Gönderen Konu: Yeni Alınan Hybrid Corolla Hakkında  (Okunma sayısı 912 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '25
Yeni Alınan Hybrid Corolla Hakkında
« : Ağustos 13, 2025, 14:09:23 »
Merhabalar herkeze;
Önümüzdeki hafta İstanbul-ASF bayisinden 0km toyota-corolla hybrid flame x-pack aracımı teslim alıp kullanmaya başlayacağım.
Siz değerli toyotaclub.tr ailesinden yeni aracımı ilk 1000 km sakin kullanmamı 1000km dolduktan sonra eski tabirle motoru açmak için bir uzun yol yapmalıyım?
Değerli görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Yeni Alınan Hybrid Corolla Hakkında
« : Ağustos 13, 2025, 14:09:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Alınan Hybrid Corolla Hakkında
« Yanıtla #1 : Ağustos 20, 2025, 19:20:10 »
Hayırlı olsun. Motoru açmak için zorlamayın. İlk 1000 km sakin kullanın daha sonrasında zaman zaman rampa yukarı çıkarken otobanda hız yapabilirsiniz. Sürekli gazlama ve fren yaparak seri kullanırsanız batarya çok hızlı ısınacaktır. Bu da batarya için istenmeyen durumdur. Ama otoyolda rampayı hızlı çıkarak bir nebze motoru sağır olmaktan kurtarırsınız. Ama unutmayın, bu motor düşük devirde çalışmayı seviyor ve bunun üstüne tasarlandı.

Periyodik bakımda koyulan yağa, senede bir batarya filtresinin değişimine dikkat etmeniz yeterli. Daha fazla kullanım ipuçları için

https://youtube.com/playlist?list=PL3X8lqrr4P2HUsOhbsk41euKUzHtdZylu&si=G_tBsl7Dti_S9mIX

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 20, 2025, 20:08:48 »
Özellikle ilk 500-1000 km de sert fren yapmaktan kaçının ,disk ve balata uyumu vs için.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2025, 09:01:48 »
Bataryayı serin tut yeterli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 21, 2025, 21:39:18 »
Bence toyota çok büyük bir eksikliği hala devam ettiriyor.

Çok yüksek sıcaklıkları bilmiyorum ama aracı stop edip çıkarken batarya 45 dereceyse mesela, stop edince fanı kapatıyor. Aslında fanın bir süre daha devam etmesi gerekirdi. Böyle olsaydı bataryalar 3-5 sene daha fazla ömür sunabilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 22, 2025, 19:13:42 »
Yani aslında çok kolay yapılacak işler bunlar ama kocaman fan koyuyor fakat batarya ısınsa bile araç hızlanmadan fanı hızlandırmıyor. Buna rağmen en sağlamcı marka diyebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 22, 2025, 21:15:39 »
Yani aslında çok kolay yapılacak işler bunlar ama kocaman fan koyuyor fakat batarya ısınsa bile araç hızlanmadan fanı hızlandırmıyor. Buna rağmen en sağlamcı marka diyebiliriz.

Bazı kararları aşırı geç alıyorlar. İlk nesillerde fan yoktu. Sonra fan koydular ama değiştirilebilir filtre koymadılar. 20 sene sonra değiştirilir filtre koydular.

Tamam sağlamcı ama 1997’de bana sorsan sürekli çalışan pilin ısındığını ve soğutulması gerektiği, önüne fan koyunca toz çekeceğini söylerdim çocuk halimle. Bunlar neden çok geç harekete geçiyor anlamak zor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2025, 20:17:29 »
Ben klima ile soğutmadan düzgün kullanamadım. Kabin içi çok güzel soğumadan batarya soğumuyor. Bazen klima açmak istemedim ve tam verim alamadım.

Bayır aşağıya inerken boşa almam gerekiyor. Bataryadan güç çekmek istemiyorum çünkü doldurmak için uğraşıyor ve boşaltırken ayrı ısınıyor, doldururken ayrı ısınıyor. Böylece kendine gelmesi zaman alıyor. Hatta hanım sürerken D konumda bayır aşağı fren ile inersek yaklaşık 10dk ice stop etmiyor. Etmesin zaten, durunca ice duruyor gaza dokununca anında çalışıyor ve rahatsız oluyorum..

Lidyum batarya ile ne kadar çözdüler bilemiyorum. Hatta hava girişinin karşısına hava çıkışı da yapmışlar fakat o mühendisin gelip benim koşullarımı görmesi kesinlikle şart.

Bir termometre bağlama niyetim vardı ama bazı şeyleri olduğu gibi bırakmak, huyunu bilerek kullanmak daha iyi olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 26, 2025, 23:04:39 »
Nasılsa filtre değişince 10-15 sene bozulmuyor ayağına bazı şeyleri görmezden geliyor olabilirler.

Şunu fark ettim. Batarya hızlı dolunca sıcaklık artıyor. Fakat uzun süre aynı seviyelerde kalırsa sıcaklık düşüyor. Aslında derdi dolması değil. Ani akım hareketleri ısıtıyor.