Arvento Araç Takip sistemlerinde çalışıyorum.
Çok uzun yazardım ama çok vaktim yok malesef,
Özetle:
Airtag gibi çözümler bir yere kadar işe yarıyor. Apple kullanımı o kadar yaygın ki, bir tane Amerikadan çalınan aracın Çindeki bir limanda bulunma hikayesi var, aratırsanız bulursunuz muhtemelen.
Araç takip sistemleri normal vatandaşlar için pahalı şeyler. Arvento zaten pahalı, ancak diğer rakip cihazlar da çok ucuz değiller. İçine bir data hattı koymanız ve aylık fatura ödemeniz gerekiyor her durumda. Bu şu anda belki aylık kasko maliyeti ile benzer bir fiyata geliyor olabilir. Ancak tabi Kaskoda diğer hasarların da karşılanma durumu olduğu için yine bence mukayesesi mümkün değil.
Alper bey,
Tag (AirTag, SmartTag,...) türü çözümler dediğiniz gibi bir yere kadar işe yarıyor.
Diyelim ki araba çalındı ve kısa sürede kırsal bölgeye daldı. Ve arabada "Tag" var. Etkili olur mu? Biraz soru işareti sanki.
Ama GPS Tracker çok daha etkili bence. SIM karta gelince. SIM kartsız olanları da var. Asıl bunları tartışmalıyız bence.
SIM kartlı GPS tracker biraz telefona benzemiyor mu?
Yani arabanın bagajına saklanmış GPS i açık bir smart telefondan ne farkı var?
En önemli sorun pil kapasitesi sanırım.
2 haftaya kadar dayanabilen piller var sanırım GPS Tracker için.
Ama smart telefon için bu kadar kapasiteye çıkılamıyor sanırım.
İster bagaja saklanmış SIM kartlı smart telefon olsun, ister SIM kartlı veya SIM kartsız GPS Tracker olsun,
pilin dayanma süresi çok önemli.
Bütün derdimiz kaskonun yetmediği veya kaskosuz durumlarda aracın çalınmasına karşı kesin çözümler bulmak.
Bu tür çözümler kaskonun yerini tutmayabilir dediğiniz gibi ama kasko bağımlılığını azaltır.
Benim 22 yaşındaki arabanın kaskosu 10 bin tl (en yüksek indirime rağmen) ama iyi bir GPS Tracker 3000 tl ye
alınabilir sanırım.
Bilgi için teşekkürler