Gönderen Konu: Genel Bakım ve Bazı ek sorunlar ile alakalı farklı şehir destek talebi Hk.  (Okunma sayısı 831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 280000
  • Model Yılı: '07
Herkese merhaba. Foruma yeni dahil oldum. 2007 model Toyota Corolla 1.6 benzin+LPG 280bin km de elegant paket araç satın aldım. Araç noter satışından sonra evime dönerken motor arıza ışığı yaktı. Satıcı katalizör sebepli olduğu konusunda beni uyarmıştı. LPG kaynaklı benzinde katkı vs ile çözülebilir gibi tavsiyelerde bulunmuştu. LPG ayarları yapılıp arıza ışığı söndürüldü ve ben meselenin LPG den mi olup olmadığını anlamak için benzinde kullandım. Maalesef arıza ışığı ve katalizör hata kodu yeniden çıktı.  Mevcut parçanın servis fiyatı işçilik dahil 100bin lirayı buluyor. Birkaç egzozcu gezdim ve 2000lira ile 4500 lira arası fiyatlar aldım. Çoğu mevcut parçaya garanti vermediklerini ve daha çok egzoz muayeneden geçmek için taktığını belirtti. Benim muayeneye daha 1 yıldan fazla vardı ve zar zor aldığım bu arabada katalizör tıkanması gibi bir senaryoda ciddi motor masrafı çıkabileceği ihtimali üzerinde adanadan adabeyi egzozdan Celal ustaya ulaştım. Kendisi o dönem bulunduğum yer olan amasyaya yakın olması sebebiyle samsun sanayide egzoz doktoru ihsan ustaya yönlendirme yaptı. Kendisi gerçekten işinin ehli dürüst bir esnaf. Tüm seçenekleri masaya yatırdı. Bunlarda iki katalizör olduğu, katalizörü pahalı yapan şeyin içinde yer alan değerli metaller olduğu, piyasadaki çin malı katalizörlerde bunun çok az bulunduğu ve ancak muayeneden geçecek kadar iş gördüğünden bahsetti. Mevcut katalizörü komple değişmenin 20bin lira tutacağını söyledi. 20bin liraya komple katalizör değişimi yaptım. Değişim öncesi katalizör hata koduna ek olarak kam mili pozisyon sensörü hatası da veriyordu. Değişim sonrası hata kodları da silindi. Bu kam mili pozisyon sensörü hatasının da katalizör kaynaklı olabileceği eğer yine yakarsa mekanikciye göstermem gerektiğinden bahsetti. Yaklaşık 2500km şehir içi ve yüksek yaylalar da olmak üzere çoğunlukla uzun yol klima açık gezdim. Hiçbir şekilde motor arıza ışığı yakmadı. Kam mili sensörü arızası da dahil. Bu tecrübeyi paylaşarak başlamak istedim.

Akabinde bir başka husus arabanın üzerinde orjinal Toyota ön camı mevcuttu ve yağmur sensörünün uzun süre tozla camı süpürmesine bağlı olarak camda çok fazla kılcal çizikler vardı. Bu kılcal çizikler özellikle gece sürüşü esnasında sokak ve diğer araç ışıklarının uzamasına ve sürüşü zorlaştırır hale sokuyordu. Bu noktada Samsun TNC Performansa gittim ve oldukça başarılı bir işlem uygulandı. Yeni gibi oldu diyebilirim.

