Gönderen Konu: Led far önerisi  (Okunma sayısı 231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Led far önerisi
« : Ağustos 23, 2025, 13:14:22 »
Merhaba,
2011 corolla 1.4 d aracım var. Yıllardır kullanıyorum ve sadece kısa  far aydınlatmasını hiç beğenmiyorum. Led ışıklar kullanılmaya başlandığını yeni fark ettim .Sanırım grupları var Hb4 vb . Benim araç kısa far için hangi grupta? Önerebileceğiniz marka var mı ? Osram duydum marka olarak. 15 bin lümen 6000 lüx 42 w

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 23, 2025, 17:46:49
Osram çipli Csp 14 bin Lümen
3200 lüx 3450 tlye aldım. Bendeki mevcut kısa HB4 olarak geçiyormuş.

Toyota Club Türkiye

Led far önerisi
« : Ağustos 23, 2025, 13:14:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • "Kendi karanlığından çıkabildin mi?"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
Ynt: Led far önerisi
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2025, 09:29:53 »
Merhaba, benim de aracım 2011 corolla. Ben de sizin gibi yolu daha iyi görebilmek için led far araştırmıştım. Sonunda f/p olarak "NIKEN PRO SERI 9006 LED XENON HB4 9006" ampullerden aldım. Eski farlara göre daha iyi bir aydınlatması vardı. Gel gör ki 2 ay önceki muayenede farlar kusurlu sayıldı  :argh:  Ben de bir daha uğraşmak istemediğim için eski halojen ampullerden alıp bu ampulleri de bir başka toyota kullanıcı arkadaşa hediye ettim. Aslında niken markası kaliteli bir marka. Belki de araç muayenesi yapan arkadaş inisiyatif kullanarak muayeneden bıraktı bilemiyorum. siz de benim gibi bu durumla karşılaşmamak için ampulleri aldığınız yere muhakkak sorun, muayenede sıkıntı olur mu olmaz mı diye.
Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Led far önerisi
« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2025, 22:24:18 »
Farda mercek yoksa kesinlikle kısalara halojenden başka bir şey takmayın hem çok göz alır hem muayeneden kalırsınız hemde ışığı dağıttığı için iyi aydınlatmaz osram night breaker alabilirsiniz yada başka markaların beyaz yanan halojen ampulleri var, uzunlara da photon milestone LED takabilirsiniz.
Corolla Flame Xpack 2022