0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arvento Araç Takip sistemlerinde çalışıyorum.Çok uzun yazardım ama çok vaktim yok malesef,Özetle:Airtag gibi çözümler bir yere kadar işe yarıyor. Apple kullanımı o kadar yaygın ki, bir tane Amerikadan çalınan aracın Çindeki bir limanda bulunma hikayesi var, aratırsanız bulursunuz muhtemelen.Araç takip sistemleri normal vatandaşlar için pahalı şeyler. Arvento zaten pahalı, ancak diğer rakip cihazlar da çok ucuz değiller. İçine bir data hattı koymanız ve aylık fatura ödemeniz gerekiyor her durumda. Bu şu anda belki aylık kasko maliyeti ile benzer bir fiyata geliyor olabilir. Ancak tabi Kaskoda diğer hasarların da karşılanma durumu olduğu için yine bence mukayesesi mümkün değil.
En uygun çözüm airtag. en çok kullanılan telefon iphone, haliyle gayet güzel çalışıyor. Kırsal alanda da olsa, illaki yakınlarından bir iphone geçer ve yaklaşık konum rahatça bulunur. ama airtag içindeki hoparlör sarımının çıkarılması gerekir yoksa konumunu belli eder. ayrıca güzel bir yere saklamak gerekir ki kolayca bulunmasın. uygun fiyatlı, abonelik vs yok, pili 2 sene gidiyor.öte yandan gps bazında çalışan takip cihazı en güvenilir ama onun da genelde abonelik gerekiyor, ek ücret. eğer siz sms gönderince konumu gönderen bir cihaz varsa en mantıklısı, sürekli elektrik alabilen bir yere bağlama derdi olur.Kasko sadece sizin yapacağınız kazalar veya çalınma için değil, doğa olayları, hepsinden önemlisi sigortası olmayan kişilerin çarpacağı masrafları da karşılayıp rücu eder. yoksa siz dava aç, masrafları çıkar vs çok uzun süreç. Trafik sigortası olsa bile sadece az bir miktarı karşılıyor. Kaskodan kaçayım derken çok daha büyük dertle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz Allah korusun. Eski araçsa tamam.
3-Arabanın içinde sim kartlı 1 hafta dayanıklı pili olan eski bir akıllı telefon saklamak. Teşekkürler