Şu an aile ziyareti sebebiyle İzmir ilinde ikamet etmekteyim. Uzun süre kalmayacağım. Aracı aldıktan sonra ki henüz 1 ay bile olmadı, yağ filtre vs değişim yapmadım. Satıcıyı tanımam sebebiyle bu konuda sözüne itibar ettim. Mevcut 2500km sonra İzmir'den dönerken bakım yaptırmak ve varsa acil bir durumu halletmek isterim. Forumda yazılanları olabildiğince okudum ve öne çıkan oğuz otomotiv olduğunu gördüm. Bunun haricinde varsa tavsiyeniz buna açığım. Ayrıca daha önceki aracım olan Ford'un bakımları esnasında yağ ve filtreleri kendim temin eder bakıma öyle giderdim. Bu serviste veyahut önereceğiniz diğer servislerde parçayı kendimiz götürebiliyor muyuz merak ettim.  Bunu sormamdaki ana sebep özellikle yağ mevzusu. Şöyle ki ben  2006 model 230bindeki Ford marka aracımda 5w30 luqiy moly yağ kullanıyordum. Şimdiki aracım olan Toyota Corolla da önceki sahibi 10w40 yağ kullanmış. İzmir dönüşü esas ikamet yerim olan Muş ilinde kışlar sert geçiyor. Zaman zaman eksi 30 dereceler dahi görülüyor. 10w40 yağ bana kışın sorun olabilir. Bu noktada danıştıgim bazı ustalar değiştirme derken(mevcut 280bin km yi göz önünde bulundurarak) bazıları yazın 10w40 kışın 5w30 kullan dediler. Kimisi de 5w30 kullan ama sürekli yağ eksiltme yapar eklemek zorunda kalırsın vs dedi. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor sizce. Önerilen oğuz otomotiv orjinal lquiy moly ya bulunduruyor mu ya da İzmir'de bunu orjinal satan bir yer var mı?

Bir başka husus uzun yolda araba özellikle yanal rüzgarlar etkisinde kaldığında beni oldukca tedirgin etti. Sanki şeritte tutmakta zorlanır gibi oldum. Rüzgar yok iken sağa sola çekme ya da direksiyonda titreme yok. Ford sonrası bir farklı hissetmek mi yoksa ön takım ya da direksiyon sorunu mu bilemiyorum. Ki bence direksiyonu Ford gibi net değil. Yaşına bağlı da olabilir ama sanki boşluk var gibi. Bu konuda da varsa fikirlerinizi bekliyorum.

Son olarak otomatik cam ve multimedya ekranı.
Şoför kapısından sağ ön camı yukarı kaldırabilir iken aşağı indiremiyorum. Ara sıra sağ ön kapı düğmesi de tutukluk yapabiliyor. Oğuz otomotiv bu gibi işlere de bakıyor mu yoksa onun için ayrıca elektrikciye mi gitmem gerekiyor ve tavsiyeniz neresi olur belirtilseniz sevinirim.

Multimedya ekrani ve geri görüş kamerası ile ilgili de meramını aktarıp bitireyim. Mevcut geri görüş kamerası güneş altında iş görmüyor desem yeridir. Sapsarı bir ekran oluyor. Gölgede ve akşama doğru hava henüz kararmadı ise oldukça iyi diyebilirim. Gece de eh işte denecek bir görüntü. Daha önce dıt dit park sensörü ve hatck back araba kullandığım için sedan ve kötü kamera sebebiyle park ederken tedirgin oluyorum. Kamera noktasında ne gibi bir çözüm öneriniz olur merak ediyorum. Son olarak multimedya kısmı. Oldukça büyük ve bayağı özellikli multimedya ekranı takılmış. Açıkçası orjinali üzerinde olsun isterdim. Maalesef orjinali verilmedi. Bundaki soruna gelirsek. Ekran büyük ve net. Ama dokunmatik sorunlu. Misal ekranın sağ tarafında bir şeye basmak istiyorsanız sol tarafta simetrigi olan yere basmanız gerekiyor. Bunu bu şekilde kullanmaya çalışıyorum ama özellikle sürüş esnasında güvenliği olumsuz etkiliyor. Sesi açma kapama dahi zulüm. Bu konuda tavsiye verebileceğiniz kişi ya da yer olursa yine belirtirseniz sevinirim.

