buçuk aydır arabayı benzinde kullanıyorum ayrıca benzine würt marka enjektör temizleyici kattım bir hafta yanmadı 1 haftanın sonunda tekrar yandı servise gittim yine P0172 arıza kodu verdi. İyi akşamlar
LPG yi iptal ettirmişsiniz ama beyinde kalan yakıt haritası var öncelikle yeni yakıt haritasının oluşmasına izin verilmeli ve hava filtresi orjinal yada onun kadar kaliteli olmalı,boğaz kelebeği temizliğine baktırmanız iyi olacaktır,bunun yanında arıza verdiği zaman canlı data okuyabilen bir ustayla yolda bilgisayarlı arıza tespiti yapmanız soruna nokta atışı çözüm getirecektir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2025, 00:18:52 »
Teşekkür ederim cevabın için ben LPG tankını doldurduktan sonra kullanmadan LPG yi iptal ettirdim ve uzun mesafe gitmiyorum şehir içinde kullandığımdan 40 60 dan yukarı çıkmadığımdan dolayı olabilir dedi bazı ustalar uzun yol yapman lazım dedi ustalar servis oksijen sensörü kirli dedi ve temizledik dedi iyi akşamlar
M.Ç