Gönderen Konu: Türk Sinemasında ki Kalitesizlik  (Okunma sayısı 220 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Türk Sinemasında ki Kalitesizlik
« : Temmuz 26, 2025, 17:34:59 »
Son yıllar da fazlasıyla film sektörü kalitesini düşürdüğünü düşünüyorum. Yapılan filmlere bakıldığın da hep “ sosyal medya “ fenomenleri üzerinden yapılan filmler. Resmen insanlara sinema kültürü yaşatmak yerine “ ticari  kazanç “ olarak görmeleri şahsi olarak insanları kandırmaktan başka bir şey değil.  Son zamanlar da fenomen olan Kadıköy Boğası filmi… Hiç birinin ne sinema ne de oyunculuk bilgisi var.

Toyota Club Türkiye

Türk Sinemasında ki Kalitesizlik
« : Temmuz 26, 2025, 17:34:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Ynt: Türk Sinemasında ki Kalitesizlik
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2025, 12:22:30 »
Görüşlerine tamamen katılmakla birlikte, ufak bir ekleme yapmak isterim. Üzülerek söylüyorum ki, bu durum tamemen talebin arzı..

Hayatı o kadar sosyal mecralardan takip eder olduk ki, hep bu tarz filmler önümüze çıkıyor.. Hiç bir videosunu izlemediğim halde, sürekli önüme düşen bir "kadıköy boğası" furyasına maruz bırakılıyorum.

Aslında "sinema filmi" özelliği taşıyan filmler yapılmaya devam ediyor ancak sayıları azaldı çünkü talep yok. Reklamları bizim takip platformlarında dönmediği için de özellikle takip etmezsek göremiyoruz..
Sinema anlamında "sanat, sanat içindir" düsturundan çıkılıp, "sanat, toplum içindir" düsturuna geçildi.. Toplum "kadıkköy boğasını" istiyor ve seyrediyor..

2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Türk Sinemasında ki Kalitesizlik
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2025, 13:56:27 »
Wikipedia'dan kontrol ettim Haziran itibariyle 2025 yılında yapılan yerli film sayısı yaklaşık 80. Biz bunların 20-25'inden haberdar olduk en fazla. Nerden haberdar olduk, sosyal medya üzerinden. Hangi filmlerden haberdar olduk, sosyal medya ünlülerinin rol aldıkları. Sosyal medya televizyondaki tekelleşmenin önüne geçecek diye seviniyorduk, şimdi kendisi tekel oldu. Gazete ve dergideki birkaç güzel film eleştirisi veya önerisi; televizyonda birkaç güzel film eleştirisi veya önerisi okuyabilip/izleyebilseydik yapılan kaliteli işleri de görebilirdik diye düşünüyorum.
Sonsuzluk ve Ötesine...