Lafı çok uzattım farkındayım. Yaşlı km si yüksek ve daha önce hiç deneyimim olmayan bir araç aldım. Muş gibi sanayi-parca bakımından zayıf bir yere gitmeden önce olabildiğince halletmek istiyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Cevaplarınız benim için çok kıymetli.
Dip not motor üzerinde yağ kaçaklar var maalesef.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '11
  • 43 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Yağ olarak 10/40 ta eksiltme yapmıyorsa kışın daha rahat olması açısından 5/40 deneyebilirsiniz muhtemelen onu da eksiltmez. Liqui moly yağ almayı düşünüyorsanız kendi internet sitesinde satışı yapılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Cevabınız için teşekkür ederim.  5bin km dir 5w30 kullanıyorum. Yaşına kmsine göre eksiltme makul. Araç LPG'li olmasına rağmen hep benzinde kullandım. Bugün ışıklarda beklerken motor ışığı yaktı.  Devir dalgalanması var benzinde. Hata kodunu henüz göremedim. Boğaz kelebeği diyen de var sensör arızası diyen de. En enteresan olanı geri görüş kamerası olan multimedia yüzünden diyen de var. Kış onu masraf çıkarmasa bari

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
merhabalar, aracınız hayırlı olsun. inşallah sizi maddi manevi yıpratmadan sağlıklı bir kullanım sunacaktır.
aracınızın yağı 5-30, o kilometre ve lpg için 5-40 ta uygundur.
multimedya ekran kalibrasyon ayarı bozuk, cihazın markası belli ise servisi var mı kontrol ediniz, ekran dokunmatik cam değişimi uygun yollu çözüm sunacaktır, kamera netliği de bu arıza ile alakalı olabilir değilse de kamerayı uygun fiyatlı satın alıp değiştirebilirsiniz.
2007 aurisimin direksiyonunda da boşluk vardı, ford a göre kıyaslamamak lazım. yanal rüzgardan çok etkileniyor bu da normal.
cam otomatiğinin düğmeleri zamanla bozuluyor, söküp temizleyebilirsiniz yine düzelmez ise önce servise fiyat sorunuz(bazen çok uyguna satıyorlar) web sitelerinde de düğme kontrol paneli satılır alıp değiştirebilirsiniz.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Eğer güvenilir bir usta arayışındaysanız İzmir’de Aksoy Toyota bulunuyor Hüseyin usta. Size a’dan z’ye kadar en sağlıklı çözüm ile yardımcı olacağından eminim. Onun yanına uğramanızı kesinlikle tavsiye ederim. Sizin şuan tek ihtiyacınız güvenilir ve dürüst bir usta oda Hüseyin Aksoy.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
İyi niyetiniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Açıkçası önceki aracıma göre daha konforlu yolculuk yapıyorum. Ancak aldığım günden bu yana masrafları bitmiyor maalesef. İzmir dönüşüne yakın klima kompresör bozuldu. İzmir sanayide delta oto klima iyi denildiği için oraya gittim. Orijinal denso kompresör ve klima radyatör değişti masraf 30bin lira tuttu. İlk yazıda belirttiğim üzere katalizör değişti 20bin o tuttu. Yine İzmir'e bakıma soktum ön diskler ve 4 fren balataları orijinali ile değişti. Yanlış antifiriz konulmuş benden önce (bunlarda kırmızı oluyormuş benim araçta yeşil vardi) onu değiştim vs derken yağ ile birlikte 20 civarı da o tuttu. Ford'un iç koyu döşemesi sonrası bunun bej döşemeleri çok ferah hissettirdi ama benden önce çok kötü durumda olan kozmetiği düzeltmek için bir 7bin lira da ona harcadım. Cam çizik dolu olduğundan gece sürüşü olmuyordu 7bin de ona harcadım ve tüm bunları 1 ay içinde yaptım.

Bu yaşta ve km de bir araç alırken bana masraf cikarabileceginin zaten farkındaydım. Sadece 1 ay içinde olması hem maddi hem manevi zorladı açıkçası. Ne yapılacaksa yapılsın temiz düzgün bineyim derdindeyim. İçindeki tüpü bitirmek dışında hiç lpgde kullanmadım. Hep benzin hep benzin. Buna rağmen check engineer yazısını görünce modum düşmedi değil. Gaz kelebeği temizliği ile süreci başlatacağım.  Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşaallah.

Mesaj Birleştirildi: [time]16 Ekm, 2025 02:02[/time]
merhabalar, aracınız hayırlı olsun. inşallah sizi maddi manevi yıpratmadan sağlıklı bir kullanım sunacaktır.
aracınızın yağı 5-30, o kilometre ve lpg için 5-40 ta uygundur.
multimedya ekran kalibrasyon ayarı bozuk, cihazın markası belli ise servisi var mı kontrol ediniz, ekran dokunmatik cam değişimi uygun yollu çözüm sunacaktır, kamera netliği de bu arıza ile alakalı olabilir değilse de kamerayı uygun fiyatlı satın alıp değiştirebilirsiniz.
2007 aurisimin direksiyonunda da boşluk vardı, ford a göre kıyaslamamak lazım. yanal rüzgardan çok etkileniyor bu da normal.
cam otomatiğinin düğmeleri zamanla bozuluyor, söküp temizleyebilirsiniz yine düzelmez ise önce servise fiyat sorunuz(bazen çok uyguna satıyorlar) web sitelerinde de düğme kontrol paneli satılır alıp değiştirebilirsiniz.

İyi niyetiniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Açıkçası önceki aracıma göre daha konforlu yolculuk yapıyorum. Ancak aldığım günden bu yana masrafları bitmiyor maalesef. İzmir dönüşüne yakın klima kompresör bozuldu. İzmir sanayide delta oto klima iyi denildiği için oraya gittim. Orijinal denso kompresör ve klima radyatör değişti masraf 30bin lira tuttu. İlk yazıda belirttiğim üzere katalizör değişti 20bin o tuttu. Yine İzmir'e bakıma soktum ön diskler ve 4 fren balataları orijinali ile değişti. Yanlış antifiriz konulmuş benden önce (bunlarda kırmızı oluyormuş benim araçta yeşil vardi) onu değiştim vs derken yağ ile birlikte 20 civarı da o tuttu. Ford'un iç koyu döşemesi sonrası bunun bej döşemeleri çok ferah hissettirdi ama benden önce çok kötü durumda olan kozmetiği düzeltmek için bir 7bin lira da ona harcadım. Cam çizik dolu olduğundan gece sürüşü olmuyordu 7bin de ona harcadım ve tüm bunları 1 ay içinde yaptım.

Bu yaşta ve km de bir araç alırken bana masraf cikarabileceginin zaten farkındaydım. Sadece 1 ay içinde olması hem maddi hem manevi zorladı açıkçası. Ne yapılacaksa yapılsın temiz düzgün bineyim derdindeyim. İçindeki tüpü bitirmek dışında hiç lpgde kullanmadım. Hep benzin hep benzin. Buna rağmen check engineer yazısını görünce modum düşmedi değil. Gaz kelebeği temizliği ile süreci başlatacağım.  Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşaallah.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 16, 2025, 02:04:58
Eğer güvenilir bir usta arayışındaysanız İzmir’de Aksoy Toyota bulunuyor Hüseyin usta. Size a’dan z’ye kadar en sağlıklı çözüm ile yardımcı olacağından eminim. Onun yanına uğramanızı kesinlikle tavsiye ederim. Sizin şuan tek ihtiyacınız güvenilir ve dürüst bir usta oda Hüseyin Aksoy.

İzmir'e gittiğimde aklımda olsun. Çok teşekkür ederim.  Hangi sanayide olduğunu da yazarsanız çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Güncel onarım rakamlarını yazmışsınız, faydalı oldu,maalesef araba bakıma girince zamanlama yapılamıyor,hepsi üst üste geliyor ancak ilerleyen günlerde de yaptırsanız daha pahalı olacaktı,gelişmeleri yazmaya devam edin,Aksoy Toyota Bornova 4.cü sanayide Evka 3 bölgesinde irtibatı 0532 7670677
Tokay Ceritoğlu